Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára szombaton a házasság világnapja pécsi megnyitóján nagycsaládosok előtt beszélt arról, hogy a családi közösségek Magyarországon annak ellenére erősek, hogy Európában éppen gyengülni látszanak.

 Az egyházi közösségeknek, a nagycsaládosoknak és a kormánynak határozottan és emelt fővel kell szembemenniük a liberális világ "valósítsd meg önmagad típusú" ideológiájával – mondta Hoppál Péter, aki Európában egyedülállónak nevezte a családok biztonságát erősítő magyar kormányzati intézkedéseket.

Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke azt hangsúlyozta, hogy napjainkban a magyar családok helyzete jóval kedvezőbb, mint tíz évvel ezelőtt. Jellemező tendenciának nevezte azonban, hogy a fiatal párok nem mernek a házassággal "egymás iránt felelősséget vállalni".

A NOE elnöke kiemelte, a házasságra elsősorban nem intézményként, hanem szeretetközösségként érdemes tekinteni.

Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármestere bejelentette, a pécsi önkormányzat idén több mint kétmilliárd forintot szán óvoda- és bölcsődefejlesztésre. Hozzátette, a fejlesztéseknek köszönhetően az intézményekben további férőhelyek is létesülnek.

Az alpolgármester reményének adott hangot, hogy az elmúlt évtizedekben Magyarországon és Pécsett is tapasztalt népességfogyás belátható időn belül mérsékelhető, illetve a tendencia megfordítható.

Magyarországom kilencedik alkalommal rendezik meg a házasság hete programsorozatot keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával, ezúttal "a szeretet: szenvedély és döntés" mottóval. A több mint kétszáz programot magában foglaló esemény ezen a hétvégén kezdődik.

A házasság hete mozgalom 19 éve indult az Egyesült Királyságban, s ma már több mint húsz országban tartják meg a programsorozatot, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Eddig úgy tudtam, hogy mi is Európában vagyunk. Hoppál most felnyitotta a szemem, szóval van a dekadens, hanyatló Európa, meg külön a mi kis boldog, virágzó szigetünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
Megette a fene azt a kültúrát, aminek Hoppál a felelős államtitkára! Őróla mondják, olyan hülye - egyházzenész létére - hpgy a bigottot a fagottal keveri és hangvillával eszi a mákos tésztát!
Dr. Felipe
"Hoppál: Európa beteg, dekadens és népessége fogy, ezzel szemben mi..."

Mert mi hol vagyunk hoppál elvtárs? Már félázsiában vagy egészen ott?

Amúgy meg hoppál elvtárs, nem szép dolog ám "ejró" milliárdokat elfogadni a beteg Európától. Pont fordítva kellene. Az erős, jobban teljesítő Magyarországnak kellene támogatni a beteg Európát. Nem igaz hoppál (virág) elvtárs?
Dr. Felipe
@Desischado: Lehet hogy neki is küldött cuccot a füvesember, nem csak a bayernácinak.
szép új világ
Hoppál szerint Európa beteg, Európa szerint Hoppál...
eugen4402
Európának mielőbbi gyógyulást kívánunk, és ha felépült, akkor jó lenne, ha elkapnák azt a zsebtolvajt, aki a mi pénztárcánkkal ment be a kaszinóba.
Amikor vesztett, a mi pénzünket vesztette el. Amikor nyert, akkor a saját zsebébe tömte a zsetonokat...
mariaberta
@szép új világ: nem folytattad: HoppáÚr beteg, nem is kicsit, NAGYON.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.