Csütörtök délután mutatja be új röpiratát Gyurcsány Ferenc, melyben leírja, hogyan kell az ellenzéknek az Orbán utáni időkre készülnie, illetve azt is elmondja, milyen az ideális miniszterelnök – értesült az Index.

A szövegben Gyurcsány Magyar Bálint nyomán maffiaállamnak nevezi az Orbán-rezsimet, illetve kijelenti, hogy a jelenlegi kormányzás csak a kevesek, egy kivételezett kör érdekeit képviseli.

A volt miniszterelnök úgy véli, hogy az ellenzék győzelméhez három dolog szükséges. Gyurcsány szerint szükséges egy erős vezetés, ám nem veszélytelen "kívülről importálni" miniszterelnök-jelöltet. Másodsorban szükséges a szervezetileg és politikailag is összhangban álló pártműködés, mely megvalósulásáért elsősorban a legnagyobb ellenzéki pártot, az MSZP-t tartja a volt kormányfő felelősnek. Harmadsorban pedig a programalkotást emeli ki Gyurcsány, jelezve, hogy a DK a magáéval 2016 elejére kész lesz.

A DK elnöke azt is írja a szövegben, hogy ellenzéki győzelem esetén sem szabad visszaállítani a 2010 előtt állapotokat.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Így első olvasatra jól hangzik. Csak az a kérdés, hogy győzelem esetén meg fogják-e szüntetni azokat a törvényeket, melyek egyre elkeserítőbbé teszik a magyarok életét vagy "elfelejtkeznek" róla. Kívánom az ellenzéknek, hogy legyen ereje győzni és a demokráciához méltó törvényeket alkotni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
emerencia
Így első olvasatra jól hangzik. Csak az a kérdés, hogy győzelem esetén meg fogják-e szüntetni azokat a törvényeket, melyek egyre elkeserítőbbé teszik a magyarok életét vagy "elfelejtkeznek" róla. Kívánom az ellenzéknek, hogy legyen ereje győzni és a demokráciához méltó törvényeket alkotni.
Hellcat
nem szabad visszaállítani a 2010 előtti állapotokat...azért a fidesz pártalkotmányát csak nem hagynám meg.
Szeparepa-
Először is nem Magyar Bálint találta ki ezt, más is használja e fogalmat, túl azon hogy kézenfekvő, tehát nem kell sok ész, hogy valaki magától is rájöjjön és rátaláljon. Magyarország ezer éves története során nem igazán volt kor, amikor ne maffiaállamban élt - azaz pardon vegetált - volna. Középkorban a klérus volt csak az igazi maffia, tömeggyilkos terrordiktatúrájával, aztán ne is soorljuk, kizárólag önkényuralmakban, diktatúráékban éltünk, ami mind emberellenes bűnszervezet ugyebár. Aztán jött gengszterváltás. Etéren a világon semmi nem változott, és tart ma is MEGSZAKÍTÁS NÉLKÜL. A hatalombitorló, elnyomó fosztogató elit átrendeződik kicsit, de az alapvető elitista szisztéma marad, mely nem tud más lenni ebben a status quo-ban, mint maffiaállam, tekintve, hogy tisztességes szándékokkal, tisztességes módszerekkel, korrekten ez fenntarthatatlan. Egy korrekt vezető illetve vezető elit, azonnal felszámolná ezt az igazságtalan, esélyegyenlőtlen aljas embertelen berendezkedést, és megkezdene kiépíteni egy korrekt országot... így hát Gyurcsány sajnos nem hiteles, mivel ő is csak egy felkentje volt egy ideig, a mindenkori maffia államnak...
Desischado
@Szeparepa-: Sok igazság van abban, amit mondasz. De ma egyedül Gyurcsány az, akitől a maffia banda fél. Szerintem jók a gondolatai, és remélhetőleg okultak abból, hogy elfelejtkeznek az emberekből. Valami alternatíva kell, különben jön a jobbik, és akkor tudjuk meg, hol lakik az isten! De nem jó értelemben, mert a jobbik még a fidesznél is aljasabb lesz! Arról nem beszélve, hogy koalícióra is léphet a két banda a hatalomért! Attól óvjanak meg minket az égiek!
Szeparepa-
@Desischado: Gyurcsánytól max annyira félnek, hogy tud még ezt-azt amit nem hozott nyilvánosságra, de ellenfélként, kihívóként miért félnének, mikor harmatgyenge? Mind egyénileg, mind pártként, meg sem közelíti a fideszt... Riválisként nem kell félniük tőle, és aligha fog kelleni. A fidesz csakis belülről eshet szét, mint ahogy ennek előjelei is vannak, kívülről aligha árthat belátható időn neki bárki is a palettáról, a jobbikot is beleértve, főleg hogy az kollaborál vele sok tekintetben cinkos mód. Bár valóban jó gondolatai is vannak, mind Fletónak, mint a DK-nak, azonban ezek közül egyik sem túl forradalmi, mondhatni trivialitásokat zengenek, amit csak a hülye nem lát. Sajnos Gyurcsányék még összefogva ellenzéki bal demokrata ernyőszervezetként sem jelentenek komoly alternatívát, mint ahogy ezt meg is figyelhettük másfél éve, és ez aligha fog így változni. Az országnak, a népnek és a politikának is sokkszerű eseményre van szüksége, pofonra, amit Fletó krbé megadni, a Jobbik már hamarabb meg tudná, és sok tekintetben ránk is férne vele megjárni a még mélyebb poklot, hogy valóban megtanuljuk a magyarok istenét és hátha észheztérünk, csakhogy a Jobbikot a fidesz pórázon tartja, mondhatni kontroll alatt; meglepetést aligha okoznak ők is, max némi erősödést. Fidesz-Jobbik koalíciót a részleges látens koalíciójukon kívül aligha várnék, tekintve, hogy mindkét fél híveit kb megfelezné ez a lépés, és maradnának együtt kb ugyanannyi választónál, tehát nem is kell hogy az ég óvjon meg, csinálják csak, mert pont abba buknának bele ha ilyesmivel próbálkoznának. De ha tisztán a Jobbik venné át a hatalmat, az nem biztos hogy hoszú távon baj lenne, megismétlem talán egy ekkora giga pofon észretérítené az agyhalálban agonizáló nemzetet...
Szeparepa-
Nem, sajnos egyik alternatíva sem tud itt csodát csinálni, csak olyan csodát tudok elképzelni, ami a görögöknél és spanyoloknál történt.. Egy teljesen új politikai szervezet, új arcokkal, új vízióval, csak azok válthatják itt meg a dolgokat, ha lesznek valaha, de Gyurcsánnyal ez reménytelen szerintem... a fizeSS maffia amúgy senkitől és semmitől sem fél igazán (pont ez az egyik gyenge pontjuk, a túlzott pökhendi esztelen önhittség), maximum tart tőle, de azt is csak azért, mert vannak közös mocskos kis titkaik...
egyvandor
Gyurcsány megsértette a politikusokat. Mi az hogy egy politikus hazudik? Mi az hogy egy politikus számoljon el a költségeivel? ... Ez megengedhetetlen. Ki is átkozták. Amíg találnak indokot rá GyF vezette, vagy ha tetszik GyF taggal rendelkező párt frakciót nem alakíthat, Parlamenti megszólalási lehetőségekkel csak minimumra korlátozva rendelkezhet. Ebben volt mszp-s párttársai is osztoznak.
Lehet GyF-nél jobban politizálni. Nem hibátlan, nincs is jó reklámja. ... Miért nem látok kellően nívós versenytársat?
rugacs
Esti mese gyerekeknek. Ebben az évszázadban az ellenzéki győzelem fantazmagória. A baloldal leghamarabb a Holdon nyerhet újra választást.. :-) Hajrá!
kkalman
Gyurcsány 16 pontjából 15-el egyet lehet érteni, de a 16. pont, az valahogy sehogy se.
"16. A választók visszatérő óhaja, hogy végre egyezzen ki a bal-és jobboldal, az MSZP és a Fidesz, Gyurcsány és Orbán. Nem fog menni."
Helyesen ez a pont: A választók visszatérő óhaja, hogy végre TŰNJÖN EL a bal-és jobboldal, az MSZP és a Fidesz, Gyurcsány és Orbán. Menni fog, csak akarni kell.
vitriol
@Horizont: "ő legalább normális dolgokat mond és igenis igaza van, ha tetszik ha nem!" - ez igaz, de ellenfelei annyira besározták, hogy ő itt nem lehet többé potenciális jelölt. A magyar nép tudatlan fele csak a vádakat ismételgeti amit a fidesz a szájukba adott. Ami a javára írható, hogy nem hagyja az embereket belesüppedni ebbe a posványba, újra és újra lelket akar verni belénk, és erre szükség is van. Ha lesz majd egy elkötelezett bátor ellenlábasa orbánnak, őt irányíthatná a háttérben Gy.F. , mert tapasztalat nélkül csak elbukni tudna egy lelkes jelölt.
Desischado
@Szeparepa-: Jók az elgondolásaid, sok mindenben egyetértek veled!

@vitriol: Neked is igazad van! Kéne egy erős, karizmatikus vezető, és Gyurcsány segíthetné, és szerintem segítene is! Akárhogy, jelenleg csak tőle fél a maffia banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.