Lezárták egy rövid időre a budapesti Erzsébet hidat szerda reggel fél hétkor egészségügyi dolgozók, hogy így tiltakozzanak a szférában dolgozók alacsony jövedelme miatt.

A flashmob részvevői a híd pesti hídfőjénél – gyalogosan – teljes szélességében lezárták az utat, csak az autóbuszokat engedték át – számolt be az MTI tudósítója a helyszínről.

A csoport molinókat tartott, egyiken a Magyarország! Ne engedd a nővéreidet külföldre! felirat volt olvasható.

A fekete ruhás nővér lezárta az Erzsébet hidat: "Magyarország! Ne engedd a nővéreidet külföldre!"

Sándor Mária, a demonstráció egyik résztvevője, aki korábban feketeruhás nővérként vált ismertté, az MTI-nek azt mondta, az volt a céljuk, hogy felhívják a kormány figyelmét arra: nagyon nagy baj van az egészségügyben, és ha nem rendezik a dolgozók bérét, akkor a nővérek és orvosok újabb tömege hagyja el az országot, és nem lesznek, akik ellássák a betegeket.

Közlése szerint a híd lezárása 18 percig tartott, a flashmobot ezután a járdán folytatták.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

Mint emlékezetes, Sándor Mária pár napja jelentette be az ATV-nek: lemond szakápolói fizetéséről, csak ne kelljen tovább a kormánynak fizetnie.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
@magyarbakancs: - érdekes, amikor a netadóról volt szó, tízezrek mozdultak és meg tudták hátráltatni a nagyvezírt és sleppjét.
Most "csak" az egészségünkről, életünkről, gyerekeink életéről van szó.
Normális ez az értékrend...???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Bizony még szükség lehet rájuk,ugyanis az országunk FŐ ÜTŐERÉNEK ELSZORÍTÁSÁRA EGYRE NAGYOBB ESÉLLYEL SZÁMÍTANUNK kellene!-de hát itt a mészáros és mészárosné a gazdaság irányítója és még a Vajna-ők még injekciózhatnának-de mint a mellékelt ábra mutatja-inkább gyémántban utaznak.DDD
magyarbakancs
Ennek a harcnak annyi esélye van mit dobostortában az ütemérzéknek.
A hatalom tojik rád mind átlag ember.
A fő ,hogy nekik minden és csak nekik meglegyen minden.
eszegfu
@magyarbakancs: Tulajdonképpen igazad van. Csak, ha meg sem próbálja, akkor még ezt sem tudja meg. Utólag engem is dühit, hogy régen, amikor választhattam volna egy ujat (pl. munkahelyet), mégsem tettem... és a mai napig is "siratom", mert ki tudja mi lehettem volna.
magyarbakancs
@eszegfu: Hatalom mindig erősebb és az emberek belefáradtak a folytonos küzdelembe.
Mindenki arra törekszik,hogy hatják békén és ne zaklassák.
Fülit ,farkát behúzza és kussol.
Ehhez a meg mozduláshoz 2-3 ezer ember kellett volna.
Többi ápoló hol van?
Sehol mert félti az állását főleg vidéken.
eszegfu
@magyarbakancs: Sajnos igazad van... ebből is látszik a szegénység... mennyire nehéz ma munkahelyet találni akármilyen kevésért is.
justhpeter
Ez csak a kezdet. Egyszer elfogynak az orvosok és az ápolók is. Akkor mi lesz ?
verum
@justhpeter: -
"ej, ráérünk arra még!"
verum
@magyarbakancs: - érdekes, amikor a netadóról volt szó, tízezrek mozdultak és meg tudták hátráltatni a nagyvezírt és sleppjét.
Most "csak" az egészségünkről, életünkről, gyerekeink életéről van szó.
Normális ez az értékrend...???
eszegfu
@verum: 11:54 Vélhetően, amig nem vagyunk "érintettek", azaz nem kell valamilyen e.ü. intézményt "látogatnunk", addig nem érezzük annyire ennek fontosságát!
Freewolf
Sándor Mária miért a munkába igyekvőknek okoz kellemetlenséget?
Cicamama55
@justhpeter: Akkor a határkerítésnél aki magát igazolja, hogy diplomás, kinyílik a kiskapu...S még a végén két kézzel kapkodnak majd az olcsó munkaerőért nálunk is. Elkeserítő ez, de a nővér tiltakozása "csepp a tengerben".
rugacs
Én értem: mindenki többet akar. Lehetőleg Uniós bért. Többet akar a tanár, többet akar a rendőr, többet akar a doktor, többet akar az ápoló, többet akar a tisztviselő, többet akar a munkanélküli, többet akar a mentős, többet akar a tűzoltó, többet akar a szakmunkás, a diplomás, az éhező, a hajléktalan, a hontalan, a segédmunkás, a közmunkás, a szegény, és sajnos a gazdag is. Többségük munkájára nagy szükség van, a többiek meg élni szeretnének. Mindenki többet akar, de annyival nincs több, hogy mindenkinek egyszerre több jusson. Ahhoz mindenkitől mindent el kéne kobozni és újra el kéne osztani. Na ez biztos, hogy nem fog megtörténni.
Sajnos még azok is többet akarnak, akiknek már így is sokkal több jutott, mint a többségnek. A több utáni vágy határtalan és végtelen.
Állítólag a menekültek is azért indultak útnak, mert többet szeretnének. Ám ha itt maradnak (Európában), akkor a már itt levőknek még kevesebb jut, a dolgozóknak még több munkanélkülit kell majd etetniük! Mert a gazdag a sajátjából nem fog adni, tehát neked, nekem kell majd ezeket is eltartanunk.
Talán Új Zélandot kellene célba venniük a menekülteknek, meg talán nekünk is...ott még bőven van hely és Karma1 szerint ők nem zavarnak el senkit sem, sőt munkát is rögtön tudnak adni jó fizetéssel...
Hajrá!!!
nyanya001
Amennyit a Matolcsy ellb... csodazongorákra, luxus nyaralókra, luxus irodaházakra, festményekre talán az egészségügybe kellett volna tolni a pénzt !
Igaza van a nővérnek !
Hajrá nővér !
rugacs
@nyanya001: Így van, de ez csak részigazság. Én úgy mondanám, amit '89 óta a politikusok zsebrevágtak meg elherdáltak a jólétükre...
nyanya001
@rugacs: Ha még hozzáveszem a stadionok árát, meg az elherdált 3000 milliárd
manyup lenyúlást, ezekből helyre lehetett volna tenni az egészségügyet !
Legalább azt !
Dr. Felipe
"Magyarország! Ne engedd a nővéreidet külföldre!"

Ezzel már elkéstek sajnos. Már zombor zombi gábor is vette kalapját még az összeomlás előtt.
Január
@rugacs: Én pedig úgy tudom, hogy Új Zélandra csak komoly vagyonnal rendelkezőt engednek be/letelepedni. Mi a valós?
keresztapa
@Freewolf: Ma 12:45-re Mert munka helyett celeb akar lenni Jó út választás, de hídon közlekedők nem díjazzák.
soljanka
@magyarbakancs: Igazad van, csak a belefáradással nem értek egyet. Már, ha arra értetted, hogy a tüntetgetésbe fáradtak bele.
Mert azt aztán nem csinálják. Csoportokban, egymással is ellekezve, nyamnyogva, nyavajogva, széthúzva, és főleg: fotelből nyomva. Ebbe nem lehet belefáradni.
Ha a hétköznapi taposómalomra értetted, akkor az úgy van.
Bár a német ápolónő is elfárad, a francia eladónőnek is fáj a dereka, az oszrák asztalos is szívja a port, stb...
Csak ők meg tudnal élni, nekik nem kell háborogniuk.
rugacs
@nyanya001: A stadionok építésénél meg felújításánál elég sok segéd és szakmunkást alkalmaztak. Legfeljebb azok is éhenhaltak volna..., az IMF hitelt meg a francnak kellett kifizetni...legfeljebb már nálunk is lett volna egy államcsőd... okos gondolat!
nyanya001
@rugacs: A kórházak felújítása legalább annyi építőipari szakmunkát igényelt volna !
Érdekes módon az államadósság elképesztő magasságba van !
rugacs
@nyanya001: Igen, csak míg az egyik csak kiadással jár, addig a másik akár bevételt is generálhatott volna...Az államadósság meg valóban magas, azonban az IMF hitel vissza nem fizetése esetén sokkal nagyobb lenne a @r, és azt sem illik figyelmen kívül hagyni, hogy közel annyit sem emelkedett 2010 óta, mint amennyit 2002-től 2010-ig! Pedig akkor dübörgött a gazdaság, emelkedett az életszínvonal és semmi sem indokolta a brutális hitelfelvételt.
nyanya001
@rugacs: A stadionok bevételt ?
Ugye ezt nem gondoltad komolyan !
Egyébként nincs annál nagyobb és jobb befektetés, mint hogy egy nemzet
egészségesebbé legyen !
Freewolf
@keresztapa: Épp erre gondoltam, mikor nem dicsérőleg írtam róla!
rugacs
@nyanya001: A stadionok bevételt? Miért, ha te látogatnál sporteseményt, úgy gondolod ingyen tehetnéd, meg a többi pár ezer is? Mellesleg ha egyszer is előfordultál volna egyben is. megtapasztalhattad volna, hogy a stadionokat nem csak focisták használják...Másrészt amilyen focista múlttal rendelkezünk, egyáltalán nem idegen az emberektől az az elvárás, hogy elmozduljunk végre a béka segge alól!
Az utolsó mondatoddal maradéktalanul egyetértek! Kár hogy csak fikció, mert a gazdagoknak nem jó befektetés az egészség (lásd. gyógyszergyártók)... :-(
rugacs
@Horizont: Nem hagytam ki, csak nem látod a fától az erdőt: "gazdag" címszó alatt valamint:
"Sajnos még azok is többet akarnak, akiknek már így is sokkal több jutott, mint a többségnek."
Ha félrehúzod a szemellenződet és elmédet a lényeg felé irányítod, kitárul előtted is a horizont.
Ne csak nézz, láss is...ne csak olvasd, értsd is...
rugacs
@Horizont: Akkor mit foglalkozol velem? A szürkeállományodból csak szitkozódásra meg mocskolódásra telik?! Meg nyafogásra. Nem tetszik valami? Tegyél ellene. Persze arra is képtelen vagy.
Nem minden gazdag ember politikus, de én nem hallottam még szegény politikusról sem.
Mint ahogyan nem minden kormányellenes ostoba, de te speciel az vagy... :-)
nemjoezigy
@rugacs: @Horizont: csak egy adalék a Kettőtök párbeszédéhez: Svédországban, (ahol ugye kevesebb a szegény, jobban élnek úgy általában az átlag emberek is) a képviselők nem kapnak olyan luxusokat mint minálunk, ott jár tömegközlekedéssel, hasonlít az életvitele azokéhoz akik megválasztották.
Nem ez lenne nálunk is a normális?
Nálunk kis/nagy királyok lettek amikor beültek a Parlamentbe, és vitték a sleppjüket is, hogy az ország (Magyarország) egyébként is kizsákmányolt népe jól tartsa őket a semmi produktumért!
+ még az ingyenélő kormányunk is!
rugacs
@nemjoezigy: Tetszik amit mondtál... talán nálunk is kialakulhatott volna egy ilyen rendszer, de ahhoz az évezredes magyar mentalitásnak más milyennek kellett volna lennie, másrészt a 45-89 közötti időszaknak nem lett volna szabad megtörténnie...
rugacs
@nemjoezigy: A mi "párbeszédünk" valóban nem párbeszéd. Közülünk csak én beszélek, ő szitkozódik és mocskolódik. Hasonlítsd össze a kettőnk stílusát. Ő a toleranciát még hírből sem ismeri...
kkalman
Szégyen, hogy ezen a tüntetésen csak ennyien vettek részt. Még nagyobb szégyen, hogy az autósok meg nem értésüknek adtak hangot, holott ez a tüntetés értük is volt.
pistapapa
Ne engedd a lakatosokat,hegesztőket,csőszerelőket,pincéreket,szakácsokat és a többi szakma művelőjét sem!
emerencia
@Freewolf: Nem vagy a szívem csücske de most egyetértek veled. A mezőgazdászok kezdték anno az útlezárást ezért sokan elpártoltak tőlük pedig addig sokan majdhogynem szentként tisztelték az élelmünk előállítóit. Aztán jöttek a vasutasok. Közeli hozzátartozóm 24 órai alvás nélküli munka után kényszerült emiatt többször hazavezetni álmosan negyven kilométert. A nővérkékkel is többen lennének szolidárisak, ha nem éppen azokat akadályoznák a munkába menésben, akik keményen dolgozva megtermelik számukra a fizetést. Ebben az országban kb. négymillió ember él méltatlanul alacsony jövedelemből. Nem egymást kellenen akadályozni a szabad mozgásban, hanem összefogni. Minden tiszteletem mellett azt kell, hogy mondjam, hogy önmagában a nővérek fizetésének emelése nem fogja megoldani az ország egyik legnagyobb problémáját a munkavállalói szegénységet és a kényszerelvándorlást boldogabb országokba.
emerencia
@Freewolf: Az előbb erre válaszoltam:
tegnap, 12:45
varirmag
Na, jól kicseszett a kormánnyal,azzal hogy a munkába igyekvőket feltartotta.
miért nem választott más helyet ?
Másik
@varirmag: Elvileg régen a sztrájkok fénykorában ez úgy zajlott volna, hogy a munkába igyekvők kiszállva a buszból, autóból felsorakoznak mögé, és hajrá.

Ma az internetes oldalakon felsorakoznak mögé, de a gyakorlatban se mögé, se más mögé.

Sajnos meg kell értenem azokat, akik rohannak, mert minimum 10-en állnak be a munkahelyükre.
Akik orvoshoz se tudnak elmenni, inkább betegen húznak, hogy megmaradjon az a kis kereset, nem fognak miatta, az ügye miatt kockáztatni.
Sajnos a klasszikus sztrájkok kora lejárt.
Persze lehet figyelem felkeltő megmozdulásokat szervezni, de pusztán azoktól semmi nem fog megváltozni.
emerencia
@Másik: Szerintem semmi baj a puszta figyelemfelkeltéssel. Viszont előbb utóbb elvetél minden olyan jogos érdekérvényesítő akció Magyarországon amely másokat, köztük a hasonló vagy akár rosszabb helyzetben lévőket akadályozza vagy egyszerűen csak felemlegeti.

Az érdekeket a rossz döntések hozói, vagyis a hatalom ellen kell érvényesíteni! A többiekkel pedig célszerű lenne inkább összefogni.
magyarbakancs
@verum: Igazadban nem tudjuk eldönteni mi fontos számunkra.
Internetadó vagy az egészségünk.
Amíg a mellék utakon úgy mint paraszolvencia járunk és nincs átfogó Eü reforma amiben a beteg van előtérbe helyezve addig itt nincs rend.
Ez a közös lónak túros a háta addig nem lesz jó EÜ.
Nem érdeke a professzoroknak,főorvosoknak a mert ok fölözik le a paraszolvencia 95%-Több biztosítási EÜ ahol te döntöd el milyen szolgáltatást kért és menyit fizet-el érte.
Az orvosok meg elszámoltatható lenne ha hibázik.

.
Lepényleső
Örüljön akit nem üldöznek,nemhogy tartóztassanak,főleg rebelliseket.
nusika
Romániában már rájöttek, hogy emelni kell az egészségügyi dolgozók fizetését/25%/ és még ...
www.napi.hu/ado/megszavaztak_az_afacsokkentest_a_szomszedban.602576.html
...nálunk 208 ft már fizetésemelés és 27% az áfa !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.