Csütörtöktől Budapestről nem indulnak közvetlen vonatjáratok Nyugat-Európába – közölte a Mávinform az MTI-vel.

A közlemény szerint a vasúttársaság a vasúti közlekedés biztonsága érdekében döntött így, "további intézkedésig".

A nemzetközi jegyeket a menetrend szerinti belföldi járatokon elfogadják.

Váczi Viktor, a MÁV Zrt. helyettes szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a jelenlegi helyzetben Nyugat-Európába csak a nyugati, illetve az északi határ közvetlen közelében lévő állomásokról lehet utazni külső vasúttársaságokkal, Hegyeshalomról és Szobról. Azért fogadják el a belföldi járatokon a nemzetközi jegyeket, hogy ezekre az állomásokra el tudjanak jutni a Nyugat-Európába tartó utasok. A döntés miatt ezek a járatok külföldi szakaszukon is késhetnek – tette hozzá.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A királyi tévén 8:30-as helyszíni tudósítását érdemes becsukott szemmel végighallgatni: Az addig békés tömeg a Keleti megnyitása után agresszívan belökte a bejárati ajtót, megrohamozta a pályaudvart és egymáson átgázolva lepik meg az ott álló vonatot. Hatalmas a tülekedés.
Hallhatjuk a hangulatjelentést a helyszínről. Csakhogy ez egy élő képes közvetítés volt és a háttérben se híre se hamva nem volt káosznak, tülekedésnek, egymást lökdöső embereknek. A menekültek békésen várakoztak a peronon szabadon hagyva a síneket.
Erről az ominózus operaház előtti bejelentkezés jutott eszembe, mikor a királyi tévé pont nem találta a tüntető tömeget és az üres utcáról adott hangulatjelentést.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
A jobbik szerintem nem így gondolta a hermetikus lezárást...
bakegya
Tessék,a sintér rányomja a civil magyar lakósságra az összes terhet.
bakegya
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
eszegfu
Gőzöm sincs, milyen "biztonsági intézkedés" az, hogy közvetlen járat nincs, csak átszállással mehetnek nyugatra?! Átszálláskor az ottani vasutállomásokon lesz nagy zür...keresik a vonatot, közben átmennek a sineken... És mi van akkor, ha a "külső" vasuttársaság nem tud, vagy nem akarja elszállitani őket, akkor ott maradnak?! Nekem érthetetlen ennek az intézkedésnek a célja.
nyanya001
gepnarancs.hu/2015/09/ronggya-egette-magat-a-magyar-nagykovet-az-osztrak-televizioban/
Képtelen volt a magyar nagykövet megvédeni a magyar álláspontot a menekültválsággal kapcsolatban egy osztrák tévécsatornának adott szerdai interjújában. Fellépése totális égés volt. Az a benyomása lehetett a televízió nézőinek, hogy Perényi János vagy nem ismeri a magyar álláspontot, vagy ilyen nincs is. Ennek következtében talán még annál is rosszabbul szerepelt a CIB2 televíziókamerái előtt, mint a kormánya Budapesten. Perényi legjobbra sikeredett válaszai arról szóltak, hogy nem tudja, mi fog történni, és nincs információja arról, hogy milyen a menekültek aktuális helyzete a budapesti Keleti pályaudvar környékén.
human
A királyi tévén 8:30-as helyszíni tudósítását érdemes becsukott szemmel végighallgatni: Az addig békés tömeg a Keleti megnyitása után agresszívan belökte a bejárati ajtót, megrohamozta a pályaudvart és egymáson átgázolva lepik meg az ott álló vonatot. Hatalmas a tülekedés.
Hallhatjuk a hangulatjelentést a helyszínről. Csakhogy ez egy élő képes közvetítés volt és a háttérben se híre se hamva nem volt káosznak, tülekedésnek, egymást lökdöső embereknek. A menekültek békésen várakoztak a peronon szabadon hagyva a síneket.
Erről az ominózus operaház előtti bejelentkezés jutott eszembe, mikor a királyi tévé pont nem találta a tüntető tömeget és az üres utcáról adott hangulatjelentést.
eszegfu
@human: 9:01 Lehet, hogy volt tülekedés, taszigálás a főbejárati kapunál, amikor észlelték: szabad az ut. Láttam máshol is képeket, ahogy bemásznak a vonatablakon, vagy éppen a vonatajtón lógott, ugy próbált feljutni... ezen a helyszini tudósitáson viszont csak annyi van, mint egy más nagyforgalmu napon...az emberek jönnek-mennek, keresik a megfelelő helyet, persze van hangzavar, de veszekedés nem látszott, hallatszott. Szerintem a riporter "lekéste" a kezdést.
Fradigege
MEKKORA CSEL!!! Képtelenség őket regisztrálni. Így a hanyatló nyugat nem hánytorgathatja a szemünkre, hogy segítjük őket. Mivel először a belföldi vonalakat veszik igénybe. Magyarországon belül pedig oda mennek, ahová csak akarnak. Majd az osztrák vagy német vasúti társaság szenvedjen velük, hogy fel engedik vagy nem.
JAJMÁR
Segítik az embercsempészek munkáját. Ennyi.
Mivel semmi más megoldás nem marad, kénytelenek igénybe venni ezek az emberek.
human
@eszegfu: Lehet, hogy volt. Gondolom megörültek neki, hogy bejuthatnak. Csak ugye ő úgy adta le, hogy jelenleg is káosz van és reszketés. A feszültséget fenn kell mindenáron tartani még akkor is, ha már nincs rá ok.
human
@human: Közben már leszálltak a vonatról, miután megtudták, hogy az nem viszi őket nyugatra.
eszegfu
@human: 10:45 Hasonlókat gondolok én is... "fáziskésésben" volt a riporter... nem az akkori helyzetet közvetitette, hanem, ami az elején lehetett, hallomásból. A lényeg meg benne van az utolsó mondatodban!
volvós
@nyanya001: 9:00

Úristen ! Ez a bécsi nagykövet ???
Tudhatná, hogy a CIB2 az helyesen ZIB2, csak igy kell ejteni, és nem irni
Gondolom, az újelzö táblát meg úgy olvassa, hogy ZENTRUM., pedig azt
CENTRUMNAK kell ejteni !! Fideszes diplomata ???
nyanya001
@volvós: A citromot meg kitromnak ejti :))
karma1
@nyanya001: Akkor mar tudom, hogy hivjak a Rakoczi teri curvakat!...:o))
De tenyleg, AKKOR MOST MI VAN???
A cikkben azt irjak, hogy mindenkitol elfogadjak a nemzetkozi jegyet, aztan a hatarnal leszallitjak oket, es onnan az osztrakoknak kell majd oket tovabb vinni, DE AZERT UGYANAZ A MAGYAR VONAT, AMIROL A MENEKULTEKET LESZALLITOTTAK, KIS KESESSEL UGYAN, DE TOVABB MEGY NYUGATRA??? Nem vagyok retardalt, de ezt a hirt aztan vegkepp nem ertem!!! (Vagy mar faradt vagyok mara, de Ti meg frissek vagytok, mint a rozsabimbo. Hogy van ez???:o)))
sentinel216
Azért a MÁV - nál is dúl a fejetlenség. A rendkívüli helyzetre való tekintettel, kitáblázhatnák - akár több nyelven is - a pénztáraknál, hogy nemzetközi járatokra csak érvényes úti okmánnyal rendelkezőknek adhatnak ki menetjegyet. A repülőtéren - vízumköteles országokba - csak érvényes vízum bemutatásakor adnak ki repülőjegyet.
Vagy a vasút társaságnak jól jön a bevétel, ha nem is tudja felhasználni a jegyet az utas?
nyanya001
@sentinel216: Ezeknek minél nagyobb a sz@r annál jobban érzik magukat
de ha kritizálják őket, akkor vérig vannak sértve !
karma1
@sentinel216: Miert, hat nem az a lenyeg, hogy a jegy ki legyen fizetve??? (Magyar mentalitas, sajnos...:o((((
nyanya001
@karma1: 150 ezerért... hogy nem szégyellik azt aljas pofájukat !
eszegfu
@volvós: 11:03 Olvastam a cikket a bécsi magyar nagykövettel, de most sehol sem találom!
Nem emlékszel, mi volt a cime?
sentinel216
Ez a Perényi János olyan schmittpalis forma. Nem plagizálta ez a diplomáját?
justhpeter
Minek is nemzetközi pályaudvar Budapestre, ha a nemzetközi forgalom nem indul Budapestről.
kamazuka
Tehát ha jól értem Felcsút, vonatpótló kisvasúttal Alcsútdoboz, átszállással,Berlin!
patkószeg
Köszönjük, kedves Viktor. Tud még más ilyen remek barba-trükköt is? Tessék mondani, miért büntetik az átlagpógárt ezzel? Miért nem tudnak úgy szervezni, tervezni, gondolkodni, mint a derék jó svájciak, németek, osztrákok? Ja, hogy ott van pénz...nálunk is van, csak nem ott, ahol kéne lennie: az államkasszában!
Kamasoft
A geci lekésett egy gépet – a Malévnak annyi! A haverjával összeveszett – az M4 autópályának annyi! Összeveszett Európával – a nemzetközi vonatoknak annyi! Reméljük, legközelebb a felesével fog konfrontálódni… várom az eredményét!
patkószeg
Az Origo cikke nem kommentelhető, ezért ide írom. Ha nem tetszik, majd letörlik.
www.origo.hu/gazdasag/20150904-turistak-magyarorszag-visszamondas-menekulthelyzet-utazasi-iroda.html

Nem csak a nyugati állampolgárok mondják le sorra, hanem mi is, magyarok. Szerény személyem + házastárs holnap megyünk másik nyaraló célpontot keresni (nyári szabadság) és visszaváltatni a jó előre megvett vonatjegyet. Kb. 500 euró, oda-vissza. Két hét Magyaroroszág - számold ki, mennyi bevétel lenne nektek. Nekünk viszont nem biztonságos. Nem vagyunk ezzel egyedül.
Ezt a cikket másutt nyílván azért nem lehet kommentelni, mert nem fér bele az orbáni imidzsbe. Pedig ez a rögvalóság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.