Közleményben tudatta a Közgép: mintegy 350 dolgozójától kénytelen megválni. Az ok:  az építőipari beruházások drasztikus visszaesése.

A csoportos létszámleépítés a cég minden második alkalmazottját, 283 szellemi foglalkozású és 67 fizikai dolgozót érint.

A Közgép a dolgozók jogszabályi előírásoknak megfelelő járandóságát fizeti majd. A létszámcsökkentéstől függetlenül a cég a megbízásait szerződés szerint teljesíteni fogja, folyamatban lévő projektjein változatlanul dolgozik.

Mióta megromlott Orbán Viktor és Simicska Lajos viszonya, a Közgép folyamatosan esett el a megrendelésektől, hiába ígért alá minden riválisának. Végül nemrégiben el is tiltották őket a közbeszerzésektől három évre, ami miatt Simicskáék fellebbeztek a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon. Bár a bíróság kimondta, felfüggeszti az eltiltó határozat végrehajtását, de a Közgép még mindig a kitiltottak között szerepel. A Közbeszerzési Hivatal honlapján ugyanis továbbra is ott van a hamis adatszolgáltatás miatt eltiltott ajánlattevőket felsoroló listán.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Mirabilis: De nem fog. Viszont most újabb 350 ember kuncsoroghat némi közmunkáért.

Ez a gyalázat ebben a szemét rendszerben. Aki munkát kaptak a Közgépnél, azok többsége nem Simicska, nem a Fidesz miatt, hanem a saját megélhetése miatt vállalt ott munkát. És most a hatalmasok sakkjátszmájának alakulása miatt emberek százainak a megélhetése került veszélybe. Úgy játszanak emberek, családok életével, mint a sakkbábukkal. Sokmindennek nevezném az ilyen hatalmasságokat, csak az országáért felelősséget vállaló politikusnak nem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Sajnos, a "nagyok" hatalmi harcaiért mindig a kisemberek a szenvedő felek!
Hellcat
Ha úgy vesszük ezek a munkahely megszűnések is a fidesznek köszönhetőek...
Strong
Sejthető volt, hiszen ők munkások...és hát ha nincs munka - akkor minek a munkás...

Most jön majd: A Mahír Cityposter kirúgott egy csomó plakátragasztó embert, mert megszűnnek a plakátoszlopok egész BP-n...
bretagne
@Mézike: Én reménykedek, hogy talpra áll. Nem hagyja magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.