Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy a napokban kiderül egy "titkos háttérmegállapodás" arról, hogy az Európai Unió befogadna 400-500 ezer szír menekültet.

A kormányfő a Magyar Diaszpóra Tanács szerdai ülésén arról beszélt, hogy akár még a héten Berlinben bejelenthetik ezt a javaslatot, amely ugyan kikerült a múlt heti EU-Törökország-megegyezésből, de szerinte létezik "ez a titkos háttérmegállapodás".

Azt mondta, hogy óriási nyomás lesz Magyarországon és a többi visegrádi tagállamon amiatt, hogy ezeket az embereket nemcsak behozni akarják Európába, hanem rögtön szét is osztani a tagállamok között "kötelező erővel".

"Mi ezt nem tudjuk elfogadni" – jelentette ki a miniszterelnök.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ti már csak tudjátok...jártasak vagytok az ilyen titkos háttérmegállapodásokban nemdebár?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Hol titkos, mikor Merkel szirén már szétdalolta.
Igaz burkolt info szivárogtatás volt, de aki tud a kottát olvasni, az meghallja a "fehér zajt".
Butautáló
"Mi nem tudjuk elfogadni..." Akár egy szem,akár félmillió de mégis csak javarészt a háború és halál elől menekülő EMBEREK-ről van szó ugyebár. Orbán, Orbán! Ritka ócska egy alak vagy!
Hellcat
Ti már csak tudjátok...jártasak vagytok az ilyen titkos háttérmegállapodásokban nemdebár?
Strong
...és valószínű, hogy tényleg van..erre utalnak Merkel random utazásai törökországba...stb
dömdödöm
A kvóta szerinti Magyar letelepedés megszerzése 3 feladat bizottság előtt :
1 , Himnusz
2, Szózat
3, Mit sütsz kis szűcs tán sós húst sütsz kis szűcs ? :-)
varrólány
@dömdödöm: :-)) Persze nem mindegy milyen húsból süthet a kis szűcs! :-))
pbalage
Szerintem az ufók lehettek a tettesek.
Mindig törekszem az igazságra.
human
@Hellcat: Gondolom Paks 2-re gondolsz. Mikor Orbán Putyinnál járt és mindenki meglepetésére hazajött Paks 2-vel. Elég ügyesen titkolta az egészet, mert egy ilyen megállapodás aláírását évekig szokták előkészíteni. De gondolom Orbán van annyira jóban Putyinnal, ha ő azt mondja térdre, akkor Orbán azonnal szót is fogad.
Hellcat
@human: Többek között...ha belegondolsz minden féle mutyijuk mögött ott a titkos bizniszelés.
human
@Hellcat: A pártfinanszírozás biztos része. A többi megy a zsebbe.
sentinel216
"Orbán szerint "titkos háttérmegállapodással" jöhet 500 ezer szír az EU-ba"

Már késő! Itt vannak már, ürgebőrbe öltözve úsztak fel a Dunán. Hamarosan Felcsútra érnek és a félkész kisvasúton utaznak Európa mélységeibe.
DR Eric CARTMEN
Ez az üldözési mánia, ami kiömlik a püffedt pávatáncosból, már tényleg orvosi eset.
kutyahűség
Viktorom, ne hanyagold el azt a gyógyszerszedést! Ebben az állapotban már életbevágó, hogy rendszeresen szedjed. Komolyan és minden rosszindulat nélkül mondom.
Toby
Megint hazudsz - geci ? Vagy még mindig ?
Szókrakész
@human: Nem kellett, hiszen a nemszp kezdte az összes tárgyalást, egyeztetést.
Erről miért nem írsz?
Szókrakész
@DR Eric CARTMEN: Nem.
A te csőlátásod az igazi orvosi eset.
human
@Szókrakész: Ne keverd a szezont a fazonnal. Az MSZP nem titkolta, hogy tárgyalt arról hogyan lehet Paks 2-t bővíteni. Nem volt döntés az erőmű mellett. Korai is lett volna. Körüljárták a témát, egyeztettek, terveztek. Orbán meg kiment és minden előzetes tervezés nélkül aláírt ahogy szokta.
Szókrakész
Az összes orbánfóbiásnak.
Előbb-utóbb tébolyda pozitívak lesztek, ennyi erőlködés hatására.
A sérv, aranyér még kezelhető, időben menjetek dokihoz.
Viszont a zártosztályos végzettség nem OKJ-s, azzal nem tudtok sehol elhelyezkedni.
Tehát.
Vigyázat!
human
@Szókrakész: Röviden. Konzultáció, tervezés, tájékoztatás, döntés. Ezt a menetrendet, ha Orbán betartotta volna, akkor már csak a furcsa titkosítás és a túl korai kivitelezés miatt támadhatnák.
Szókrakész
@human: Minek tervezni, ha már te is mondtad, hogy a nemszp tervezett, egyeztetett, körbejárta.
A fidesz csak pontot tett az i-re.
human
@Szókrakész: Ezt most komolyan így gondolod? Orbán úgy ahogy van minden újratárgyalás nélkül elfogadta az mszp előkészítő munkáját és aláírt? Aha, jellemző.
Szókrakész
@human: Virítsd az mszp-s és az orbáni megállapodást!
Mert eddig csak arról szól minden, hogy a fidesz titkosít, de az eredeti mszp-s szerződésről nem kérdez senki semmit.

Tehát lássam mindkettőt és utána ágaskodjunk.
human
@Szókrakész: Te mégis milyen mszp megállapodást követelsz rajtam? Éppen azt írtam, hogy nem volt ilyen.
nevemnick
Magyarországon meg mindenféle titkos megállapodás nélkül legalább 10x ennyien utálnak, hordóhasú kicsi huszár.
teuton
@dömdödöm: Van meg 1 pont, amit ha teljesitesz, nem kell az elözö 3-at teljesiteni: befizetsz 250ezer eurot egy fideszes off-shore cegbe es maris vidaman beutazhatod az Uniot vizum nelkül!
karma1
@human: Hagyd, minimalis szovegertesi problemak...En is elsore ugy ertettem, hogy NEM voltak az MSZP es orban kozott megallapodasok, az MSZP csak elotanulmanyokat kert, hatastanulmanyokat, es "esetleges" bovitesrol gondolkodott, de NEM dontott! (Nagy valoszinuseggel azert nem dontott mar a Gyurcsany kormany sem, mert a kert ket elotanulmany eleg sulyos problemakat vetett fel.) orban kormanyrakerulese utan 3 evvel viszont minden elozetes hatastanulmanyt meg- es letagadva, 2 nap alatt alairta a szerzodest Moszkvaban, karacsony elott, es mikor visszajott, meg a sajat partvezetoseget, kormanytagokat sem tudatott arrol, hogy mit is vegzett Moszkvaban, nem hogy az Uniot.
Most viszont allandoan mondja, hogy o idoben ertesitette az Uniot. (valoszinu csak a postas dobta rossz postaladaba az ertesitest... Van ez igy, Vida Ildi is megmondta a vezetosegnek, hogy ki van tiltva Amcsibol, de lehet, hogy a postan eltevedt az irat. Ki a felelos tehat? A Magyar Posta!...:o))))
karma1
En eleg erdekesnek tartottam a cikkben elhangzott orban beszed szinhelyet is... Diaszpora-tanacs... Melyik iranyban elok voltak jelen? Azok, akik amerikai diaszporaban elnek, vagy akik Erdelyben, Karpataljan, vagy merrefele? Mert nem hiszem, hogy mindket fel jelen lett volna egyszerre,...Amerikat nem igazan erdekli a mi es orban nyomorunk/ra, ha viszont az erdelyiek elott papolt arrol hosszan, hogy milyen sz@r lenne, ha eroszakkal osztanak szet az 500 ezres kvotat az Unios allamok kozott,... haaaaat,...Mert ezzel akkor azt is elarulta, hogy tulajdonkeppen k@rvara nem orulne senkinek, aki ma Ma.o.-ra akrna jonni...
eugen4402
@karma1: Annyira nem figyeltem fel erre a peronoszpóra-izére, de az a gyanúm, a világ minden részéről összecsődítették a magyar-gyökerű határokon kívül élő ex-honfitársainkat. Tudod, a rádió hetven év óta mindig szól mellettem, az előbb éppen egy észak-amerikai csoport számolt be arról, hogyan őrzik a magyarságukat, most venezuelai és argentínai hölgyek beszélnek, de este elalvás előtt egy melbourne-i tanárnő kért segítséget az anyaországtól, mert a tavaly 3 tanuló helyett idén már 40 gyerek jelentkezett az ottani magyar nyelvű iskolába. Nem olyan nagy a világ...
karma1
@eugen4402: En is orzom a magyarsagomat, kirakom a kokardat marcius 15-en, gyertyat gyujtok az '56-osokert - az egesz sztori a szomszed utcaban kezdodott, volt reszunk eppen eleg bujkalasban, bar en akkor meg csak 2 eves voltam, de a szuleim vittek le mindig a pincebe- de dicsekedni mar nem dicsekszem vele... Szepen elmondom, hogy magyar vagyok, oszt jonapot, mert nem kivanok kinos kerdesekre valaszolni, es senkirol sem mondani rossz velemenyt. (Milyen ember az, aki idegenben szidja a sajat fajtajat? )
Na, mit gondolsz, vajon mitol ugrott be a 40 gyerek a 3 helyett?...:O)) Kapsz egy hangszorot...:o))
eugen4402
@karma1: Egy kicsit én is felkaptam a fejem a riport közben, vajon az ausztrál klíma van-e ilyen jó hatással a magyar népszaporulatra...(?)
Csakhogy nekem most nem is külhoni magyarok hagyományőrzési szokásai, hanem a félmillió szír menekült miatt nem jön álom a szememre! Most gondolj bele: Ha Orbán közkívánatra átveszi az EU irányítását, akkor mind egy szálig itthon kell elhelyezni a félmillió földönfutó szerencsétlent...!
karma1
@eugen4402: Gondolod? Nem hiszem,... Nem azert, mert nem bennunket akar megvedeni, zembereket, hanem azert, mert felti az uj stadionjait...
eugen4402
@karma1: Pedig kénytelen lesz, mert hamar megtanította a többi EU-s tagállammal, hogy a menekültkérdés megoldása egyedül az Unió vezetőire hárul, amit főztek, egyék meg. Bizony, aki vezető akar lenni, az vállalja fel a felelősséget is...
karma1
@eugen4402: Nem fogja,... Talan meg azert se vallal felelosseget, hogy mind az 5 gyereke az ove-e... Utanam a vizozon, es kulonben is, ha forro a talaj, eltunik helyette, es kovacszoltanok, selmeczik, havasigyoparok mondjak el helyette a tutit...:o((
eugen4402
@karma1: Akkor lesz csak k. világ ebben a k. országban...!
Hellcat
@rugacs: Legalább beismerted. :) Hogy én jártas lennék-e? Miből gondolod, hogy egyáltalán igen lehet erre a válasz?
magyarbakancs
@karma1:Orbán mindig a legnagyobb barom beszédeit pont ilyen diaszpórái találkozón mondja.
Mind Tusnád fürdő il- liberális állam.
A pestis, dögvész és az atombomba nem tud annyi kárt okozni hazánknak, mint egy Orbán beszéd.
silber13
@Szókrakész: Te tudsz kottát, partiturát olvasni? Kötve hiszem!:-))
rugacs
@Hellcat: Én helyetted is szívesen beismerek bármit, hiszen legalább annyi közöm van hozzád, mint O.V:-hez, (illetve hozzád sokkal több, hiszen veled már többször diskuráltam, míg O.V.-val soha)... szerinted a "beismerésnek" az a lényege, hogy valaki más a te nevedben beismer valamit?
Amúgy meg van önkritikám, így beismerem, hogy félreértettem a megjegyzésedet (figyelmetlen voltam), úgy értelmeztem, hogy arra utaltál, honnan tudhat egyáltalán O.V. egy ilyen háttér megállapodásról. Erre írtam, hogy O.V. tudhat ilyenről és te? (honnan tudhatnál, ha nem vagy bennfentes...)
De mint ügyvéd és politikus nyilván találkozott már ilyennel...
Egyébként cég alapításkor is történnek ilyenek - mármint háttér megállapodások, amik teljesen jogszerűek...
Amire O.V. utal, hogy Merkel kötött ilyet, az Uniós tagállamok beleegyezése nélkül, már erősen kérdéses a jogszerűsége...
Hellcat
@rugacs: Ok akkor félreértés volt...nem is igen értettem a dolgot, de így már világos.
Nyilván történnek háttérmegállapodások...ami zavar, hogy a fidesz féle háttérmegállapodás a mi kárunkra fog menni. Trafikmutyinak is megvolt a forgatókönyve előre...paks2 ről ne is beszéljünk...vagy ez az olimpia mutyi...8 helyett hirtelen 50 milliárd...brutális. Ilyenekbe fog belerokkanni az ország. Más értelmes városok szavazás után visszavonták a rendezési jogért való indulásukat. Nem hiszem, hogy ez lenne a fontos amikor a tanárok eszköz és fizetés nélkül dolgoznak...a kórházak összedőlnek...mondjuk max a betegekre dől, mert az orvosok már elhúztak külföldre. Nem azt nézik ezek, hogy javuljon itt a helyzet, hanem azt, hogy mit lehet jól szétlopni. Innentől felőlem, köpködhetnek bármerre, hiteltelenek.
Szókrakész
@magyarbakancs: Na még 3 Orbántakarodjot gyorsan nyomjál ide.
Szókrakész
@human: A megállapodást az mszp alapra felépített fidesz lezárás jelenti.
De mindkettő benne van.
Csak most az a gond, hogy nem az mszp építtethet.
human
@Szókrakész: A logikád alapján nem csak azt kellene megbüntetni, aki gyorshajtás miatt gázol, de azt is aki oda tervezte és megépítette az utat. Egy dolog, hogy valaki utat épít és más dolog hogy valaki azt felelőtlenül használja. Ugye érted?
magyarbakancs
@Szókrakész:" Na még 3 Orbántakarodjot gyorsan nyomjál ide."
Nem nyomok.
Utálatos politikája van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.