Csütörtöktől Budapestről nem indulnak közvetlen vonatjáratok Nyugat-Európába – közölte a Mávinform az MTI-vel.

A közlemény szerint a vasúttársaság a vasúti közlekedés biztonsága érdekében döntött így, "további intézkedésig".

A nemzetközi jegyeket a menetrend szerinti belföldi járatokon elfogadják.

Váczi Viktor, a MÁV Zrt. helyettes szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a jelenlegi helyzetben Nyugat-Európába csak a nyugati, illetve az északi határ közvetlen közelében lévő állomásokról lehet utazni külső vasúttársaságokkal, Hegyeshalomról és Szobról. Azért fogadják el a belföldi járatokon a nemzetközi jegyeket, hogy ezekre az állomásokra el tudjanak jutni a Nyugat-Európába tartó utasok. A döntés miatt ezek a járatok külföldi szakaszukon is késhetnek – tette hozzá.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A királyi tévén 8:30-as helyszíni tudósítását érdemes becsukott szemmel végighallgatni: Az addig békés tömeg a Keleti megnyitása után agresszívan belökte a bejárati ajtót, megrohamozta a pályaudvart és egymáson átgázolva lepik meg az ott álló vonatot. Hatalmas a tülekedés.
Hallhatjuk a hangulatjelentést a helyszínről. Csakhogy ez egy élő képes közvetítés volt és a háttérben se híre se hamva nem volt káosznak, tülekedésnek, egymást lökdöső embereknek. A menekültek békésen várakoztak a peronon szabadon hagyva a síneket.
Erről az ominózus operaház előtti bejelentkezés jutott eszembe, mikor a királyi tévé pont nem találta a tüntető tömeget és az üres utcáról adott hangulatjelentést.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Tehát ha jól értem Felcsút, vonatpótló kisvasúttal Alcsútdoboz, átszállással,Berlin!
patkószeg
Köszönjük, kedves Viktor. Tud még más ilyen remek barba-trükköt is? Tessék mondani, miért büntetik az átlagpógárt ezzel? Miért nem tudnak úgy szervezni, tervezni, gondolkodni, mint a derék jó svájciak, németek, osztrákok? Ja, hogy ott van pénz...nálunk is van, csak nem ott, ahol kéne lennie: az államkasszában!
Kamasoft
A geci lekésett egy gépet – a Malévnak annyi! A haverjával összeveszett – az M4 autópályának annyi! Összeveszett Európával – a nemzetközi vonatoknak annyi! Reméljük, legközelebb a felesével fog konfrontálódni… várom az eredményét!
patkószeg
Az Origo cikke nem kommentelhető, ezért ide írom. Ha nem tetszik, majd letörlik.
www.origo.hu/gazdasag/20150904-turistak-magyarorszag-visszamondas-menekulthelyzet-utazasi-iroda.html

Nem csak a nyugati állampolgárok mondják le sorra, hanem mi is, magyarok. Szerény személyem + házastárs holnap megyünk másik nyaraló célpontot keresni (nyári szabadság) és visszaváltatni a jó előre megvett vonatjegyet. Kb. 500 euró, oda-vissza. Két hét Magyaroroszág - számold ki, mennyi bevétel lenne nektek. Nekünk viszont nem biztonságos. Nem vagyunk ezzel egyedül.
Ezt a cikket másutt nyílván azért nem lehet kommentelni, mert nem fér bele az orbáni imidzsbe. Pedig ez a rögvalóság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.