Az elmúlt hónapok legnagyobb migránscsoportját fogták el kedd délelőtt Röszkénél, egyszerre 24 magát pakisztáni, indiai, illetve nepáli állampolgárnak valló fiatal férfi lépett illegálisan magyar területre – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A határsértők a kerítés előtti drótakadályt ledöntötték, az oszlopokra kifeszített acélhálón pedig csípőfogóval lyukat vágtak. Az elfogottak egy nagyobb csoport tagjai voltak. Mintegy tucatnyian, amikor észrevették a feléjük közeledő magyar rendőröket és katonákat, visszatértek a határ vajdasági oldalára. Az eset néhány méterre történt egy olyan szakasztól, ahol a nyomok és a javítást jelző rendőrségi címke szerint már korábban is átvágták a kerítést.

A határt őrző gyalogos és gépkocsizó járőrök munkáját technikai eszközökkel is segítik. A telepített és a mobil hőkamerák segítségével már mélyen a vajdasági oldalon észreveszik a határ felé közeledő embercsempészeket és migránsokat. Kedd reggel pedig helikopter is cirkált a Röszke és Ásotthalom közötti határszakasz fölött.

A Csongrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a migrációs válsághelyzet tavaly szeptemberi kihirdetése óta összesen 1095 elkövetővel szemben határzár tiltott átlépésének bűntette miatt, két terhelt esetében pedig határzár megrongálásának bűntette miatt kezdeményezett gyorsított eljárást a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Az elmúlt három hétben az ügyészség 179 migráns bíróság elé állítását kezdeményezte. Az elkövetők közül ötvenketten koszovói, huszonhárman albán, tizennyolcan török, tizenheten pakisztáni, tizennégyen bangladesi, tizenhárman marokkói, tizenketten iráni állampolgárnak vallották magukat, de volt, aki szomáliai, szerb, kubai, palesztin, iraki, haiti, szenegáli, kongói, afgán, algériai, eritreai vagy gambiai személyi adatokat közölt.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
Gyorsan tessék legyártani 100 ezer tiltótáblát, amely a felrobbanó taposóakna képe jelzi, hogy belépni tilos, aknaveszély. Húsz méterenként kirakni egy ilyen táblát, és a nagyobb nyomaték kedvéért lehetne néhány hanggránáttal akusztikai "bizonyítékot" produkálni. Ha egy csöpp eszük van, keresnek másik ösvényt maguknak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gulyasgyula
@eugen4402: Ez egy nagyon jó ötlet , kiegésziteni rakátával , gépisztoly sorozattal ..
kukac50
Csináltasson a kormány táblákat,több nyelvűeket írják rá,hogy a munkanélküli segély 22500 forint havonta csak 3 hónapig jár, a közmunka 4700 ezer ezért dolgozni kell minden munkanap 8 órát. a minimálbér havi 70 ezer mert adót vonnak belőle, Ha ilyen táblákat rak ki a kormány a drótkerítés helyett akkor még véletlen sem jönnek erre.
silber13
@gulyasgyula: Ne legyetek mán olyan izék, kegyetlenek! Szerintem a jó öreg sóspuska mihamar észhez térítené őket!
JAJMÁR
@karma1: 11:53 Egyetértek! Ezt "kajálja" a magyar, bár már nem akkora erővel mint eleinte. A kerítés sikere kezd elhalványulni, kellenek kerítésbontó hírek.

Az az apró tény pedig, hogy még mindig nem akarnak ide menekülni, figyelemre se méltó.
gulyasgyula
@silber13: Ez igaz ,és nem is életveszélyes .. Erre eddig nem gondoltam ..
silber13
@gulyasgyula: Nem életveszélyes, ámde rohadtul hatásos!!:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél