A röszkei csata kapcsán az atlatszo.hu-nak sikerült megszólaltatnia az Al-Arabya csatorna francia tudósítójának magyar kísérőjét és megszereznie a tévécsatorna helyszíni felvételét.

A beszámoló legfontosabb részében a kísérő, Kapta Ibolya először arról a pillanatról számol be, amikor a migránsok követelik, hogy engedjék át őket:

Hallottuk a kiabálást és skandálást: “Open the door, open the door.” Láttuk a dobálást, és láttuk a vízágyúzást. Helikopterek repkedtek, és az egész szituáció egyre veszélyesebbé vált. Akkor már legalább száz TEK-es volt ott.

Az nem derül ki, hogy a migránsoknak hogyan sikerült átjutniuk a magyar oldalra (megnyitották az utat vagy áttörtek), de mintha úgy tűnne, a migránsok azt hiszik, direkt engedték át őket. Viszont a rendőrattak előtti pillanatokban már arcukat takaró fiatalok is láthatók a videón (a videó utolsó percében). Ezután viszont a szemtanú durva módszerekről számol be:

Elkezdték kántálni: “Thank you, Thank you”. Örültek, tapsoltak, és haladtak előre zavartalanul. Aztán valami megváltozott. Éppen mondtam Husseinnek, hogy úgy tűnik, már nincs ránk szükség. De túl korán szólaltam meg. A menekültek hirtelen egyszerre álltak meg, egy pillanatra feszült és dermedt lefagyás, és aztán egyszerre mind hátraarc és menekülni kezdett. Ekkor láttuk, hogy a TEK lerohanja őket, és már elvegyültek közöttük. Ütötték-verték akit értek. Láttam a csapásokat, láttam ahogy családok szétszakadtak, hallottam a gyerekek, nők és férfiak sikítását, segélykérését, anya kisgyermekével a korlát mellet összegörnyedve, anya gyermekét betakarva féltve őt, miközben az apát két TEK-es lefogja és viszik el.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kovoliver
@Peller Anikó: Ha annyira védték a hazájukat, akkor miért engedték őket először be? Ha nem esett volna le Anikó az történt, hogy beengedték őket az országba, aztán pedig ezt követően illegális határátlépőnek nyilvánították őket, és erőszakot alkalmaztak ellenük. Nyilván azért történt, hogy később a kormány vérengző terroristákként tudja őket beállítani, felhasználva őket a propagandájukhoz, hogy a hozzád hasonló igaz hazafikat (honleányokat) félrevezessék. :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Ha ez igaz, akkor az egészen döbbenetes, és felmerül a kérdés: ki is az igazi terrorista az országban?
papa.49
@Aki Én: Ilyen aljas szemét módon még senki a világon nem bánt a menekültekkel, a videót látva, csak igazat lehet adni a külföldi tudósítóknak, nem volt ott semmi csupán a magyar erőszak szervek ,, megverték,, a menekülteket, meg velük együtt néhány riportert is))))))))
Peller Anikó
Mitől furcsa ez a videó? A határokat meg kell védeni, erővel, erőszakkal ha kell. A videón semmi különös nem látszik, egy csomó tekes rendőr visszazavarta a kiabálókat. Senkit nem lőttek fejbe senkinek nem vágták el a torkát. Mitől lenne terrorista az aki védi hazájának határait az erőszakos hívatlan betolakodóktól?

Ha mi odamennénk hozzájuk százezerszámra és erőszakosan behatolnánk az országukba vajon mit tennének velünk?

Elment a ti józan esze tek, de úgylehet soha nem is volt.
GeoCravker
@Peller Anikó: Nem kívánom Neked, hogy veled egyszer így bánjanak.

Most ellenben járulhatsz Vona elvtárs elé. Térdelve.
Kukacbarátként.
kovoliver
@Peller Anikó: Ha annyira védték a hazájukat, akkor miért engedték őket először be? Ha nem esett volna le Anikó az történt, hogy beengedték őket az országba, aztán pedig ezt követően illegális határátlépőnek nyilvánították őket, és erőszakot alkalmaztak ellenük. Nyilván azért történt, hogy később a kormány vérengző terroristákként tudja őket beállítani, felhasználva őket a propagandájukhoz, hogy a hozzád hasonló igaz hazafikat (honleányokat) félrevezessék. :)
lópicigáspár
Szóval provokáció volt! És biztos vagyok benne, hogy erre egy valaki adott utasítást és valljuk be, be is jött a terve. Aljas dolog és sajnálom a rendőröket, mert ezért is ők lesznek a hibásak, nem aki a parancsot adta! Még jó, hogy itt már nem a "Kádár-huszárok" voltak a végrehajtók, mert akkor már fel is akasztották volna őket!
Peller Anikó
Egyáltalán nem vezetnek félre. Teljesen mindegy, hogy kinyitnak -e egy kaput a határon bármilyen okból, fel kellene érned ésszel, hogy egy nyitott kapu egy kerítésen vagy a határon nem azt jelenti, hogy tessék beözönleni. Szakadj le nyugodtan a pártpolitikai propagandáról, ennek semmi jelentősége nincs kedves hazafika, annak van jelentősége, hogy az arab hordák százezrei, a kedves barátaid elözönlik európát. Fel tudod te ezt fogni a csökkent agyaddal mi lesz ennek a vége, amikor az 5000 betelepült hivatásos barátod parancsot kap különböző általad elképzelhetetlen terrorcselekmény elkövetésére? Ideje eldöntened kinek az oldalán állsz. Az én nyakamra te ne hozzál be egyetlen honfoglalót sem.

A határokat erőszakkal (is) meg kell védeni. És az arabok nem attól vérengző terroristák, hogy megkergették őket a tekösök, egészen mástól.

@geo: te meg a vonat elé, agyatlan. Ha majd arábia határait döngetem ezermagammal együtt, fel kell készülnöm arra, hogy ott bizony lelőnek.
JAJMÁR
@Peller Anikó: Irritáló, amikor te nevezet "agyatlannak" másokat!
JAJMÁR
A szerb újságírók is hasonlóképpen mondták el a történteket. Nem véletlenül követelték a szerb hatóságok az események kivizsgálását, kíváncsi vagyok, megtörtént-e?
Yoda69
@Peller Anikó: Joasszony, a maga agya helyen gondolom narancsle lotyog.
Maganak nem szamitanak a bizonyitekok, a tenyek, csak tolja itt a hazug fideSSes propagandat.
Mellesleg, ha annyira fontos maganak a hatar vedelme, akkor miert nem megy tuntetni a fideSS ellen hogy most ezrevel hozzak be a bevandorlokat. Nem veszi eszre hogy valtozott a fideSS felfogasa?
Főlökött
Nem értem ezen felbuzdulás lényegét.
Teljesen egyértelmű és kézzelfoghatóan bizonyítható volt az, hogy egy csőcselék, iratok nélkül, 'csak úgy' önhatalmúan át akar flangálni egy országhatáron.
Amikor ez lezárásra került, mármint a 'zöld határ' és csak a kérelem + fényképezés + ujjnyomvétel után lett volna lehetséges, voltak olyan személyek, melyek a többit hergelve, egy másik országból, támadást indítottak Magyarország határátkelője + az ott szolgálatot teljesítők felé, megmutatva, hogy mégiscsak átmennek.
Az pedig, hogy betörték-áttörték-kinyitották, nem igazán releváns. Egy volt a cél, amit el is értek, a megindult tömeg betolta a hangadók-elöl álló hangadók jó részét, akiket így szépen már magyar területen, el lehetett fogni. Gyakorlatias lépés volt és ésszerű!
Mit gondolunk, tán kiflangál az országból egy csapat magyar fegyveres Szerbia területére, összefogdosni ezen csürhét és lázítóit ? Na abból lett volna nemzetközi probléma ! Nem kicsi!
Halmozva az élvezeteket, a Szerb Yard pedig élvezte az előadást, mely ténykedésüket a belügyminiszteri löncsölés után felfüggesztve, végre tették is a dolgukat.

Szóval ez a beáramlásosdi volt az egyetlen finom megoldás arra, hogy az elöllévő hangadókat, azokat betolva, a Magyar területen el is tudják fogni törvényesen, nemzetközi incidens nélkül a bűnelkövetőket. Az, hogy valamelyik kapott egy 'kis' továbbképzést, hát tán nem kellett volna ott lennie(!), egy dobálózós-támadós, bűnelkövetős tömegben!
Főlökött
ui.: Mást ne említsek előző irományomhoz-szösszenetemhez kapcsolódóan, a Horvát Yard be-vonatozását, magyar területre, stukkerrel. Mai napig lefoglalásban van a szerelvény :). A Horvát Miniszterelnök azt mondta, 'Magyarországnak adja a szerelvényt' :)
A médiakáoszban pedig, azt sem tudták, ki-mit-hogyan nyilatkozzon, majd jött a maszatolás.
wagabund
óóóó...ez még csak a kezdet..abból is a lájtosabb változat...ha elkészül a többszáz kilométeres horvátoldali kerítés, és kőkemény élőerős őrzés is lesz, na akkor lesz csak csetepaté...
de miért is? mert teljesítjük a sengeni elvárásokat? ...ezt nem ártana tudatni a vándorokkal, és a szomszédainkkal..

persze nagyon jól tudja minden érintett mi az a sengen, és mi miért tesszük, azt, amit teszünk... csak sokkal jobb a bajkeverés...az olyan izgi...és hííír! ..amit lead az al dzsazira is..
a videóban is nagyon jól tudták(ha akarták) mi az a sengeni szigor...csak nem akarták...

a tömeg láthatóan jólszervezett...
Aki Én
@Peller Anikó: Egészen elképesztő módon nem érted a helyzetet és cikkben leírtakat, viszont rettentő nagy öntudattal kompenzálsz. Nyomod a végtelenül lebutított és féligazságokkal teli kormány propagandát. Ezzel párhuzamba tudod állítani például a horvát határ mai eseményeit? Onnan miért szállítjuk őket az osztrák határra?
Sajnos azt látom, hogy pont a magadfajtának gyártják ezeket az ,,eseményeket".
És nem az a terrorista, aki ott parancsszóra védi a határt, látod ezt sem értetted meg.
demokrata60
Jegyzem meg mindenki, és minden ország, szervezet, aki, vagy amely vásárol szír olajat, gabonát, vagy épp műkincset mind terrorista tehát a világ valamennyi állama az. Így viszont nehéz harcolni ellenük, mert ugye az ember csak nem harap bele a saját újjába...
Toby
@Peller Anikó: Szar lehet egész nap a budin ülni a sűrű fosástól ! Egyébként a cikk világosan leírja a töténteket, csak nem a natancsködös rövidlátóknak !
bencemacska
@Peller Anikó: A te eszed biztos nem ment el!
Ami nincs az nem csinál semmit!
egyember
@Peller Anikó: Menj oda te!
Tárt karokkal vár az ISIS.
vitriol
@Peller Anikó: adj magadnak még néhány évet, hátha akkor majd több eszed lesz, s megérted azt, amihez most még nem vagy elég eszes. Addig meg inkább hallgass és figyelj, gyűjtsd az információkat és sok-sok tapasztalatot.
hemami
Ha már feltették az internetre ezt a videót, legalább tettek volna alá magyar ,( esetleg angol ) feliratot, mert kicsi a valószínűsége annak, hogy sok hazánkfia értené ezt az arab karattyolást, illetve arab feliratot.Így csak bosszankodni lehet, hogy egy szót sem értünk az egészből.Nincs semmi értelme.
Sííva
Kíváncsi lennék a későbbi véleményeitekre is! Majd amikor a családtagjaitok esnek áldozatul ennek az őrületnek! Kérlek akkor is írjatok ilyen szépeket!
Freewolf
Azonnal visszazavarni a muzulmán terrorista bandát, ahonnan jöttek! Egy se kell ide!
Főlökött
@Freewolf: Épp az a baj, hogy az egész EU. megbukott, ezen a téren. Ma is volt egy tájékoztató, hogy baj van, nem kicsi, hatalmas. Még az EU nem eszmélt rá, de majd ha elkezdődnek a robbantgatások, a fejükhöz kapnak, de akkor már késő lesz.

Állítólag 300ezer körüli menedékkérelem került beadásra - csak a németeknél. Van egy 100-150ezres csoport, mely igaz bent van az EU.-ban, de fogalmuk sincs hol vannak, mit csinálnak, mivel sehol sincsenek regisztrálva, kérelmet sehol sem adtak be. Flangálnak, mint az a 'bizonyos' a gatyában és irmerősöknél, barátoknál laknak.
A németek most kezdenek rájönni, hogy hiába utasítják ki a menedékkérőt, az nem fog visszaslattyogni, sőt a többi kiutasítottal összefogva, hatalmas demonstrációk - összecsapások lesznek ott helyben. Na ezen népesség felfogásában, az ilyen típusú demonstráció nem igazán békés jellegű és a végén nincs hazaslattyogás, hanem kökemény összecsapás, melyben nem csak vér szokott folyni.
Ezek alapján felkészülhetnének erre a verzióra, de már odáig eljutottak, mivel se erő - se eszközök tekintetében nincs meg a kellő háttér arra, hogy a rendet - biztonságot biztosítani tudják. Erre mit csinálnak, módosítják a bevándorlási törvényt :)
Nem véletlen, hogy egyre többen és egyre drasztikusabban kóstolgatják Merkelt, belátható jogosan. Ezt a 'várakozó' álláspontját be kellene szüntetni, mert ezen helyzet magától nem fog megoldódni.
Freewolf
@Főlökött: Példát kell statuálni, a szépelgőket meg kivágni a politikából!
silber13
@Freewolf: "Visszazavarni a terrorista bandát..?" Az a legbiztosabb, ha te szépen odabattyogsz és visszazavarod őket! Na akkkor megmutathatod, mit tudsz, a rikácsoláson kivül te zseb-Grptius!:-)))
Freewolf
@silber13: Költözz ki hozzájuk, ha hiányoznak, ne a rendes, normális emberek nyakába varrd őket itthon!
silber13
@Freewolf: Jééé! Te a "rendes, normális emberek" csoportjába sorolod magadat?? Apám!! Hogy mik vannak!:-)))) Te vinnyogsz itt visszatoloncolástól, némi fegyverhasználatról , ect, ect.
Freewolf
@silber13: Kb az ország 99%-nak az a véleménye, mint nekem. Az EU-s polgárok is hasonlóan gondolkodnak. Muszlim idegenek özönlenek el, mi közöm hozzájuk? Meg kell védeni magunkat tőlük! Kerítés, tűzparancs, mint az USA-ban, vagy Izraelben, a két nagy demokráciában!
Freewolf
@silber13: Ja és tudod, hogy kid vinnyog gyökér prosztó?
sünike
@Freewolf: Wolfika! A narancsgépezet pont az ilyen féleszűeknek gyártja a csúsztatott híreket, mint te is. 99%? Látod, hatott rád a hazugság, célcsoportjuk vagy. Annyira tuskó vagy szivem, hogy a stihl elakadna a fejedben... :)
Freewolf
@sünike: Na figyelj sündisznó! Mikor szólok én hozzád? Miért szólsz bele paraszt módon más beszélgetésébe? Lapíts és hazudozz, mint eddig!
sünike
@Freewolf: Téged is onnan lehet megismerni, mint a többi fideszest (Hofi után szabadon): Folyik a szar a szájából!
Freewolf
@sünike: "Téged is onnan lehet megismerni, mint a többi fideszest (Hofi után szabadon):
Folyik a szar a szájából! "

Tessék kollégák, egy szabadelvű megnyilatkozása! Az élő liberálfasizszta!
silber13
@Freewolf: 15:46-ra : Ez jó! Ezt felírpm az emlékkönnyvembe!!:-)))
" @silber13: Ja és tudod, hogy kid vinnyog gyökér prosztó? "
/ Mondotta pedig @Freewolf az Úrnak 2015. évében, október havának 1.- én /
Freewolf
@silber13: Olyan választ kap mindenki, ahogyan szól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.