Az Együtt – a Korszakváltók Pártja szerint Orbán Viktor miniszterelnök nem megoldani, hanem felhasználni akarja a menekültügyet – mondta a párt vasárnapi, budapesti demonstrációján Juhász Péter alelnök. A politikus beszédében a kormányfőt "embertelen, könyörtelen, vandál fociultrának" nevezte.

A politikus úgy fogalmazott: Orbán Viktor teljesen nyilvánvalóan megbukott, mint miniszterelnök, nem képes kormányozni az országot. Hozzátette, meggyőződése szerint a kormányfő nem akar kormányozni, csak hatalmat akar, hogy 

lophasson, (...) hogy ő és a sajátjai, Lázár, Rogán Deutsch, mindegyik lophassanak szégyentelenül.

Erre a tömeg "Fidesz-maffia" kiáltásokkal válaszolt. Orbán Viktor mindenkivel embertelenül bánik, a menekültekkel is, mert ő maga embertelen – szögezte le. Kijelentette, hogy a miniszterelnök egy

embertelen, könyörtelen, vandál fociultra, aki éppen Magyarországot rugdossa ki a civilizált Európából.

Magyarországon nem ilyen emberek élnek, csak a "mi kedves vezetőnk", a miniszterelnök, az ilyen – szögezte le. Az Együtt azt tartja, hogy emberséges és biztonságot teremtő politikára lenne szükség – mondta.

Együtt: Orbán csak hatalmat akar, hogy lophasson

Juhász Péter kifejtette: az emberség azt jelenti, hogy az ide érkezőket fogadják normálisan, szeretettel, különösen azért, mert tudható, hogy csak át akarnak haladni az országon.

A politikus hangsúlyozta: emberségesen rendet teremteni egy közösség tud, és mivel ez a helyzet Európa problémája is, szükség lenne az Európai Unió együttműködésére, azonban Orbán Viktor "ellenségként beszél az Unióról".

"Ha szolidárisak vagyunk, akkor fogadjunk be 10-15 ezer menekültet" – ismételte meg korábbi javaslatukat.

A változások szükségességét emlegetve azok alapfeltételének nevezte, hogy "Orbán takarodj!". Szavai szerint az együttműködésben mindenkinek részt kell valamilyen módon vállalnia, egy párt sem teheti meg, hogy hallgat. Nem teheti meg a legnagyobb ellenzéki párt, hogy "nincs egy mukkja sem" arról, hogy mit kezdene a helyzettel. Az sem megoldás, hogy nyomkövetőt tennének az ideérkezőkre – tette hozzá.

A kormány menekültpolitikája ellen tiltakozó tüntetés résztvevői eredetileg a fővárosi Szabad sajtó útján gyülekeztek, majd az Országház elé indultak. Amikor a demonstráció eleje a Kossuth térre ért, a vége a Lánchídnál járt. A megmozdulást Juhász Péter, az ellenzéki párt alelnöke hívta össze Szégyelld magad, Orbán! címmel. A demonstráció kiindulópontján a szervezők tájékoztatása szerint mintegy 2-3 ezren gyűltek össze délután fél ötig. A menet elején egy, a tüntetés címét idéző molinót vittek a résztvevők, akik az Együtt pártjelvényei mellett uniós lobogókat tartottak a magasba.

A néhány ezer fős tömeg a Kossuth tér közepét, a színpad előtti részt töltötte meg, a tér szélein sétálgató, üldögélő embereket lehetett látni. A tüntetők az Együtt feliratú táblák mellett többek között "Nem ártani!", "Elég a gyűlöletpolitikából", "Nincs más recept! Fidesz-Jobbik hordjátok el magatokat!", "Aki félelmet szít, az gyűlöletre uszít" feliratokat tartottak fel.

Vonulás közben a résztvevők közül többen azt skandálták: "Orbán takarodj!", "Viktátor", "Szégyelld magad!" illetve "Fideszmaffia".

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
"Kedves Juhász Péter" ! Mi változna ha ti lennétek a hatalmon ? Ti is "csak"lopnátok,mint ahogyan az elmúlt 25 évben regnáló hatalom urai.Ez nem "KORSZAKVÁLTÁS" csak hatalom váltás lenne.Teljesen új felfogású vezetőkre van ma Magyarországnak szüksége.De azok nem ti vagytok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
baviki69
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Toby
@baviki69: "Tovább is van, mondjam még ? " ( by Nagy-Bandó A. )

"Az intézkedés "súlypontja" a német-osztrák határ, célja pedig a Németországba igyekvő emberek "áradatának korlátozása", és a beutazás rendezett keretek közé szorítása.

Erre "biztonsági okokból is sürgősen szükség van" . - csak ennyi történt, hogy be ne nedvesedj teljesen.
Feraj49
"Kedves Juhász Péter" ! Mi változna ha ti lennétek a hatalmon ? Ti is "csak"lopnátok,mint ahogyan az elmúlt 25 évben regnáló hatalom urai.Ez nem "KORSZAKVÁLTÁS" csak hatalom váltás lenne.Teljesen új felfogású vezetőkre van ma Magyarországnak szüksége.De azok nem ti vagytok.
Mézike
@Feraj49: Hát ez az.
Az aki kiszedné a sz@rból az országot, még nem született meg.
Téged ki vert fejbe? :-)
EcsiAntal
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Mézike
@Feraj49: Ó te szegény! Nagyon fáj? :-)
Feraj49
@Mézike: Napról-napra jobban,de a "kilátástalanság" még jobban !
Mézike
@Feraj49: Ami eztán jön. Na az lesz csak fekete...
nena
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Toby
@EcsiAntal: és a szombathelyi, kimentett, önkormányzati, fideszes másik "drogos ökörrel" mi van ?
nena
Bevezeti a határellenőrzést Németország :
Orbán mégsem olyan hülye !!!
Közben az osztrák kormány válságtanácskozásra ül össze.
Szeparepa-
Az a baj, hogy ez hiába is igaz.. .már rohadt unalmas ezt szajkózni.. mindenki, aki értelemmel bír, régóta tudja, semmi újat nem kap ezzel... most már A MEGOLDÁST KÉNE mondogatni, és nem még mindig csak a problémán rágódni...
petike
@nena: Már megint félrenyomtam. Na mindegy.
Orbán, pontosabban ge.iorbán nem hüje. A menekültcirkuszt is a lopásra és a megfélemlítésre használja fel. A lóf@szt akarja ő európát megmenteni. Ez is csak egy ürügy, hogy ő és a hordája még többet lophasson.
human
@Szeparepa-: Juhász legalább dolgozik az ingatlanmutyik felderítésén. Örülnék, ha egy új kormányban szerepe lenne és minden visszaélést felderítene, amit jogilag csak lehetséges. Előnye, hogy a szocikhoz képest őt nem tudja zsarolni a fidesz mondjuk illegális pártfinanszírozással.
amaramaistanna
Nem vitatható,Orbán vérszemet kapott,nem elég neki amit eddig összelopott. Undorító "hab a tortáján",hogy folyamatosan válságot idéz elő és utánna azt akarja "megoldani",miközben egyre inkább jobbszélre tolódik.Ő maga tolja magát és a Fideszt ebbe az irányba.
magyarbakancs
"Együtt: Orbán csak hatalmat akar, hogy lophasson."
Mért önök nem lopnának?
Minden politikai párt ha hatalomra kerül első 2 éve lopásból áll.
Az elmül 25 év politikai pártjai mind eszt csinálta.
human
@magyarbakancs: Miért? Te nem lopnál? Teszem fel a kérdést anélkül, hogy ismernélek.
A jobbikban is azért bíznak sokan, mert még nem volt kormányon és nem ismert, hogy mennyit lopnának. Ez sajnos mindig csak akkor derül ki.
Nem hinném, hogy valaha lesz olyan kormány amelyik korrupció mentes lesz. Kisebb ügyek biztos lesznek mindegyiknél. De ha lehet választani, akkor én a kevésbé korruptat fogom.
Látod még a Vatikán sem kivétel:
hvg.hu/vilag/20120928_Vatileaks_botrany
Yoda69
Az eddig regnalo kormanyok kozul a fideSS volt es most is a legkorruptabb. Maffia szeru felepitese miatt nehez oket megbuktatni, mert mindenhova befeszkeltek magukat. Lehet hogy az elodok is loptak, de legalabb nem vertek szet a demokraciat es nem jarattak le lepten nyomon Magyarorszagot.
@Feraj49: Irod hogy nem ok azok? Akkor kik. Valasztani csak azok kozul lehet akik indulnak. Amig te egy feherlovon jovo hercegre vagysz, addig a fideSS a szemedet is kilopja. Nekem Juhasz politizilasa tettszik. O az aki megmondja az igazat, es kiall az emberek vedelben az 5. keruletben.
gazdag dezső
Juhász is egy aljas szemétláda !Én csak azért használok ilyen jelzőt,mert aki így beszél az ország miniszterelnőkéről ,az csak ezt érdemli!! Nem a barátodról,vagy szomszédosról beszélsz !Az ilyen tisztességtelen embereket bíróság elé kellene állítani ! Gondolja valaki ,hpogy ilyet meglehetne tenni a Amerika-i polgárnak büntetlenül ??
amaramaistanna
@Feraj49: Juhász Péter ma a garancia arra,hogy ha a pártja hatalomba kerülne,akkor megkezdődnének a korrupciós ügyek feltárása,illetve folytatása a feltárásoknak ,mert Juhász Péter eddig is sokak nyomozott és feljelentést tett az ügyekben,Igaz a fideszszolga Polt Péter vezette ügyészségek elutasították,de dokumentálva vannak a korrupciós ügyek. Szóval csak csínján a vádaskodással.!
amaramaistanna
@gazdag dezső: Hoppá! Itten Orbán seggnyalójával van dolgunk. Nemcsak segget nyal,hanem vak és süket is .Ez már több,mint szánalmas...
human
@amaramaistanna: Ha Juhász Péternek lehetősége lenne egy nem fidesz bérenc ügyészségnél feljelentést tenni már összetojnák magukat Orbán oligarchái.
gazdag dezső
@amaramaistanna: Lehet hogy az anyád az igen ,de nem én ! Én csak elmondtam a véleményem,de attól még nem szeretem Orbánt! Az ilyen hangnemet nem szoktam meg,és csak azért írok így mert aki ilyet ír ,az megérdemli ! Sajnálom hogy ilyet kellett írnom ,te féreg !
Feraj49
@amaramaistanna: a Te véleményed a Tied,az enyém , az enyém.Juhász Péter semmire nem garancia,mint ahogyan Orbán sem az. / eddig is tudtuk,ma már biztosan tudjuk /Sokan a "Megváltó"-t látták benne .Mert Ő is ígért nem is keveset. Mégis mi lett belőle ?
magyarbakancs
@human: Kezdem azzal,hogy nem lopnák mivel nem érdekel a közélet. Tisztességes embernek nemvaló a politika.
Politikus nem lennék soha mert senkinek a hátsóját nem nyalnám fényesre,hogy bennmaradjak a pikszisben.
human
@magyarbakancs: A legkönnyebb egy politikusnak amíg kampányol a bejutásért. De ha bejutott, akkor van hogy félre kell tennie az elveit, a választóinak tett ígéretet, ugyanis az nem mindig esik egybe azzal ahogy a kormányzat dönt. Legalábbis kényelmetlen ha az ember mondjuk a családi gazdaságok mellett kampányol, de kormánya már a nagybirtokos rendszert favorizálja.
human
@magyarbakancs: Persze van aki azt mondja, hogy a képviselő a választóit képviseli és nem kell foglalkoznia fent mit tartanak jónak. Ez viszont szerintem széteséshez vezet, illetve ebben az esetben a pártokat el is lehet felejteni.
amaramaistanna
@gazdag dezső: Te nem véleményt mondtál,hanem bunkó módon szidalmaztál egy tisztességes embert.Remélem,hogy felfogod,hogy mi a különdség. Egyéb esetben nincs miről beszélnünk.
amaramaistanna
@Feraj49: Van különbség,Juhász Péter nem szereti a vezéreket,nem szeret megváltó szerepben tetszelegni,de mindent megtesz a korrupció feltárásáért és a szavahihető politizálásért.
EcsiAntal
Szerintem elfogyott PETIKÉNEK a pénze --nem fussa drogra --elvonási tünetei lehetnek --vagy túllőtte magát --azért beszél ennyi baromságot ez a drogos görény !!!
amaramaistanna
@EcsiAntal: Röviden és tömören:a rosszindulatod mellett még ostoba is vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.