Hiába nem tetszik Európának, ilyen pocsék népszaporulat mellett mindenképpen bevándorló tömegekre van szüksége, különben pár évtizeden belül komoly bajok lesznek a nyugdíjrendszerrel, a költségvetésekkel, és oda a híres jóléte is. A bevándorlók viszont komoly gazdasági potenciált jelentenek, mondják is sokan: rá kellene kapcsolni az integrációval. Vén Európa Az európai vezetőknek leginkább azt kellene megértetniük a választóikkal, hogy bevándorlás nélkül az Európai Unió népessége drasztikus mértékben csökkenni fog ebben az évszázadban. Az uniós országok termékenysége ugyanis olyan alacsony, hogy még a lakosságfogyás pótlása sem biztosított. A ránk váró népességfogyás miatt pedig a legégetőbb probléma pár évtizeden belül az lesz, hogy minden EU-s országban összezsugorodik az aktív réteg, s nő a nyugdíjasok, illetve azok aránya, akiket e mind kisebb termelő rétegnek kell eltartania. Európa lakossága most 505 millió. Ha megállna a bevándorlás, 2050-ben 465 millió lenne, 2100-ban...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
a magyaroknak meg lenne most az a lehetőségük, hogy első kézből próbálják a normálisabbját meggyőzni arról, hogy maradjanak az országban...dolgozzanak éljenek ott...de tesznek rá...inkább a hőbörgés...később meg jön majd a rinya, hogy persze a németek csak a selejtet küldték vissza...de kérem szépen a magyarok engedték oda az értelmesebbét...akkor ki is a hülye?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
a magyaroknak meg lenne most az a lehetőségük, hogy első kézből próbálják a normálisabbját meggyőzni arról, hogy maradjanak az országban...dolgozzanak éljenek ott...de tesznek rá...inkább a hőbörgés...később meg jön majd a rinya, hogy persze a németek csak a selejtet küldték vissza...de kérem szépen a magyarok engedték oda az értelmesebbét...akkor ki is a hülye?
1magyar
A földön 7 milliárd ember él és kb. 4 milliárdot tud eltartani biztonságban.
bundi
@1magyar: istenem a laca megmondta kötél van, gerenda is...tehát a feladat adott...és ő a ti vezetőitek egyike...hallgatnotok kellene rá nem?
kopeba
Túlnépesedett a föld , harmadannyi embernek szabadna lenni mint most főleg Afrikában és Ázsiában.
bundi
@kopeba: tamop412a.ttk.pte.hu/files/images/30_nepsuruseg.jpg
ha jobban megnézed inkább európában és ázsiában lehetne megnyomni a delete-t
eszegfu
@bundi: Érdekes ez a fajta ellentét... Egyrészt valóban a Föld tulnépesedéséről beszélünk, igy teljesen "kifosztjuk" a természetet. Másrészt pl. M.o.-is benne van a legsürübben lakott országok között (akár India, vagy Kina), mégis fogyóban a népesség, sőt ezen belül a nyugdijasok száma növekvő. Tehát félő, hogy ki adózik majd járulékok formájában, hogy a nyugdijakat fizetni lehessen.
JAJMÁR
@1magyar: 10:35 "A földön 7 milliárd ember él és kb. 4 milliárdot tud eltartani biztonságban." - ezt honnan veszed?
Úgy gondolod, hogy a múltban - amikor még csak 2 - 3 milliárd ember élt a Földön - nem volt szegénység, nem volt népvándorlás, nem voltak járványok és háborúk?

Nem azért van mindez, mert most 7 milliárd ember él, ezt az embertömeget még el tudná tartani a bolygónk. Állítólag a jelenlegi technikai tudás mellett kb. 11miliárd embert, mert a népességnövekedéssel arányosan fejlődött a termelékenység.
Ahogy a múltban is mindig, most is, a túlszaporodást megakadályozzák a járványok, és - sajnos - időnként a háborúk.
Ez pedig, bármilyen hihetetlen, de szinte mindig arányban van a termelékenységgel.
Ebből következik, hogy ha majd az ember megtanulja kontroll alatt tartani a szaporodást, jóval kevesebb lesz a járvány és a háború!
Hacsak ki nem pusztítja önmagát az ember.
justhpeter
Mindenki hülye, csak mi vagyunk okosak. Nemrég olvastam, hogy a hülye németek szakmai továbbképzést és nyelvtanfolyamokat csinálnak a bevándorlóknak, mondván fél év múlva adó- és járulékfizetők lesznek. Biztos, hogy nem mi vagyunk a hülyék ?
eszegfu
@JAJMÁR: Igazad lehet... különösen "Ahogy a multban"... kezdetü és a köv. mondat. Elgondolkodtató mindenképpen!
JAJMÁR
@eszegfu: Elfér itt még egy Teréz anya idézet is, a bajok egyik okozóját jól megírta Ő!(Tényleg, hova lett a vízinyúl?)
"Éhínség nem azért van a Földön, mert képtelenek lennénk jóllakatni a szegényeket, hanem azért, mert képtelenek vagyunk jóllakatni a gazdagokat"
eszegfu
@JAJMÁR: Ha hiszed, ha nem... ahogy Teréz anyához jutottam az olvasásban, nekem is ő jutott az eszembe! A mondás nagyon jó!
JAJMÁR
@eszegfu: Lehet, hogy a nyáron vízbefúlt, kiderült, hogy nem is vízi :-D
eszegfu
@JAJMÁR: 14:00 Lehet, hogy keverem valakivel... de 1x valami olyasmit irt itt, amiből azt lehetett kivenni, hogy a munkájának valamilyen "köze" van a menekültekhez...szerintem most "szolgálatban" van. Ha minden igaz, még meg is kérdeztem, hogy hogyan képes szolgálatban a saját, magánszemélyes véleményét visszoritani, és hogy ez mekkora teher lehet neki... de nem válaszolt.
eszegfu
@JAJMÁR: Jól emlékeztem! Boross Péter a menekültek eltérő bőrszinét és genetikai adottságait fejtegette c. cikknél aug. 20. 13:01 kérdeztem meg tőle.
Zsoel
@justhpeter: "Nemrég olvastam, hogy a hülye németek szakmai továbbképzést és nyelvtanfolyamokat csinálnak a bevándorlóknak, mondván fél év múlva adó- és járulékfizetők lesznek."
És fél év múlva felébrednek, hogy a kezük a bilibe lóg. Ezeknek a befogadottaknak csupán igen kis százaléka fog dolgozni, és ha adófizető állampolgárokká válnak is, akkor is megmaradnak és kiéleződnek majd velük szemben is a kulturális, felfogásbeli ellentétek.
A legfőbb problémát abban látom, hogy a torkunkon leerőltetni kívánt nézettel szemben ezek az emberek, csekély számú kisebbségtől eltekintve, nem háborús menekültek, hanem gazdasági bevándorlók. Aki pedig nem menekül, az nem is lesz hálás a befogadásért, és nem fog azon munkálkodni, hogy meghálálja jótevői gesztusát: ellenkezőleg, ha nem kapja meg azt, amit akar (jelen eseten a német- vagy svédországi tejjel-mézzel folyó Kánaánt, ugyanis ezek azt hiszik, hogy Nyugaton majd a s*ggük alá tesznek mindent), pontosan ugyanúgy, illetve úgyabbul fog viselkedni, mint ahogy azt már a magyarországi híradásokból is láthatjuk, a menekülttábori zavargások kapcsán.
JAJMÁR
@eszegfu: Érdekes. Milyen "érdekes" az élet :-) Talán még lesz alkalmunk faggatózni.
eszegfu
@Zsoel: 14:13 Nem értek egyet... Azt nyilván Te is tudod, hogy a nyugati országokban a bevándorlók azt a munkát végzik el -- köztük még a magyarok is -- amit az ott született állampolgároknak már "alantas"-nak számit. A másik, hogy "vizionál"-od, mi is fog történni, amivel az a bajom, hogy csak negativ dolgokat. Márpedig az élet rendje, hogy van pozitiv és negativ dolog is. Nem tudom, hogy ugy általában pesszimista beállitottságu vagy, vagy csak ebben a kérdésben? Sőt azt meg végképpen nem értem, hogy van "bátorságod" pl. megállapitani, hogy a "torkukon leerőltetni kivánt nézet", vagy a "befogadottaknak igen kis százaléka fog dolgozni", stb. Valahogy nagyon "kategórikus" megállapitásokat teszel... de lehet, hogy csak én látom igy.
eszegfu
@JAJMÁR: Csak-csak visszatér ... aug. 27-én volt itt utoljára, kitiltva nem láttam.
Zsoel
@eszegfu: Erről múltkor már beszélgettem verummal. Azon az állásponton vagyok, hogy az "alja" állásokat már túlnyomórészt betöltötték a németeknél, ugyanis ez az ország kb. 50 éve is engedett be török és (akkor még) jugoszláv vendégmunkásokat, és ez a folyamat évtizedeken át zajlott. Ilyen módon a nem túl nagy presztízsű munkalehetőségek terén mára "telítődött" a piac (ráadásul szerintem manapság már a született németeknek sem annyira büdös a kellemetlenebb meló, nincs már akkora jólét ott sem), akikre most a németek várnak, azok nyelvtudással rendelkező, kvalifikált, kompetens szakemberek, nem pedig több tízezres, nyelvet sem beszélő, tanulatlan kis-ázsiai tömeg. Nem lehet mindenki utcaseprő ott sem.
A kategorikus megállapításaimat pedig olyan videókból és (idegen nyelvű) anyagokból szerzett információkra alapozom, amelyek azt mutatják be, mennyire nem volt képes (illetve nem is akart) a nyugat-európai országokban letelepedett afrikai és ázsiai bevándorlótömeg integrálódni. Ilyesmiről a fősodratú média nem számol be (legfeljebb: "Fiatalok zavargása Párizs külvárosaiban", vagy hasonló félrevezető címmel). Nem akarok ebbe jobban belemenni, találsz róla anyagot, ha érdekel.
1magyar
@JAJMÁR: A termelékenység növelés kirablása a bolygónak. Látjuk már a következményeit, a természet visszaveszi tőlünk amit el- és leraboltunk. Árvizek stb.
verőce21
Amit vastagon aláhúznék, az az integrálás kérdése. Ugyanis ahhoz, hogy ennek az egésznek pozitív társadalmi és gazdasági hatása legyen, ahhoz be kell, hogy illeszkedjenek az adott társadalomba.
Lakás, munka és oktatás, egészségügy. Ezek a lényeges dolgok. Véleményem szerint ez ekkora tömegben, ilyen rövid idő alatt lehetetlen. Ezért kell lassítani a beáramlást és gondoskodni a földrészünk védelméről.
micfild
@bundi: no.. engem ezért már más helyen lehülyéztek. pedig szerintem jó ötlet.
Toby
Gondolom a cikk olvasatán, vonát az agyvérzés kerülgeti ! Meg jó pár fidesznyk gyapjast is !
eszegfu
@Zsoel: 14:54 Hsz-d első részével egyet is értek. A "kategórikus" jelzőt azért használtam, mert még mindig nem értem a kijelentésedet. Alapozol valóban megtörtént esetekre, viszont azt nem tudhatod, hogy nálunk mi fog történni. Az is igaz: ez is egy lehetőség, mármint az, hogy nálunk is hasonló történik... de lehetne pozitivabb elképzelésed is... ezért is kérdeztem: mindig ilyen pesszimista vagy, esetleg csak ebben az ügyben. De ettől függetlenül megértettem irásod!
bundi
@Zsoel: "És fél év múlva felébrednek, hogy a kezük a bilibe lóg. Ezeknek a befogadottaknak csupán igen kis százaléka fog dolgozni, és ha adófizető állampolgárokká válnak is, akkor is megmaradnak és kiéleződnek majd velük szemben is a kulturális, felfogásbeli ellentétek. "
ezt gondolom annak a tudatában mondod hogy echte fajtiszta magyar vagy egyenes ági árpád leszármazott...semmi oldalági gazdasági bevándorló (tót, szász székely, palóc, sváb...) vérvonal nem keveredett benned...mert ugye te nem integrálódsz...te vagy az akihez kell...akihez muszály igazodni...vagy esetleg neked is vannak nem egyenes ági magyar őseid?...mert akkor a saját hitvallásod szerint te is zavargó kultúrálisan különböző léhűtő alulképzett utcaseprő lehetsz...vagy csak azért fizetnek?...ki tudja...
bundi
@verőce21: az előbbi neked is szól...te is gazdasági, megélhetési bevándórló ősöktöl származol...valaki valamikor biztos az volt...ő megkapta a lehetőséget te meg görcsösen utálsz mindenkit aki olyan mint a felmenőd is volt...büszke lenne rád?...vagy csak te is minimálbéres sajtómunkás vagy akit ezért fizetnek...és most a munkád miatt aggódsz?...pedig az építési vállalkozók is az ilyen embereket használták eddig ki mint akiket épp távol tartani készülsz...ők azok akik minimálbérért hajtottak eddig az építkezéseken...vagy ez a munka csak bekamuzott fedősztori részedről?...
verőce21
@bundi: Kiscsillag, miért érdekel annyira itt néhány hozzászóló családfája?
verőce21
Az különösen nem tetszik, hogy a németek rá akarják erőltetni a bevándorlókat a többi országra, mindezt azért, mert állítólag olcsó munkaerőt látnak bennük.
Csakhogy ők nem vendégmunkások! A lakosság fogja leállítani ezt az elmebajt szerintem.
Zsoel
@bundi: A felsorolt népcsoportok kivétel nélkül keresztény/európai viselkedésű, gondolkodású, értékrendű, közismerten szorgalmas emberek, különösen a szászok vagy a svábok, akik számos települést felvirágoztattak, annak ellenére, hogy rátarti és magának való közösséget alkottak. Büszke volnék, ha ilyen felmenők lennének az őseim közt (talán székelyek vannak is, mert 200 éve Erdélyből jött ide a falunkba a kb. szép-szépapám). Legyél kedves nem hasonlítgatni őket Nyugat-Ázsiából, Közép-Afrikából tízezrével beözönlő muzulmán sáskahadhoz, amelyiknek (és erre a nyakamat merem tenni) zömmel esze ágában sem lesz nyugaton beilleszkedni, mert már most követelőzik, holott semmit sem tett le az asztalra. A tatárjáráshoz kezd hasonlítani, ami itt zajlik, téged meg az izgat, ki volt kisebbségi 300 évvel ezelőtt az én családomban?
bundi
@Zsoel: me haragudj de nem én neveztem a magyarokat félàzsiai népségnek...és gondolom Tudor hogy a görög katolikus a reformàrus a keresztény a zsidó és igen...a muszlim is ugyanazon vallàs egyik àga...Tudor ezért is hívjàk a muszlimok a többit a könyv népeinek...és az 1000 körüli nyugat àzsiai beözönlö sàskahad éppenséggel a Magyar volt...
bundi
@Zsoel: de oké ne legyen 300 év 1900 környékén is kirajzottak afélàzsiai szàrmazékok...1945 körül is...56 ban detto...és most eza nép érzi erkölcsi kötelességének hogy megvédje európàt...a félàzsiaiaktól...nem érzed röhelyesnek a szitut?...vagy csak attól tartotok kevesebbet kunyizhattok eztànaz uniótól...?...de agazasàgotok szàguld.a munkanélküliség a mélyponton...egyàltalàn miért kunyiztok még?...
bundi
@verőce21: meet nagyra vannak vele...nagyon nagyra...és nem is emlékeznek area mi is volt nem sokkal több mint 50 éve...
bundi
@verőce21: @Zsoel: utálok mobilról írni menetközben főleg, hogy az angol bevitel miatt minden szót átjavít, de ettől függetlenül...nem érzitek visszásnak, hogy után most ti vagytok azok akik köpköditek a menekülteket?
bundi
@verőce21: @Zsoel: na de most komolyan...pénzért szoptok? gondolom jó gyomor kell hozzá rugalmas gerinc és olyan amorf erkölcsi érzék mint amivel minden fideszes rendelkezik...nem?
444.hu/2015/06/09/orban-viktor-bevandorlok-elott-beszel-elo/
bundi
@verőce21: @Zsoel: "Orbán szerint a “tisztelet kultúrája” is Magyarország mellett szól. Bár azt beismerte, hogy nem ismerője az “arab világban lejátszódó civilizációs folyamatoknak”. Orbán szerint tőlünk nyugatra mindenki progresszív, ott már eltűnőben van a tisztelet kultúrája, “de mi nem osztjuk ezt a vélekedést”. Mi a tisztelet hangján beszélünk.

“Itt mindenkit tisztelettel fogadnak,
az iszlám világból érkezetteket is”, mondta Orbán. Mi egy nagy szellemi-civilizációs építménynek tekintjük az iszlámot, és nem szégyellünk tanulni sem tőlük. Orbán a pápát idézete, aki szerint ha ismertük volna a sária szabályait, akkor talán a pénzügyi válság sem történt volna meg."
Freewolf
Az integrációt amúgy is már ragyogóan elvégeztük a cigányokkal kapcsolatban. Jöhet a következő problémás csoport!
bundi
@Freewolf: na de komolyan...ha nem tetszenek minek hívjátok őket?
"“Magyarország nyitott és barátságos ország”
– mondta a miniszterelnök. A befektetők, akik munkahelyeket hoznak ide, a barátaink. Magyarország biztonságos is, és vannak nemzetközi ügyvédi irodák is Budapesten."
"“Szeretnénk, ha önök beleépülnének a magyar gazdaságba”
– mondta a magyar miniszterelnök.

“Aki bezárkózik a mai világban, az vesztes lesz”
– tette hozzá, csak a baráti kapcsolatokat építő országok lehetnek sikeresek. “A mi sikerünk egyik záloga az önök világával való együttműködés”, zárta beszédét Orbán."
kíváncsi lennék mennyi pénzért csináltok segget a szátokból...csak kb..nem kell konkrétan az összeg...
wagabund
tessék az ide irányított bevándorlókat elküldeni dél-baranya, és baz megye néhány cigánysorára lakni..

aztán meglátjuk..
brüsszelben mijalófaszt képzelnek rólunk? nem tudják, hogy nálunk a cigányságot kellene egy kicsit feljebb emelni, munkát adni nekik..

mit csinálnak az oda kivezényelt képviselőink?
1magyar
Azért van munkanélküliség mert "hiányzik" ide a sok nyúl módra szaporodó segélyes? Mekkora ökrök élnek itt eu-ban tényleg.
Nekünk sincs munkánk, de a nyakunkra telepítenek pár 10 milliót.
bundi
@wagabund: ők vinnék is...csak orbán nem engedi...mert még több pénzt akar ezzel kizsarolni...szerinted mi a fenéért blokkolják a keletit a rendőrök...
bundi
@1magyar: bocsi nem én fényezem magam rekord alacsony munkanélküliséggel és az unio legdinamikusabban bövülö gazdasàgàval...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.