A röszkei határkirendeltségen növényvédelmi felügyelőként dolgozó hat kormánytisztviselőt vettek őrizetbe vesztegetés gyanúja miatt, az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a megalapozott gyanú szerint a hat felügyelő májusban és júniusban szolgálati ideje alatt alkalmanként 5 eurót kért, illetve fogadott el az ügyfelektől a közigazgatási hatósági ügyintézés során. A határkirendeltségen hivatalos személyként szolgálatot teljesítő gyanúsítottak feladata volt az okmányvizsgálat és az erről szóló 8 eurós számla kiállítása. A gyanúsítottak azonban kötelességüket megszegve mintegy százötven esetben nem állítottak ki számlát, és az okmányvizsgálatot 5 euró ellenében végezték el – tette hozzá a csoportvezető ügyész.

Kormánytisztviselőket vettek őrizetbe vesztegetés miatt Röszkén

A kedden őrizetbe vett gyanúsítottakkal szemben előnyért, hivatali kötelességét megszegve üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a nyomozás felügyeletét a Szegedi Járási Ügyészség látja el – közölte Szanka Ferenc.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Esetenként öt euro!!! Érezzük a különbséget 3000 milliárd nyugdíjvagyon ellopása és 1800,-ft között!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Esetenként öt euro!!! Érezzük a különbséget 3000 milliárd nyugdíjvagyon ellopása és 1800,-ft között!!
papa.49
@lópicigáspár: Az állam ,,nem tűri a konkurenciát,,))))))))))
nemkati
Fideszéknél a kormánytisztviselőség előfeltétele a korruptság?
izo
@nemkati: Honnan tudod, hogy fideszes volt ne legyél előítéletes, lehet , hogy még régi (mszmp) káder volt (Szeged környéke eléggé az)!
nemkati
@izo: Onnan tudom, hogy a Fidesz lecserélt minden köztisztviselőt, valamint az összes fontos pozícióban dolgozó szakembert a majmaira, akik nem értenek ahhoz, ami a dolguk, és többségükben korruptak. Ilyen egyszerű ez. Csak nem gondolod, hogy ahol le lehet valamit nyúlni, vagy a hatalmi arroganciát lehet gyakorolni, ott meghagytak bárkit, aki nem az ő fényességes hátsójukat nyaldossa?? :DDD
wagabund
pártsemleges párbeszéd:

-milyen korán hazaértél apjuk! mi történt veled? zárva volt a kocsma?
-áááá ...nem anyukám! csináltam egy jó bótot...aztán örömömben siettem haza...
-na...mijaz a jó bót?
-képzeld, mindenféle macera nélkül villámgyorsan átengedett az ügyintéző, ha zsebbe dugok nek öt ejrót.. nem ad ugyan számlát, de jól járt mindenki...
-ügyes vagy apukám..
-----------
te, apjok! nincsen ez így jól...öt ejrót csak úgy, mi meg dógozunk? én meggondoltam magam..csak bemegyek a komaasszonyhoz, oszt elmondom néki...csináljon már valamit...elvégre ott mereszti a valagát egész nap, aztán csak hízik...amúgyis az adósunk..
...-muszáj ezt anyukááám? hagyd a francba...inkább sorba állok...
-muszáj...ha megmondtam...te meg állj sorba...
izo
@nemkati: Gondolkozz!Bottka szoci körzetébe a fidesz lecseréli a kádereket!?
nemkati
@izo: Az a Bottka az Botka. És nem egész Csongrádban polgármester, csak Szegeden. A növényvédelmi felügyelőket meg a kormány a szokásos pályáztatással jelöli ki, na ezeket már ismerjük. Meg azt is, hogy naná, hogy a Fidesz lecseréli a kádereket!
Desischado
A fidesz nem tűri a konkurrenciát! Sicc, menjél innen, itt mi lophatunk csak! Na, valahogy így!
mate03
@iz@izo:!Mégis az egyetlen nagyváros, akik nem adósodtak el! Őket a mi pénzünkből, nem kellett megmenteni,mint Debrecent,Hódmezővásárhelyt ,Szolnokot,és még sorolhatnám!
magyarbakancs
Kormánytisztviselői életpálya kiegészítés.
Kell a mellékes a nyugdíj alapba.
nezelodo
@izo: Gondolod, hogy a dakota nem rogdostatta ki a neki nem tetszoket mar regen?
izo
@nezelodo: Miért a gyurcsányi meg a megyó nem azt csinálta?
nezelodo
@izo: Szoval elismered, hogy igy tortennek a dolgok,legfeljebb naluk nem alltak hadrendbe a tolaj stromanok, hogy szetlopjak az orszag javait.
izo
@nezelodo: Nem ismerek el semmit nem vagyok egyik körben sem.Csak tájékozódtam akkor is és nem felejtek.Ja ha szoci lop az nem lopás? okostojás!
nezelodo
@izo: Valaszthatnal partatlan, partfuggetlen forrast is. A szocik tolvajlasa nem torvenyesiti a mostani szabadrablast... Vagy igen? A jelek szerit torvenyesiti.
izo
@nezelodo: Senkinek nem szabad lopni! De a szocik alatt pl egy frissen alapított Bt eladta a MÁV teherfuvarozását (ami nyereséges és eltartotta a személyszállítást) az osztrákoknak na ez nem semmi!
nezelodo
@izo: Ha ezzel vége lett volna a rablásnak még beletörődnék, de a buktájuk után pörgött fel igazán a tolvajlás. Ez az akció csak ipari tanulós kis gyakorlat volt, az azután következőkhöz képest.
izo
@nezelodo: Csak ismételni tudom magam:Ja ha szoci lop az nem lopás? okostojás!
nezelodo
@izo: Ezt hol olvastad a hozzászólásomban? Inkább felmentő a véleményed, aztán nekem tulajdonítod. A rablás, az mindegyiknél az. És most is az, nem csak a szocik alatt volt az. Ne strapáld az elődök bűnével felmenteni a mostani profi utódokat. Ja és nem őriztünk tudtommal együtt libákat, hogy feljogosítson az okostojásozásra.
izo
@nezelodo: Ezt írtad:Ha ezzel vége lett volna a rablásnak még beletörődnék, de a buktájuk után pörgött fel igazán a tolvajlás." A mondatod első fele felmentés, a második fele pedig bizonyítatlan vádaskodás!
nezelodo
@izo: Nem akarom lekötni a drága munkaidődet, és én sem keresem tovább a MANYUP pénzemet. Sok sikert!
izo
@nezelodo: Ja te is azok közé tartozol akinek "lenyúlták" a MANYUP-ját így már értem!? Én odaadtam képzeld! Azért az a pénz amit a postás hozott az jó volt neked is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.