Nem indulhat el egyelőre a vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtése, mert a Kúrián megtámadták a Nemzeti Választási Bizottság határozatát. Az Index úgy tudja, Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese is a Kúriához fordul, de nem ő a titokzatos megtámadó.

A Nemzeti Választási Iroda nem közölte, ki támadta meg a határozatot a Kúrián. Az Indexnek Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy nem ő a titokzatos megtámadó, de most megtámadja ő is a Kúrián az NVB határozatát.

A Kúriának 90 napja van dönteni arról, lehet-e a kérdésben népszavazást tartani. Innentől két eset lehetséges. Ha a Kúria úgy dönt, helyben hagyja az NVB hitelesítő határozatát, akkor a szervezőknek négy hónapjuk van összegyűjteni a népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírást. Ha azonban a Kúria megváltoztatja az NVB hitelesítő döntését, akkor újra megnyílik a lehetőség a témában népszavazási kérdés benyújtására.

Most annyi biztos, hogy újra hónapokig csúszik a történet – összegez az Index.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
És gondolom újabb fideszbérenc készülődik a rajtnál, hogy beadhassa újabb idióta választási kérdését, aminek se füle se farka, de időhúzásnak jó lesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Főlökött
Olyan aranyosak...

Meddig akarják még húzni a mafla nagy buktavárit ? Ez a jó játék, lüke gyermekeknek, de látszik, hogy még élvezik is...
Mihaszna banda, de játszanak csak, míg tehetik. Ha van mivel...igaz, a velük egy időssel jobb lenne, számunkra, de ez van. De azért alakul a mi bajunk is.
agnes200
Nem értem, hogy miért titok, hogy ki támadta meg a határozatot.
human
És gondolom újabb fideszbérenc készülődik a rajtnál, hogy beadhassa újabb idióta választási kérdését, aminek se füle se farka, de időhúzásnak jó lesz.
F_Viktor
@agnes200: Elaludtak, még nem löktek oda egy pártkatonát aki "megtámadta" volna az NVB határozatát.

Egyébként sem értem, miért fél a fityesz, miért nem engedi a népet dönteni egy ilyen pitinek tűnő kérdésben, hiszen már lemondott a CBA elnöki tisztségéről Döbrögi seggevége?
egyvandor
Ha a boltok bezárására lehet igennel szavazni és a nyitva tartási lehetőségéről szólót ezzel meg lehet akasztani akkor a kúria el fogja utasítani a megtámadást.
Gorbán ner-je nem hozhat más döntést.
Nem is tudom miért foglakozik ezzel a kúria. Minek ez az alakoskodás. Egy ilyen ügyet még a nyilvánosságra kerülés előtt le lehetne zárni.
Ott van a sok ellenzéki miért nem inkább azokat veszik górcső alá. Hátha elfogynak egyszer.
egyvandor
F_Viktor
Ennek a beadványnak úgy van meg fogalmazva a kérdése, hogy a vasárnapi (vásár napi) nyitva tartás fel sem merül benne. legfeljebb arról szavazhatsz zárva tarthat-e vasárnap Julcsa nényje.
kkalman
Jól elszórakoznak ezzel a vasárnapi boltbezárással. 2018-ig nagy valószínűséggel nem fog történni semmi ebben az ügyben. Marad minden úgy, ahogy egy fantompárt idióta képviselője kitalálta, és átnyomta a szavazógépen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.