A Párbeszéd Magyarországért (PM) alaptörvény-módosítást terjeszt be, hogy abba bekerüljön az alapvető emberi jog, amely szerint egyenlő munkáért egyenlő bér jár.

Erőss Gábor, a párt elnökségének tagja vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a köztársasági alkotmány szövege korábban kimondta: "az egyenlő munkáért mindenkinek, bármilyen megkülönböztetés nélkül, egyenlő bérhez van joga." A mostani alaptörvényben ugyanakkor ez az – alapvető emberi jogok nyilatkozatában is szereplő – elv már nem szerepel.

Ezért a Párbeszéd Magyarországért most alaptörvény-módosítást terjeszt be, és azt kéri a parlamenti képviselőktől, hogy csatlakozzanak az ENSZ "He for She" felhívásához, ugyanis a női esélyegyenlőség kivívása éppúgy a férfiak dolga is, mint a nőké.

Álláspontja szerint, ha a kormánynak valóban nem a nők hátrányos megkülönböztetése és megalázása a célja, akkor meg kell szavaznia a javasolt módosítást.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Butautáló
Félresöprik majd, mint KRAZ a Trabantot!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
...a többlet munkáért pedig járjon többlet pénz. Tudom,hogy madzagon ez a méz.
Butautáló
Félresöprik majd, mint KRAZ a Trabantot!
kkalman
Erőss Gábor! Ez az igény nem egyezik a fitymasz elvekkel, így esély sincs rá, hogy bekerüljön az alapkatyvaszba. Majd akkor lehet róla szó, ha ismét lesz alkotmányunk.
JAJMÁR
Igen! Kerüljön be az Alaptörvénybe, támogatom. Sőt, elvárom!
vonotok
Előbb lesz népszavazás a boltok vasárnapi nyilvántartásáról, mint, hogy ezt a parlament elfogadja.
cs.n.
A PM egy gyakorlatilag nem létező párt, a Fidesz női képviselőinek száma nulla a magyar parlamentben. Innentől kezde széllel szemben hugyozásnak minősülnek az efféle kezdeményezések.
JAJMÁR
@cs.n.: 21:53 A PM nekem tetsző párt, létezőnek látom. Nagyon sok jó, okos kezdeményezésük van, a siker persze azon múlik, hogy az emberek melléjük állnak, vagy nem állnak melléjük.

Igaz sajnos vannak emberek, akik mindig oda állnak ahová mások, az a véleményük, ami a többségé. Nekem viszont megvan a magamé, és nem ilyen logika mentén hozom. A PM kezdeményezése fontos, jó lenne, ha sokan értenék.
A széljárást érdemes figyelni, időnként megfordul :)
Desischado
Amíg csak tákolmány van Alaptörvény helyett, és a fidesz rablóbanda van hatalom, addig ebből nem lesz semmi. Hajrá, PM!
karma1
Sajnos, ez az a pont, amit eddig soha senkinek nem sikerult megoldani Magyarorszagon, sem a Kadar-, sem az utana kovetkezo rendszerekben.

En is azt mondom, hogy hajra, PM, ami belefer, de nem hiszem, hogy ennel a himsoviniszta bagazsnal nyitott fulekre, szivekre talalnanak..:o((( Sajnos...:O(((
agnes200
Visszatehetnék az önkormányzathoz való jogot is az Alkotmányba. Meg még pár egyéb alapelvet. Nem csak ez hiányzik a fidesz-alkotmányból. Ami kényelmetlen volt nekik, azt kigyomlálták a régiből.
nusika
...egyenlőség?
Felháborodottan hallom a híradóban, hogy Matolcsynak jövőre emelkedik a fizetése, mert nőtt a minimálbér!!! A közalkalmazotti bértáblán, mikor fogják beilleszteni a jelenlegi vagy a jövőbeli minimálbért?? Varga a gazdasági miniszter vagy a Balogh "erőforrásminisztere", mire-kire figyelnek ???
radios45
@Desischado: bezzeg országban élünk, ahol a mindenható kormány szerint mindenki jól él, jól jár, persze a közmunkások bérét 1ft-al sem emelik 2016-ban, erről egy szó sem esik a médiában, a hírekben,
De nem is szükséges emelni, mert Matolcsy et,és a lefizetett szakértők szerint nincs infláció, Mo-on..
szégyen hogy itt tartunk..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.