Botka László, az MSZP választmányi elnöke szerint pártjának egy olyan új karaktert kell felépítenie, amely közérthetően tudja bemutatni a kormányzati propaganda hazugságait.

Szeged polgármestere, az MSZP kongresszusának nyílt szakaszában felszólalva kiemelte, a szocialista pártnak a fizetésemelésre, a földügyekre, az igazságos szociális- és nyugdíjpolitikára, valamint egy valódi fenntartható rezsicsökkentésre kell koncentrálnia, hiszen ezek az ügyek milliókat érintenek húsbavágóan.

Botka László kitért arra is, a társadalomban olyan súlyos feszültségek vannak, hogy bármikor bekövetkezhet egy gyors politikai fordulat. "Ezért tessék szárazon tartani a puskaport és ne egymásra pazarolni" – fogalmazott a választmányi elnök az elmúlt napokban nyilvánosságra került belső nézeteltérésekre célozva.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."bármikor bekövetkezhet egy gyors politikai fordulat. "...

csak szólok, hogy erre az esetre még nem igazán száraz a puskapor ... kérje meg valaki a fideszt, várjanak még az összeomlással...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Papuska1
@Mangu: A szép és megvalósíthatatlan utópiád indoklásában is hiba van! Nem kerül be a többség listáról! 106 egyéni jelölt van, az több mint a 94 listás?
Papuska1
@világlátó: Kedves álmodó ember! A világ nem ilyen! A világ manipulál, széthúz, embert, ember ellen uszít, kihasználja a tudatlanságot. Nem a FIDESZ ilyen, a világ ilyen! És ami engem igazol, és a "szerencsésebb" részén a Lajtán túl is vannak, akik irígyelnek bennünket, egy ott élő ismerősömet idézném: "Jó nektek, még fiatal nálatok a demokrácia, megkérdeznek benneteket, nálunk már olyan régi a demokrácia, hogy elfelejtik megkérdezni az embereket!" És a fenti állítást erősen alátámasztja a migránsválság, és ami ezen keresztül kiderült a nyugati kormányokról, és a nyugati médiáról!
Mangu
He-he, pedig igazuk van, élvezd az életet és dolgozz, taníts, add át tapasztalataidat ha van kinek. Ezt már elrontottuk, most már csak moroghatsz. Már másokon a sor, hogy tegyenek valamit, ha el akarják érni mindazt, amit említettél. Hofi sem ment semmire, mert minden, ami ellen próbált fellépni kudarcba fulladt. Ha egy sors kérdést el lehet ütni egy humoreszkkel, akkor abból vicc lesz és nem megoldás. Hofit nem szerettem mert viccet csinált halálosan komoly dolgokból, nevetett rajta mindenki (én dühöngtem) és maradt minden a régiben, illetve egyre rosszabb lett. Mint humoristát tiszteltem, elismertem, de viccel nem lehet feladatot megoldani. Nem a közéletiség tartott és tart életben, hanem az, hogy értelmedre, cselekvő készségedre szükség van és képes vagy eleget tenni a kihívásoknak. További jó egészséget egy kicsit idősebb vén gazembertől.
világlátó
@Mangu: Tisztelt idősebb vitapartnerem! Kár hogy a vitánk tárgya csak Hofi törekvései, amelyekből csak vicces jelenetek maradtak és maradnak. Én csak az egyik utolsó mondatára, kiáltására utaltam, arra, hogy ugatni még szabad.
A mi időnk lejárt. Mindketten a szocialista Magyarországon születtünk, éltük le életünk legjavát. Amit abban az időben tettünk, mára már nincs értéke, a maiak szerint. Hiába mondjuk hogy van, senkit nem érdekel. Ezért most keressük a szavakat, mondatokat, próbáljuk okulásul belopni a köztudatba, de ez sem kell.Mi végre éltünk akkor? Csak ennyi volt? Igazán nem dicsekvésből írom, sokkal inkább keserű önvádként, de én háromszor építettem fel egy egzisztenciát, mert úgy gondoltam mindhárom alkalommal, lépni kell, előre kell menekülni, a családot, magunkat előbbre kell vinni és nem panaszkodni. Akik ismernek látják, tudják, de a közéleti szerepléshez vezető utat felszántották. Nincs bennem semmi exhibicionizmus, csak a megszerzett tudást szeretném átadni.Ennyi , nem több. Nem kell. Nem várom hogy értem jöjjenek, odamegyek én magam erejéből, de mindhárom egyesület, ahová eljutottam, ugyanúgy járt mint én. Nem kell. Az új emberek akarják megmutatni körmeiket, de csak vicsorognak. Kárt okoznak, anyagi és erkölcsi kárt. Néha belehallgatok az ATV. fórum műsoraiba. Kihallom az egyszerű emberek egyszerű mondataiból a kérést, a panaszt, a javaslatot és a felháborodást. Falra hányt borsó. Papuska1 keserűen ír a mai való világról.Nem a fidesz, a világ ilyen - írja. A világ mint látjuk nem csak a természet valóságát, de az embert is megmutatja nekünk másodpercről másodpercre. Nem hagyhatjuk ki más földrészek, országok életét ez igaz. Engem mégis inkább saját országom és népem sorsa érdekel, ebben a másfél milliós szavazattal, a választási rendszer bűnös manipulálásával kétharmados parlamenti többséggel hatalomra jutott és itt vegzáló fidesz érdekel. Nem könnyű ma / már egy év őóta / jól kormányozni egy olyan kis országot mint ...
világlátó
a miénk, mert most aligha lehet jól illeszkedni a bevándorlási őrület különböző megítélése miatt Európához. De ennyire különbözni sem helyes , bár a közhangulat szinte eufórikus megelégedettséggel üdvözli miniszterelnökünk kurucos magatartását. Az alapcikkhez visszatérve, ilyen berendezkedésű , teljhatalommal az élet minden területén,
a propaganda minisztérium által már már finomra hangolt média gyülekezettel, szemben szinte nincs esély másra, csak újabb önkritikára, a tehetetlenség miatt belső marakodásra. Tegnap láttam a facén egy videót, ahol kissé útszéli stílusban egy ember a színpadról beleordította a nézőtér homályába, hogy mit tesznek velünk hatalmak feletti hatalmak és hűséges alattvalóik a politikusok. Milliók el is hiszik a végkövetkeztetést, mely szerint bármit teszel, úgy is kifosztanak, megaláznak, csak az életed, a munkaerőd, az életösztönöd, a szaporulatod kell, semmi más. Nem is lesz változás ezen az apatikus,állapoton, amíg nem születik meg újra egy gondolat, amirávilágít az őselleségre, az emberi természet legrosszabb jellemzőjére, a torkos, kapzsi, irigy, a mindent csak magának és egyedül , az ehhez szükséges erőt is csak egyedül birtoklásra. Az élet és a történelem körforgása arra figyelmeztet, még elkerülhető a minden eddiginél pusztítóbb világháború, mert az emberiség azért azt már tudja, az valamennyiünket elpusztíthatja. A tartsuk szárazon a puskaport .. jelszó nem felesleges, de azért nem ártana, ha nem egy világmegváltóra várnának, hanem a hazai intellektuális élet legjobbjaival , párthovatartozástól függetlenül, megkezdődne egy olyan helyzetfelmérés, amit talán még a hatalmában lubickoló fidesz is komolyan vehetne. Hogy megtudják a szándékainkat? Micsoda beszéd ! Hát nem a haza jelene és jövője megszilárdítása, javítása a cél? Csak a hatalomváltásért én már egy lépést sem tartanék fontosnak, éppen most. Persze ehhez néhány embertől el kell köszönni. A probléma okozójától, aki maga a probléma. Nem Botka Lászlóra gondoltam.
Mangu
@Papuska1: Szeretném lezárni ezt a szellemi gumicsont rágást részemről azzal, hogy a világot nem ismerjük. Az emberi viselkedést annál inkább (több ezer éves írott dokumentumok igazolják). Ha az a gond, hogy a képzett, tanult, értelmes emberek ezek ismeretében mindezeket saját javukra tudják hasznosítani és nem a köz javára - annak is meg van az oka, hálátlan az istenadta nép (esze nincs, érzelme meg kocsma hangulat, könnyen manipulálható). Ajánlom figyelmedbe Madách "Ember tragédiája" művet, mely messzire veri a világ eddigi ezen irányú műveit és nem véletlenül nem lett belőle mind a mai napig világszerte tananyag, ismeretterjesztő mű a köz számára. Meglátásaid jók, de megoldás csak a "gyökér" feltárással, kezeléssel hoz eredményt és ettől még nagyon messze vagyunk. Köszönet véleményedért, további jó egészséget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.