Egyszerű trükkel, átsorolással érheti el a kormány, hogy a jelenleg a központi államigazgatásban dolgozók kevesebbet keressenek. Ha ugyanis a minisztériumi háttérintézményeknél dolgozók a megyei, netán a járási kormányhivatalok szervezetébe kerülnek, akkor úgy csökkenhet az illetményük, hogy közben kormánytisztviselők maradnak – tudósít az MNO.hu

Több tízezer forintnyi, sőt vezető beosztásúak esetében akár százezres nagyságrendű is lehet az az illetménycsökkenés, amit a kormány elérhet háttérintézmények megszüntetésével. Mint arról beszámoltunk, a kabinet a tervek szerint február 10-én véglegesíti azt az intézményi „halállistát”, amelyen 73 állami, országos háttérintézmény, illetve költségvetési szerv szerepel.

Lázár János miniszter a múlt héten már utalt arra, hogy a beolvasztás után az eddigi költségkeretnél 20 százalékkal kevesebbet kapnak az intézmények. Ezt az eddigi hírek szerint jelentős létszámleépítéssel vagy a fizetések csökkentésével érik el, most azonban úgy tűnik, mind a kettőre számíthat az állomány.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Ezt rögtön szembe is állítanám a tényekkel:

- rezsicsökkentés
- nincs mingráncs
- olcsóbb lett a csirkefarhát
- zeemútnyócév

Nnna. Mindjárt pozitív is a mérleg és megéri kevesebbet keresni.
Ezzel meg is vagyunk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Nem kötelező a közszférában dolgozni. Nem kötelező miniszterelnöknek sem lenni. Ott a pancsóaréna mellett a háza. Oda kell menni több tízezren és rágyújtani. Akkor meghátrálna. Hikomat banda! Én dolgoztam ott. Krv egyszerű a képlet.Hétfőtől nincs tanítás. Nem mennek be a pedagógusok például. Az egész ország összeomlana. Ha ezt nem lépik meg, akkor ne rinyáljanak.
Yoda69
Elobb csondben felemeltek 5 milliora a fizut egyeseknel, majd most latvanyosan csokkentik nehany tizezerrel, esetleg szazezerrel. Az adofizeto meg neman tur es allja a cehhet.
Ugy latom megint a zemberek kerultek a fasz rossz oldalara.
Gyuri Géderről
"Ócska trükkel csökkentené a kormány a fizetéseket"
Nem kell ide trükk. Nincs munkahely nincs fizetés.
kkalman
Ne legyen igazam, de tartok tőle, megint a kisember kerül az utcára, neki csökken a fizetése. A vezetők maradnak, és jutalmat kapnak a sikeresen végrehajtott költségcsökkentésért.
kamazuka
@kkalman: Báttya!
Sose legyél kishitű!
Azért születtünk magyarnak,hogy kitaláljuk a megoldást!

Ezenel ,meghírdetem a magyar tavaszt!

A fejekben!

Új szemlélet!

Érted?

Új szemlélet!
Lepényleső
...de hatékony,mint ők maguk a kártevésben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.