A Szíriától Magyarországig tartó úton sokszor úgy érezték, a halálból a halálba tartanak. Bármi jobb, mint a pályaudvar előtt várakozni – indokolta, hogy miért vállalják a kockázatos továbbutazást.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
És hogy örül majd a német munkás, hogy az általa befizetett adó jó részét rátok költik!
Dr. Felipe
@lópicigáspár: Még az is lehet hogy a németek tudnak neki munkát adni és ő is fizet be adót, ugyanis Németországban is egyre több a nyugdíjas akiket el kell tartani amihez kell sok fiatal munkaerő.
Nem véletlenül fogadnak be 1 millió szíriait. Itt meg majd sokaknak félreáll a szája mikor majd nem kap nyugdíjat mert nem lesz senki aki kitermelje.
1magyar
Menjenek csak azonnal az utolsó szálig! Legalább a magyarok hazajönnek Németországból és a kormány megoldaná a menekültes sorsát is és a gyerekeink is visszajönnek.
Dr. Felipe
@1magyar: Igen, hazajönnek. Eddig már 11 fő haza is jött de jön majd a többi is. :)
lópicigáspár
@Dr. Felipe: Ez is egy álláspont, már csak az a kérdés, hogy a mecseteket hová építik, mert a törökök nem biztos, hogy beengedik őket a sajátjaikba. Aztán az sem elhanyagolható, hogy az egymillió szírnek hány százaléka katona, vagy ne adj isten terrorista, mert ugye ez is benne van a pakliban.
1magyar
@Dr. Felipe: Kénytelenek lesznek, mert a menekültek féláron is elmennek ugyanazt a munkát elvégezni.
Dr. Felipe
@lópicigáspár: Szerintem megoldják majd a mecset kérdést is. Attól hogy más a bőrszínük és más a vallásuk még lehetnek hasznos tagjai a német társadalomnak, persze mint minden nemzetnek a szíreknek is vannak aljadék tagjai ahogy a németeknek is.
Ebben a globalizált világban terroristák bizony bárhol felbukkanhatnak mert a terrorizmust már nem lehet kiirtani. Ez valóban benne van a pakliban de ezzel már nem lehet mit kezdeni.
A terrorizmus veszélye fenn áll az egy millió szír nélkül is Németországban és az egész világon bárhol.
lópicigáspár
@Dr. Felipe: Igazad van, de ha netán az ember bokáig áll a sz@rban nem lép egyet előre, ha tudja ott nyakig ér!
lampa laz
És a végén a német autóipar otthon is meg tudja majd oldani azon termékek gyårtåsát, ami ma még a magyar kis, közepes cégeknek ad megélhetést. Azért ezt is szemelőtt kellene tartani, hogy a mi iparunk nagyban függ a németektől, úgy is mondhatnám, hogy az ő köldökzsinórjån lógunk.
Csizmás Kond
Törökországba miért nem ültek repülőre és mentek volna direkt németországba...fele árból megúszták volna nem beszélbe egyébről...
Dr. Felipe
@lópicigáspár: Csak hát a demográfiai mutatók miatt Németországnak kell az új munkaerő és ha csak szírek jutnak akkor szíreket kell befogadni mert nincs más.
lópicigáspár
@Dr. Felipe: Olyan hihetetlen, hogy ide jutottak a németek, pedig az átkosban a Balatonnál próbáltuk javítani a demográfiai mutatóikat!! :-)
1magyar
Továbbmennének Horvátországba Szlovénia és minden gond nélkül ott vannak Ausztriában,akik szívesen fogadják őket. Kicsit több km de gond nélkül eljutnak Németországba.
Csizmás Kond
Szerintem az a helyzet az arab mentalitással, hogy míg ott egy köntösben oda megy ahová akar itt nem tudja megérteni az európai törvényeket.
Dr. Felipe
@lópicigáspár: Hát látod. Minden jónak vége van egyszer. :)
Dr. Felipe
@1magyar: Hát ha végre elkészül a négy méteres orbánzár akkor nyilván Szlovénia felé fognak vonulni, addig türelem és tolerancia meg egy kis empátia.
1magyar
@Dr. Felipe: Terjeszteni kellene közöttük a Szlovénia felé vezető utat.
Csizmás Kond
@1magyar: A helyzet az, hogy itt nem a menekültek döntik el hol szeretnének menni hanem szerintem valakik csak ezen az útvonalon hajlandóak csempészni...mert erre kapnak megbízást.
Dr. Felipe
@1magyar: Bizony, úgy tudom már van is félre téve egy milliárd erre a célra rogán tonyó szomszédjánál.
1magyar
@Csizmás Kond: Azért ha ki lenne nekik ez plakátolva, szerintem elcsábulnának.
Csizmás Kond
@1magyar: Azt nem tudom de azt igen, hogy Szíriába amíg nem volt háború nem lehetett csak úgy ki-be járni, még hivatalos útlevéllel sem. Most hogy honnan veszik hogy nekik mégis szabad bárhová menni ez elég feltűnően hangzik.
KERKA
@Csizmás Kond: Ja, igen vannak szerb klánok, akik évek óta erre specializálódtak, ők csak a szerb- magyar határig hozzák őket, de nem mennek horvátországba és szlovéniába. Nem vállalják a lebukást
Csizmás Kond
@KERKA: Most nem kell direkt ember menjen velük, ott az okosmicsoda.
KERKA
@Csizmás Kond: hidd el, hogy úgyvan az, ahogyan írtam. Hosszú évek óta szerb klánok, családok specializált tevékenysége az ember csempészet, óriási pénzeket nyúlnak le vele,
A menekülteknél sincs mindenkinek okos telefonja.
Nekem sincs például, bár lehetne, de anélkül is boldogulok:))
1magyar
@Csizmás Kond: Nem lehet, hogy az iszlamisták pénzelik őket? Betelepednek Németországba a legbefolyásosabb országba és onnantól már vége Európának?
Csizmás Kond
@KERKA: Elhiszem hogy sok a szerb csempész is de szerintem az egész csempészet már az indulók hazájában elkezdődik, Tudják meddig használhatnak iratokat, tudják hol lehet szemtelenkedni, semmijük sincs de pénzt tudnak felvenni a banktól...ezeket nem a határmenti csempészek intézik.
Csizmás Kond
@1magyar: Lehetnek akár iszlamisták is de hogy közük van a messzenyugati nagyhatalmi politikához az egyre biztosabb.
1magyar
@Csizmás Kond: Ez az előörs, mert pénzük van, nem úgy néznek ki mint akik végig gyalogolták a hosszú utat és éheztek.
Csizmás Kond
@1magyar: Meg van ez szervezve...olyan is van aki itt szül az hogy a francuk gyalogolt annyi kilométereket és bujkált étlen szomjan ?Ott vannak a gyerekek akik szintén nem alkalmasak az erőpróbaversenyre...
Sok itt a simlis ügy és kevés valódi hír jut el hozzánk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.