A Pécsi Törvényszék magukat viccesnek gondoló pékek ügyében ítélkezett, akik kollégájuk végbelébe sűrített levegőt nyomtak – írta a BorsOnline.

Mint a tárgyaláson kiderült, az elsőrendű vádlott egy hat bar nyomással üzemelő sűrített levegős pisztollyal kezdte takarítani a pékség egyik berendezéséről a lisztet, miközben néha a többi dolgozó felé is fújt.

Aztán eszébe jutott, hogy mennyivel mókásabb lenne, hogy ha egyik társa hátsórészét fújnák fel levegővel. Ekkor a férfi elkapta áldozatát, amiben kérésére segítséget nyújtottak társai is és lefogták az illető lábát és a derekát.

Szörnyen jajgatni kezdett, amikor tele lett levegővel, s ekkor már nem nevetett senki

– mondta ez egyik szemtanú a bíróságon.

A sértettnek végül saját lábán kellett a kórházba menni. Mint kiderült: nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint akár életveszélyesen is megsérülhetett volna.

A törvényszék a vádlottakat a személyi szabadság társtettesként, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett megsértése, valamint aljas indokból elkövetett testi sértés miatt marasztalta el.

A bíróság az elsőrendű vádlottat két év, a másodrendűt másfél év, a harmadrendűt egy év két hónap börtönbüntetéssel sújtotta, a büntetés végrehajtását négy, illetve három-három év próbaidőre felfüggesztette.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Ezek felnőtt emberek!? Egyáltalán nem találom viccesnek! (És akkor nekem a menekültektől kellene tartanom...hátha ezt, vagy azt csinálnak a földemmel, tulajdonommal, vagy a családommal?!)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Ezek felnőtt emberek!? Egyáltalán nem találom viccesnek! (És akkor nekem a menekültektől kellene tartanom...hátha ezt, vagy azt csinálnak a földemmel, tulajdonommal, vagy a családommal?!)
darwin
@eszegfu: Mi a fene köze van ehhez a menekülteknek.Az agyam eldobom!
Lajcsi lopott-bezzeg a menekültek.
Valaki gyilkolt-akkor miért félünk a menekültektől?
Valakit megvertek-mit várunk akkor a menekültektől?
Ezeknek semmi köze a menekültekhez.Van,aki mindenbe beleszövi.
Régóta nem vagyok aktív a Propin,De néha begurulok,mert muszály.
darwin
@darwin: Mérgemben nem vettem észre :muszáj.
eszegfu
@darwin: Ha ugy gondolod... bátran "dobd el az agyadat". Ugyanis szerintem pontosan az ilyen esetek azok, melyek bizonyitják: nekünk a saját magyarjainktól kell tartanunk... nem mulik el szinte egyetlen nap sem, hogy valami szörnyüség ne történjen. A menekültek "rémtetteiről" pedig csak vizionálják, mi is lesz, ha... . Lehetsz mérges, sőt más véleményen is, szived joga... pontosan ugy ahogy nekem is.
1magyar
Elég baj, hogy nem csukják őket be és nyilvánosan a médiában előadni, hogy ez jár a "jó mókákért"!
mate03
@eszegfu:! Tudtam hogy vannak felelőtlen emberek,na de ezek!?Ennyi ésszel meg egy vödör mésszel, már festeni lehetne!
eszegfu
@mate03: 20:13 Ezt a mondást még nem hallottam, de nagyon jóóóóóóóóó!:))))
eugen4402
Megérteném a próbaidőre felfüggesztést, ha valami véletlen sérülést okoztak volna. De ezek az állatok szándékosan, akarattal okoztak szörnyű kínokat a sértettnek, és kis híján meggyilkolták. Végrehajtandóra változtatnám az ítéletet.
eszegfu
@eugen4402: Teljes mértékben egyetértek!
papa.49
@eszegfu: @eugen4402: Tegyétek hozzá ilyen esetben már történt haláleset, igaz nem a közelmúltban)))))))))
Feraj49
Talán a " mókában " résztvevők fenekébe is be kellene engedni a sűrített levegőt ! Az kap felfüggesztettet aki sokáig "bent" tudja tartani. A sok "erős" ember könnyen legyőzi a kisebbet,a gyengébbet,ilyenkor mindig ők a "célpontok" mert kisebb az ellenállásuk.
Azért az "ötlet" kiagyalójának megjárna a "letöltendő" ítélet.
eszegfu
@papa.49: 8:46 Nem hallottam róla...Engem teljesen megdöbbent, hogy léteznek még ilyen emberek, akiknek ez az "ötletük" vetekszik az inkvizició kinzásaival...:(((
papa.49
Volt ilyen a ' 70. években én kettő esetre emlékszem, az egyik egy felnőtt pacák volt a másik meg ipari tanuló, de ha jól emlékszem mindkettő belehalt...
eugen4402
@eszegfu: és @papa.49: Nekem úgy rémlik, az első ilyen eset Szabolcsban történt, a második pedig Sopronban, de lehet, hogy tévedek. Még a 80-as években a mi tanulóink is ki akarták próbálni a sűrített levegő erejét, de amikor a tömlő végébe illesztett csapágygolyót kb. 20 mm.-re belőtték a vakolatba, rájöttek, hogy ez nem gyerekjáték.
papa.49
@eugen4402: Az egyik azt hiszem itt Pesten volt a hárosi funérgyárban...
eszegfu
@eugen4402: @papa.49: Hogy Ti mire nem emlékeztek?! Nekem is kellene... de lehet, hogy ezek a rosszak törlődtek valamiféle védekezésként. Még leirva is rémséges, hát még látni, vagy átélni?! Nem elég a süritett levegő, még a csapágygolyó is? Brrrrrrr
eugen4402
@eszegfu: Akkoriban felénk bele voltak őrülve a srácok a cseh légpuskákba, orrba-szájba csempészték be az országba. Ebből született az ötlet, vajon a kék csőben áramló levegő milyen erővel lövi ki az acélgolyót? Nem emberre, csak a 15 méterre lévő falra lőtték ki, de ijesztő volt mélyedés a falon.
papa.49
@eugen4402: A cseh légpuska, az igen amivel akár vadnyúlra is lehet vadászni, meg fácánra, varjúra, a madarakat, 15,20 méterről simán leszedted vele, a nyúl kissé nyűgösebb volt, ja és ha emlékszel a hegyes légpuska golyóra, ami próbaként simán átvitte az alumínium tejeslábost, pedig 2 mm fala volt...
eugen4402
@papa.49: Naná, hogy emlékszem. Csináltunk tölténynyomó-szerszámot, ólomcső meg volt bőven a rengeteg bontásból. Ólom elég sok fogyott, mert a pecásoknak is öntöttünk mindenféle nehezéket, csak kollégát nem fúvattunk fel soha, mert olyan szegényes fantáziánk volt...
papa.49
@eugen4402: A golyó nyomó a mai napig meg van))))))
eugen4402
@papa.49: Levadásztak a rohadt libsikomcsik? :-)))
wagabund
az ítélethírdetés után hazament a három vádlott, és bodogan megtöcskölte mindegyik a saját asszonyát...(vagy a másét)..itt a vége, fuss el véle...
eszegfu
@eugen4402: 15:14 A cseh légpuska valahogy rémlik... minden fiu erről beszélt. De a hsz-ket olvasva megerősödött bennem, hogy azért emlékezhettek rá, mert csak a fiuknak volt az álma egy fegyver... a lányokat nem igen érdekelte. Ettől függetlenül döbbenettel olvasom, hogy Papával együtt mi minden "ujitás" született akkor?!
papa.49
@eszegfu: Nem voltunk mi rosszabbak, mint a maiak, sőt mivel kevesebb lehetőség volt mint ma, több ügyességre is szükség volt)))))))
eszegfu
@wagabund: 16:48 Ez tipikusan férfias "megoldása" mindennek! Valóban azt gondolják, ha rosszul sikerül a napjuk, de "ez a dolog" sikerül... az már bombasiker... fél házzal, mondom én.:))
eszegfu
@papa.49: Bammeg (már bocs.!) Papa! Nem is mondtam, hogy rosszabbak voltatok! Csak megrémiszt még igy utólag is. Az viszont tény, hogy kevesebb lehetőség és pénz miatt az ember mindig találékonyabb! Valóban többet gondolkodtunk és ha szabad ilyet mondanom: a szarból is várat csináltunk!
Toby
@papa.49: NDK táras légpuska ! Kettő tárat adtak hozzá, egy 6-ost és egy 12-est, 4,4 mm-es sörétólom ment a tárakba. Az ütött rendesen, úgy kellet felhúzni, mint a kispukást, úgy is nézett ki.
Költözködésnél ellopták ! A fél kilónyi lőszerrel együtt !
papa.49
@Toby: Emlékszem erre is, volt ott minden abban az időben csempész árúból cseh, német, légpuskák, légpisztolyok, meg persze azért a magyar lámpagyári puskáról se feledkezzünk meg)))))))))
Toby
@papa.49: Haj...régi szép idők, amikor a "gonosz mostoha" (haragos szomszédasszony) kapált a kertjében és a vastag, többrétegű szoknyáját csapkodta az ólomsörét, mi meg a padlásról lestük, hogy nyomoz utánunk.
papa.49
@Toby: Látom te is elég nagy svihák voltál, egy kis csibészségért én se mentem a szomszédba)))))))))
Toby
@papa.49: A vénasszony gonoszságáért általában fizetnie kellett. A körzeti megbízottal akarta elvetetni a légpuskát, de szemrebbenés nélkül álltottuk, hogy nagybátyánk eladta, nem tudjuk kinek és mennyiért. A nagybátyánk már akkor Ausztráliában élt ! A rendőr sem volt hülye, tudta, hogy sunyítunk, mint kiderült, fél évvel korábban még ő is kipróbálta a légpuskát !
papa.49
@Toby: Szép idők voltak, kár hogy elmúltak)))))))
eugen4402
@Toby: Könnybe lábadt a szemem, amikor a táras NDK műszert említetted. Sajnos sem nekem, sem a barátaimnak nem volt ilyen az arzenáljában, de az utcánkban lakott egy srác, aki ilyen fegyverrel lett a környék királya.
Soha senkinek nem adta át azt a rohadt fegyvert. Lehet, hogy valaki hűvösre tette, mert 40 éve nem láttam...:-)))
Toby
@eugen4402: Valóban egy "műszer volt" és hajszál pontos ! Az akkori Csehszlovákiában tartott "VLTAVA" hadgyakorlaton szerezte egy tiszthelyettes, eredeti gyári csomagolásban, zsír új volt. Őket hazafelé a kutya sem nézte meg, egy tv-dobozban hozta be, sok egyéb, kurens cuccossal együtt. Tőle vásárolta meg a fater. Soha nem volt vele semmi gond, brutál erős rugója volt.
Költözésnél a sok önkéntes segítő közül valaki megmentette magának, fájlaltuk nagyon.
eugen4402
@Toby: Képzelem, micsoda csapás lehetett az elvesztése. Nem emlékszel, melyik gyár készítette? Legalább a Google-ban megnézném, mert hát ezzel a légpuskával is úgy voltam, mint a Cadillac Eldorado nevű limóval: láttam, tetszett, de soha nem használtam...
Toby
@eugen4402: Sajna nem emlékszem, valamikor a 70-es évek elején lehetett, de hát nem is a gyártó érdekelt bennünket. Nagy sikere volt, mert addig még senki nem látott táras légpuskát a környékünkön. Azóta sem láttam ilyet.
eugen4402
@Toby: Csak azért kérdeztem, hogy melyik gyárban készült, mert titokban érdekelnek az ipartörténeti emlékek. Hihetetlen érdekes dolgokra lehet bukkanni a mai világmárkák "történelmében".
Toby
@eugen4402: Szép hobbid van, alapvetően én is műszaki beállítottságú vagyok, de sajnos nem emlékszem vissza a gyártóra, arra emlékszem, hogy a fémtokozatban egy nyomott név ( ez lehetett a gyártó neve is ) és valamilyen jelzés, vagy "logó" volt látható.
eugen4402
@Toby: Győzelem! Kinyomoztam (nem volt nehéz), tehát a gyártó neve ill. a márkanév a következő: HAENEL SUHL 310. Precíz leírás, paraméterek, minden oké, csak az a baj, hogy 1989-ben megszűnt a gyártása...:-(
Toby
@eugen4402: Ügyes vagy, hajrá ! Akár ez is lehetett a felirat, nemigazán foglalkoztunk a feliratokkal, a kisvárosban menőztünk a puskával.
eugen4402
@Toby: Most nézem a cikk címét: ... szóval a pékek felfújatták.
Elég szépen elkalandoztunk az eredeti hírtől, de jól esett visszagondolni azokra az időkre, "amikor én még kis srác voltam." :-)))
cs.n.
Volt pár éve is egy lépisztollyal seggbefújós munkahelyi történet, de ott valahogy megegyeztek peren kívül.
Fradigege
Jó pofa a buli. Ingerszegény péküzem. Feldobták a hangulatot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.