A rendőrség nyolc emberrel szemben tett feljelentést az Erzsébet híd szerda reggeli lezárása miatt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére.

Mint írták, a rendőrségre 6 óra 34 perckor érkezett bejelentés, hogy demonstráló személyek akadályozzák a forgalmat.

Az intézkedő rendőrök hét emberrel szemben közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, egy ember ellen gyülekezési joggal való visszaélés és a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt tettek feljelentést.

A hidat reggel egészségügyi dolgozók zárták le rövid időre, hogy így tiltakozzanak a szférában dolgozók alacsony jövedelme miatt. A flashmob részvevői a híd pesti hídfőjénél – gyalogosan – teljes szélességében lezárták az utat, csak az autóbuszokat engedték át.

A csoport molinókat tartott, egyiken a "Magyarország! Ne engedd a nővéreidet külföldre!" felirat volt olvasható.

Sándor Mária, a demonstráció egyik résztvevője, aki korábban feketeruhás nővérként vált ismertté, az MTI-nek azt mondta, az volt a céljuk, hogy felhívják a kormány figyelmét arra: nagyon nagy baj van az egészségügyben, és ha nem rendezik a dolgozók bérét, akkor a nővérek és orvosok újabb tömege hagyja el az országot, és nem lesznek, akik ellássák a betegeket.

Közlése szerint a híd lezárása 18 percig tartott, a flashmobot ezután a járdán folytatták.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lackó50
Ennyit a szólásszabadságról. Nem tudom, hogy a megfélemlítés a demokrácia, vagy a diktatúra eszköze. Mindenesetre minden tiszteletem Sándor Mária bátorságáért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lackó50
Ennyit a szólásszabadságról. Nem tudom, hogy a megfélemlítés a demokrácia, vagy a diktatúra eszköze. Mindenesetre minden tiszteletem Sándor Mária bátorságáért.
justhpeter
Melyik főrendőrnek gurult el ma reggel a gyógyszere ? Erre is van kapacitás ? A legközelebbi nővér akcióra Hende vezényelje ki a teljes hadsereget.
Íme a bizonyíték, a rendőri vezetés sem az ész és a képességek alapján van kiválasztva.
wagabund
itt az új Jeanne d'Arc...vakarhatják a fejüket a hatalom emberei, hogy most mi is legyen...

...még nem tudják, de majd észreveszik, hogy a nő elindított egy kis lavinát...
Freewolf
Gyakorlatilag a munkába járókat akadályozta! Képtelen a járdán tüntetni?
mindenes46
@Freewolf: Te szerencsétle,érted is teszi!!!
glorianna
Ha valaki világéletében makkegészséges volt, azt is bába vagy a csecsemősnővér fürösztötte ki születése után, az is megkapta a védőoltásokat, azt is mérték-szűrték, mire felnőtt lett. És előbb-utóbb biztosan eljön az ideje annak, hogy várandósként, szülőként, netán betegként rá legyen szorulva a nővérekre (is). Aki pedig beteges, az a saját bőrén tapasztalhatja, milyen kegyetlenül nehéz ma kórházi nővérnek lenni. Úgyhogy jó volna, ha minél többen támogatnánk - és nem csak a Facebookon - Sándor Máriát és a csírázó mozgalmát.
Toby
@Lackó50: A megfélemlítés soha nem volt, soha nem és soha nem lehet a demokrácia eszköze, egyidőben, egyhelyen kizárják egymást !
A megfélemlítés a felcsúti csubakka és bandájának eszköze, csak úgy, mint a sajátos jogértelmezés, a jogi normák sorozatos áthágása, a mocskos erkölcstelenség, etikátlanság, emberek, csoportok jogainak lábbal tiprása, vagy a jogszabályok haszon és politikai érdek szerinti átszabása !
Freewolf
@mindenes46: De nem mindegy, hogy mit hogyan tesznek!
Igazi Trebics
@Freewolf: Igazad van! Írjon otthon transzparenseket, két fedőt csapkodva hangosan tiltakozhat is. De arra nagyon vigyázzon, hogy a méltóságos szabadfarkas az aztán szabadon azt csinálhasson amit akar! Igaz?
Nem veszed észre, hogy erről szól a játék? Utáljon mindenki mindenkit. A szolidaritás az csak a bolsevikok trükkje!
nusika
@Freewolf: Pillanatnyilag, nagyon egészséges lehetsz! Sok egészséget továbbra is, hogy ne tapasztald meg , az egészségügy nagy hiányosságait!
patkószeg
Miért van olyan érzésem, hogy 1951-et írunk 2015 helyett és a kormány most rendeli titokban a Volgákat és a fekete bőrkabátokat?
Tüntetni egy jogállamban bárkinek joga van. Ha nem lehet, akkor nincs szó jogállamról.
nezelodo
Így kell ezt csinálni dakotáim! Nehogy eszetekbe jusson a helyzetükön javítani, hiszen jobban rászorulnak az államtitkárok, meg az import nyaloncok! Hogy háborognak a zemberek? A felmenők ezt a pl kőbányász munkásőreikkel rendezték volna le.
kkalman
Sajnálatos, hogy ezen a tüntetésen ennyien vettek csak részt. Még sajnálatosabb, hogy sokan nem értik meg, hogy ez értük is történt, hogyha betegek lesznek, legyen ki ápolja őket.
Desischado
Sándor Máriának minden tiszteletem! Ezért is kéne tüntetni!
vadsanca
Remélem ez nem csak egy szélmalomharc! Ember a talpán, aki itthon akar maradni.
vadsanca
Csak egy baj van, hogy minden a kormány kezében van. Tehát az erősebb kutya b...ik.
nezelodo
@vadsanca: Az erősebb kutyákat sem kerüli el az elerőtlenedés, a fogaik kihullása, meg a rühesség, mielőtt eljön a vég.
human
Még mindig jobb, ha a forgalmat akadályozzák, mintha nem látnák el a betegeiket.
mate03
@Freewolf:! Jobb lenne ha lőnének?Ha így haladunk,még arra is sor kerülhet!
vadsanca
@nezelodo: Ezzel csak az a baj, hogy mindig lesznek új kutyák.
Freewolf
@mate03: Mi a fenének lőnének?Sándor Mária tüntessen a járdán, a minisztérium előtt, de ne a forgalmat akadályozza már reggel, mikor a szülő rohan a gyerekkel a suliba, oviba, a másik meg munkába! Nem a tüntetés ellen vagyok, sőt végre felvállalja valaki, de a módszer rossz!
Gonoszgólya
@Freewolf: "Gyakorlatilag a munkába járókat akadályozta! Képtelen a járdán tüntetni?"
Annak idején 2002-ben valami köcsögök elfoglalták az Erzsébet hidat. Ők se a járdán tüntettek. Gondolom azok seggét menet közben is kilefetyelted.
A szelektív pofátlan memóriád miatt most már tényleg csak azt kell mondanom, hogy a jó édes a...dat te kretén bolhás dög!
Gonoszgólya
@Freewolf: "De nem mindegy, hogy mit hogyan tesznek!"
Lásd fentebbi írásom.
Gonoszgólya
@Freewolf: " Mi a fenének lőnének?Sándor Mária tüntessen a járdán, a minisztérium előtt, de ne a forgalmat akadályozza már reggel, mikor a szülő rohan a gyerekkel a suliba, oviba, a másik meg munkába! "
Még mindig a fentebbit olvasd.
Gonoszgólya
@Freewolf: "Vértahó vagy öreg!"
Csak lesüllyedek a szintetekre. És ez engem nem zavar.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.