Nem volt megállapodás a magyarokkal. Rákényszerítettük őket, hogy fogadják a menekülteket, úgy, hogy odaküldtük az embereket, és továbbra is ezt fogjuk tenni – jelentette ki Zoran Milanovic horvát miniszterelnök szombaton Pélmonostoron (Beli Manastir) az Index.hr horvát hírportál tudósítása szerint.

A miniszterelnök szombat reggel látogatott el a magyar határ melletti Pélmonostorra, ahol felmérte a helyzetet, és beszélt a Vöröskereszt dolgozóival, valamint azzal a mozdonyvezetővel, akit péntek este vettek őrizetbe Magyarországon. Ő vezette azt a vonatot, amelyen mintegy ezer migráns – mégsem felfegyverzett – horvát rendőrök kíséretében érkezett Magyarországra.

Milanovic a helyszínen tartózkodó újságíróknak azt mondta: megítélése szerint működik a "B-terv".

A kormányfő pénteken rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az ország lehetőségei korlátozottak, ezért átérnek a "B-tervre", és a magyar határhoz irányítják az menekülteket.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
@volvós: Nem akarunk a horvát tengerparton nyaralni, mi itthon akarunk nyugodtan és békében élni. Leszarom hogy a tengerparti kis vityillódat szarrá veri a menekült horda.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Nem kellene a horvát miniszterelnökkel összakadani, ha azt akarjuk, hogy következö években a horvát tengerpartra mehessünk a - saját nyaralókba - pihenni, nyaralni.. Vagy Viktorkának jobb" nyaralni " Grazban, a klinikán ??? :-)))
levarosbukta
@volvós: Nem akarunk a horvát tengerparton nyaralni, mi itthon akarunk nyugodtan és békében élni. Leszarom hogy a tengerparti kis vityillódat szarrá veri a menekült horda.
picike
azt mondja meg már valaki ki az aki küldi az egészet ránk . én is engedném tovább és kész meglenne oldva csak azt regisztezném aki marad
Knapp75
@levarosbukta: Igazán jóindulatú vagy! :)
Az ilyen beszűkült és irigy emberek tartják hatalmon nálunk a gyűlölködő politikusokat.

Bármilyen szerzett jogodról önként lemondasz, ha tudod, hogy ezzel másokat is megszívatsz, igaz? ;)
Január
Azért ez roppant érdekes. Így elhangzott, hogy "Rákényszerítettük őket, hogy fogadják a menekülteket..." ?
Ha igen akkor meg is van a jó szomszédi /v/iszony., mindkét részről, senki sem róhat fel semmit a másiknak.
Január
@Január: Sajnos ez a "rákényszerítés" tényleg igaz. Más portálon is megtalálható.

“Nem volt megállapodás a magyarokkal. Rákényszerítettük őket, hogy fogadják a menekülteket, úgy, hogy odaküldtük az embereket, és továbbra is ezt fogjuk tenni.”

Regisztráció pedig arra nincs. De a horvátok is szeretnének a schengeni övezethez tartozni.
hemami
Ha komolyan vesszük a helyzetet , rájöhetünk, hogy mindenki lehetőségei korlátozottak, nemcsak a horvátoké.Még a gazdag Németország is , amely korábban azt hangoztatta, hogyaz ő gazdaságuk elbír a menekültekkel, amelynek nincs felső határa, mára már visszavonulót fújt, belátták, hogy ekkora áradattal szemben még ők is tehetetlenek.Ugyanakkor a magyaroktól mindenki elvárja, hogy birkózzon meg a lehetetlennel.Horvát miniszterelnök: " Továbbra is rákényszerítjük a magyarokra a menekülteket ", ez aztán a szolidaritás, amit a magyaroktól persze teljesen természetesen mindenki elvárna.Hol itt az igazság ?Bárki tovább tolhatja a maga részéről a gondot más államokra, csak a magyarok az antihumánusak, a nácik, stb.Hát mi nem vagyunk olyan gazdagok, mint akármelyik nyugateurópai, vagy északi ország.Miért mindig minket sújt minden bárki számára kedvezőtlen intézkedés ? Miért csak a mi feladatunk egész Európa határainak védelme ?Ha tesszük az előírások szerinti " kötelességünket " az is baj, ha nem , akkor az egész világ minket támad.Ennek a lehetetlen követelménynek egyik más állam sem tudna megfelelni.
Fradigege
Szép horvát neve van. Zorán, meg Milanovics. "-vics", ezerrel rác. Ha Zrínyi Miklós élne, szíjjat hasított volna a hátából. Az a lényeg, hogy ők ne szpjanak. Szpjunk Mi. De jó fej, a díszhorvát. Ezért működésképtelen az eu. A horvátokat sokáig a szlovénok bojkotálták a tengeri határvonalak miatt, hogy az eu-s tárgyalásokat egyáltalán elkezdjék. A szlovénok nyertek. Nem valósult meg a tengeren a közös olasz-horvát határ.
1magyar
A horvát mimelnöknek elmentek otthonról? Mi a baja velünk? Lehet, hogy az a mol-os ügy,?
levarosbukta
@Knapp75: Bocs, de nem hinném hogy az irigység lenne ha az egyéni érdekeket jelenleg toronymagasról letojom. Jobban aggaszt az ha ezek a menekültek itt rekednének nálunk, belegondolni is rossz milyen életünk lenne. Állandó aggódás a gyerekeinkért - főleg a lányokért - az itthoni örökös terrorfenyegetettségben marhára nem aggódna senki a te tengerparti kalyibádért azt biztos.
volvós
@levarosbukta: 12:16

Hogy megnyugtassalak, nekem NINCS sem nyaralóm, sem telkem a horvát tengerparton. A kormány tagjai szoktak ezzel dicsekedni:... meg az " újgazdagok " Részemröl többre
becsülök egy bungallót a Tisza-tónál, hajnalban horgászni, és pihenni !!!
volvós
@lala53: 12:41
olvasd Te is a @lekvárosbuktának írt
válaszomat 14:20-kor...:-))
Omarion Nebula
Jaj de szimpatikus a fényképe alapján!
Tényleg szánalmas alak.

Mi az, hogy kényszeríti ránk a migránsokat?
Ehez mit szól az eu?
Törölt felhasználó
Aki kicsit idősebb az emlékszik a délszláv háborúra. és hogy ki miért csinálta.. A horvátok ez után hirtelen gazdagodtak meg. Mondjuk úgy hogy most a régi indulatokra képes "újgazdag" védi a gazdagságát.
Knapp75
@levarosbukta: Amiről beszélsz, az is egyéni érdek, a saját egyéni érdeked. ;)
Ez a mondatod is arról szól, hogy mások kára rohadtul nem érdekel:
"Leszarom hogy a tengerparti kis vityillódat szarrá veri a menekült horda"

Attól még, hogy valaki elkezd többes számban beszélni vagy a többségre hivatkozni, még nem jelenti, hogy nem a saját érdekében nyilvánul meg.

Egyébként az is magánügy, hogy mi miatt aggódsz. Amíg nem volt menekültkérdés, addig ugyanezek az arcok a cigánybűnözéstől rettegtek, most az valahogy már nem probléma...
Szeparepa-
Szuper hogy ezt bejelentette, így nem kell sokat bizonygatni a nemzetközi jogi per során, ami lesz indítva ellene Hágában, hogy nemzetközi jogot sértett és sért ezzel...
jancsipapa
Azért nem vitás : körül vagyunk véve mindenféle alja néppel ...
Peller Anikó
Mi is csak ezt tesszük, nyomjuk őket tovább ameddig csak lehet. Ez a hívogató angyali picha az oka, mert el kéne már döntenie, hogy ténylegesen mit akar. Nem lehet képmutatóan hívogatni, aztán lezárom a határt, aztán tovább hívogatok aztán fogalmam nincs mit is tegyek, tördelem a kacsóimat miközben özönlenek befelé az arabok ezrei.

Már régesrég el kellett volna dönteni, hogy a határokat igenis MEG KELL VÉDENI. A határok megvédése márpedig nem azt jelenti, hogy azt el ne lopják, hanem hogy azon SENKI emberfia ne mehessen át útlevél (esetleg vízum) nélkül (az úniós országoknak a személyi igazolvány az útlevele)

A kerítés az egyetlen lehetőség, a kerítés megvédte hazánkat, jól vizsgázott. A kerítést viszont nekünk kell megvédeni (hogy el ne lopják és ki ne döntsék). Élőerővel s ha kell lángszóróval, géppuskával, tankokkal, erőszakkal. Semmi más mód nincs pillanatnyilag.

Szíriában nem tudunk rendet tenni, sem Afganisztánban, sem afrikában. Csak a saját határaink megvédésére van lehetőségünk, a többi csak álom. Még a görögökhöz sem mehetünk határzárat építeni, főleg ha azok ezt nem is akarják.
varirmag
Na ! Ezt aztán mondhatod !
Vannak akik nem tudják vagy nem akarják megérteni hogy a migránsáradat
elleni védekezés NEM Orbánról szól !
bakegya
@jancsipapa:nekem mégis az a lényeg mi magyarok hogyan viselkedünk és a szomszédaink szemében mi milyenek vagyunk.
Január
@bakegya: Tudod nagyon nehéz kinőni azt, ha belenevelik az emberbe, hogy "jaj mit mondanak mások", mert akkor az ember csak a mások életét éli és nagyon megnehezítheti az saját életét.
Ezzel most nem azt mondtam, hogy Te személy szerint változtassál, és ne úgy élj ahogy azt elgondolod.
Láthatod a szomszédaink ebből nem csinálnak gondot, mert jelenesetben a horvát miniszterelnököt ez egyáltalán nem érdekelte, hogy mit mondanak mások.
bakegya
@Január: a délszláv háború idején,de még a közelmúlt hernádi féle közremüködés is sok tüskét hagyhatott a horvátokba orbán irányába mindenképpen-de ez az ijesztő emberáradat is kiválthatta ezt a reakciót- ez a legkevesebb ebben a vitatható problémakezelésben-vagyis hárításban.
bakegya
"...továbbra is rákényszerítjük..."-na ez nagyon kemény szóhasználat -nem tudok másra gondolni,mint mély sértettségre...ami nem is biztos,hogy alaptalan.
fekete
Mit akarnak ezek ?Miota Tito elment azota az osszes seprada,allamnak mondodott volt
Yugoszlavia,csak tengodik!Fel a keritest mi elob!
F_Viktor
@Január: Írod:
"Regisztráció pedig arra nincs."

Horvátországban SINCS regisztráció.
Szerinted hol van regisztráció? Csak Orbán ragaszkodik hozzá. Tudjuk miért.
Megmondták a görögök, az olaszok, a horvátok, az osztrákok, de már a németek is, hogy nem tudják kötelezni azokat a menekülteket erre ha ők csak a célországban akarnak regisztrálni.
Már mindenki kimondta, Dublin II megalkotása ÉVI 5-600 fős "menekültáradatra" készült.

Írod:
"De a horvátok is szeretnének a schengeni övezethez tartozni."

Ők tuti maradnak EU tagok. Magyarországra nem mernék fogadást kötni.
Logogrif
@Peller Anikó = "picha"- saját magát minősítette ezzel.
Toby
@Logogrif: Ne bántsd, ideküldte a "párt" , időnként összegyűlnek hogy orbánc-hazug viktort végggyékk a normálisoktól ! Egy debil feszültséggenerátor védemére !
Lepényleső
Minden kerítés,és huzavona nélkül. Na ugye,hogy van más,egyszerűbb megoldás is.
1magyar
@F_Viktor: Én inkább orosz,európai emberekkel lakok együtt mint arab muszlimokkal.
magyarbakancs
Kíváncsiságból kérdezném.
A Horvát -Magyar határ átkelnél mért nincsenek TEK-e sek víz ágyuk ,kapu könnygáz sprae felszerelt rendőrök?
Röszkénél mért voltak?
Vagy a meghozott törvények csak a Szerb-Magyar határra vonatkoznak.?
Meg az átsétáló 12 ezer migránsra ami a zöld határon jön mért nem tartoztatják le őket.
Nincs annyi bilincs?
Vagy a törvényt amit 2015,09,15 napjával hatályba lépett szart sem ér?
Főlökött
@magyarbakancs: Több dolog szükséges. Legfőbb, hogy álljon a kerítés. Az, hogy kihúznak 3 szál összehengergetett NATO drótot, nem igazán nevezhető kerítésnek!
Ekkora tömeghez igensok élőerő kell. Jelenleg Röszkén vannak a regisztrációs konténerek - üresen. Én azt nem értem, hamár havonta 3 misit kidobnak bérlésükre, egy részét miért nem hozzák át, mondjuk Beremendre, avagy olyan határátkelőhöz, melyen özönlenek. Persze hagyni kell Röszkén is, hátha migránsfellángolás során, ismét oda mennének.

Ha kész a kerítés, megvannak a regisztrációs pontok is, csak úgy lehetséges a teljes zárás. Csak úgy léphet be migráns az ország területére, ha regisztrál és menedékjogi kérelmet ad be, a schengeni egyezmény szerint.
Szóval van törvény, de annak betartására - betartatására meg kell teremteni a feltételeket. Addig pedig átjáróházat játszunk :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.