A történelemben a magyarság többször volt védőbástya, és ahogy a gazdasági válság kezelésében, úgy a migránsválság kezelésében is csak a magyar megoldás működik, "helyettünk senki nem védi meg az országot" – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter ünnepi beszédében csütörtökön Budapesten.

A belvárosi Vértanúk terén tartott megemlékezésen a politikus úgy fogalmazott, hogy megint ütközőzónában vagyunk. Mindenki a maga igazát hirdeti, akárcsak a kommunizmusban a kommunisták, ma Brüsszel is csak a saját igazát ismeri – tette hozzá

A politikus hangsúlyozta, hogy nemzeti ünnepeink közül az '56-os forradalomra való emlékezés a legmagasztosabb, és a forradalom volt az első nagy repedés a kommunizmus betonmonstrumában, amely nem egészen három és fél évtized múlva össze is omlott.

Úgy fogalmazott, a forradalom és szabadságharc egy dicsőséges és tragikus eposz, amelyet az akkori hősök, a műegyetemi és debreceni diákok, a munkások, a sortüzekben legyilkolt áldozatok írtak. "Ők mindannyian, ezrek, százezrek írták azt a fenséget és tiszta történelmi művet, amit szerte az országban ünnepelünk. Ők mindannyian a forradalom főszereplői, szabadságharcunk hősei voltak" – jelentette ki.

Rogán Antal hozzátette: a forradalom győzött, azonban a szabadságharcot a "kommunista szörnyeteg túlereje eltiporta", és 33 éven át érezték úgy Magyarországon, hogy ez a nagyszerű mű valahogy befejezetlen.

1989-ben hihettük úgy, – amikor újratemethettük hőseinket, mártírjainkat, akiktől a végtisztességet is megtagadták a kommunista megtorlók – hogy ezzel az '56-os mű beteljesedik – mondta Rogán Antal, hozzátéve, akkor azt hittük, hogy kezünkbe vettük a sorsunkat, amit a nyugati világ hagyni és pártolni fog.

Rogán Antal kiemelte, a forradalom 59. és a rendszerváltás 25. évfordulóján ez az ünnep nem csak a megemlékezésről és nem csak a tiszteletadásról szól. Nem csak arról, ami egykoron történt, hanem arról is, ami most van, hiszen a múlttal együtt, annak folyományaként a mindenkori jelent is örököltük.

Mint mondta, meg kellett tanulnunk azt is, hogy az igazságért és a szabadságért mindenkor minden nemzedéknek meg kell küzdeni, ingyen nem adják, és csak úgy örökölni sem lehet.

Rámutatott, 2010 ebben a tanulási folyamatban történelmi fordulatot hozott, hiszen milliók döntött az ország sorsáról, és azóta többször is megerősítették a döntésüket. "2010 óta nem gazsulálunk senkinek, nem úgy táncolunk, ahogy más országok fütyülnek" – fogalmazott.

Az elmúlt öt esztendő bebizonyította, hogy vannak olyan reformok, amelyek működnek, új, erős alapokra helyeztük az országot, a családok jövedelme nő, a megélhetési költségeik pedig csökkennek, elszámoltattuk a bankokat, lefektettük a munka alapjait – idézte fel a politikus a kormány intézkedéseit.

Beszédében hangsúlyozta azt is, hogy ma már a saját lábunkon állunk, legyűrtük a gazdasági válságot, és újra van önbecsülésünk és képesek vagyunk az összefogásra, és megvédjük az országokat, az embereket, ahogy megvédtük a spekulánsoktól, az IMF-diktátumaitól, az árvizektől, és a napokban az illegális bevándorlók erőszakos tömegeitől.

Úgy vélte, megint ütközőzónában vagyunk, akárcsak a hidegháború idején, amikor ideológiák, kultúrák, hatalmi és gazdasági érdekek feszülnek egymásnak. "Körülöttünk mindenki a maga igazát hirdeti, az általuk vélt igazságot akarják ránk erőltetni. Akárcsak a kommunizmusban a kommunisták, ma Brüsszel is csak a saját igazát ismeri" – mondta.

Rogán Antal szerint történelmünk során többször voltunk védőbástya, és ahogy a gazdasági válság kezelésében, úgy a migránsválság kezelésében is csak a magyar megoldás működik, helyettünk senki nem védi meg az országot.

A jövő mindig azoké, akiknek van hitük megharcolni érte, '56 hőseinek volt hite – fogalmazott a miniszter.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mindenki a maga igazát hirdeti, akárcsak a kommunizmusban a kommunisták...
Jól idézted a kormányodat !

Soha, senkinek nincs igaza SEMMIBEN csak nektek, ti mindenben tudjátok a tutit !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Igen,de ehhez csak ilyen néppel lehet eljutni,aki tűri magán az elnyomást,sőt vannak akik
még tapsikolnak is hozzá,tehát kollaborálnak.
silber13
És ez az agyament lett miniszter?? Persze, ha csúti széthízott Belisariusra és a tetteire gondolok, hát minden lehetséges.
Clavigo
Gyagyás,,,,minden ünnepet sikerült a sárba taposnotok.Talán csak a karácsonyt nem tudtátok még kisajátítani..Bár a Télapó,,biztos gyanús,,a piros ruhájában...
zöldszem
A tetteid bizonyítják, hogy ki vagy valójában. A szavak csak azt, hogy ki szeretnél lenni.
troppauerhumer
Hehehe..Tóni tolvaj pasa...a gumifalú ingatlan és bevándorlásbiznisz ügynök a nagy határzárral kb 400 000 migráns ment,mit ment!?...vonatoztattatok ,BKV buszoztattok át -regisztráció nélkül-rajtunk keresztül Európába...ezekhez fog hamarosan megérkezni a 4-5 tagú család...Egy menekülttel sem érkezett kevesebb az EU-ba, amióta megvan a kerítésünk. Csak exportáltuk a problémát, nem megoldottuk. Persze, ha kizárólag a saját szempotunkat nézzük (hozzánk nem jönnek), lehet tapsikolni...
A saját lábunkon megállást azt látjuk,Orbán Récsölön és derága celeb nejeden Cecílián és Luis Vutton táskáidon a számtalan ingatlanodon.
Kedves gazdasági bevándorló! Tisztázzunk néhány dolgot mindjárt az elején.
1, Ha Magyarországra jössz, akkor nem veheted el a magyarok munkáját, hiszen a többségüknek már amúgy sincsen, mivel a saját dilettáns, tolvaj kormányuk és a FideSSes pereputty rég elvette azt.
2, Tartsd tiszteletben a törvényeket… legalább te, hiszen a FideSSes rablóbanda úgysem tartja tiszteletben azokat.
3, Végezetül pedig próbáld meg tisztelni a magyar kultúrát, amelyet jelen pillanatban a Horthy-szobrok, a Szabadság téri szégyen-emlékmű, a háborús bűnös Wass Albert dilettáns művei, az Új Színház és Kerényi Imre reprezentálnak. Nos kedves bevándorló, úgy tűnik, hogy tényleg nem lesz könnyű dolgod Magyarországon…
Üdv: a magyar nép.
Ui:Tudjuk nem is akartok itt letelepedni,de ha itt akartok átmenni Európába,mert Orbánia nem ott van,vigyázzatok nagyon az értékeitekre,mert itt nemcsak a jobbikuSS embercsempészek lopnak,de az "élő isten Viktor!"-al az élen az egész söpredék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.