Az ellenzéki pártok nem fognak tudni közös jelölteket állítani, semmilyen konstrukcióban nem képesek ellenzékként fellépni, ezért képtelenek az ország vezetésére – jelentette ki Semjén Zsolt Salgótarjánban, Simon Tibor (Fidesz-KDNP) polgármesterjelölt lakossági fórumán kedden.

A miniszterelnök-helyettes az ország politikai helyzetét elemezve kifejtette: az ellenzéki pártok nagyobb távolságra vannak egymástól, mint bármelyikük a Fidesz-KDNP-től.

Az "ellenzék" szónak ezért nincs is értelme, mert összességében sem képviselnek komoly erőt és egymással is teljesen ellentétesek – tette hozzá.

Semjén: Az ellenzék nem képes az ország vezetésére

Semjén Zsolt úgy fogalmazott, hogy a Fidesz-KDNP azért ennyire erős, mert a keresztény, nemzeti, polgári tábor egyben van. Nagy tanulságnak nevezte, hogy az 1994-es választásokon a jobboldal több szavazatot kapott, mint a baloldal, mégsem szerezte meg a mandátumok egyharmadát sem, mert a szavazatokat külön-külön kapta a Fidesz, a kisgazdapárt, az MDF, a KDNP, "míg a baloldal egyben volt".

A kereszténydemokrata politikus a migráció kérdéséről is beszélt. "Mi olyan nép vagyunk, amelyik százötven éven keresztül a testével védte a keresztény Európát az iszlám hódítástól (...), nekünk történelmi jogunk van arra, hogy a józan eszünknél legyünk" – mondta.

A menekültek befogadásának kérdése semmilyen összefüggésben nem lehet demográfiai és munkaerőkérdésekkel – mondta. Az Európai Unió vezetői antidemokratikusan és törvénytelenül járnak el ebben az ügyben, mert a schengeni szerződés nem ad jogot arra, hogy személyi kontroll nélkül tömegek özönöljenek be Európába, az európai polgárokat pedig nem kérdezték meg, hogy akarnak-e tömegesen együtt élni az iszlámmal – hangsúlyozta.

A magyar kormány meg fogja védeni Magyarország határait, meg fogja védeni a magyar emberek akaratát, és látszik, hogy az európai politika is fordul – mondta Semjén Zsolt. Kifejtette: biztos benne, hogy előbb-utóbb olyan politikai erők fognak választásokat nyerni, amelyek megvédik az európai világot, "csak az a probléma, hogy ez minél később történik meg, annál több szenvedéssel és könnyel fog járni; a migránsok szempontjából is. Mert sokkal tisztességesebb lenne azt mondani ezeknek az embereknek, akik egyébként áldozatok, hogy ne gyertek, mert nem tudunk befogadni titeket".

A fórumon a kormánypárti polgármesterjelölt mellett érvelve a miniszterelnök-helyettes arról is beszélt, hogy az a jó egy városnak, ha olyan vezetője van, aki szót tud érteni a megyével, a kormányhivatallal, a kormánnyal, pályázatokat tud beadni és lobbizni is tud a forrásokért.

Simon Tibor arról beszélt, hogy Salgótarján csődközelben van; 2014-ben a kormány teljes egészében konszolidálta az önkormányzat adósságállományát, a leköszönő Fidesz-KDNP-s vezetőség 2014 végén csaknem egymilliárd forint plusszal adta át a kasszát, de most 1,2 milliárd forintos a hiány.

Bírálta azt is, hogy a választási kampány miatt a törvényes, február 15-ei határidőig nem lesz költségvetése a városnak, és azt mondta, nem korrekt, hogy az idei büdzsét már az új polgármester fogja beterjeszteni.

Február 28-án azért lesz polgármester-választás Salgótarjánban, mert a 2014 októberében megválasztott szocialista polgármester, Dóra Ottó tavaly novemberben meghalt.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
“Kiszól a lyuk a gödörből.”
Bubu! Ha ti önálló pártként indultatok volna, nem léptétek volna át a parlamenti küszöböt a büdös életben sem.
Csuhások térdre, imára...emlékszel? Most meg? Iszod, Orbán bármelyik testnyílásából áradó mannát! Büdös görény, a nyálas álladat néha töröld meg...
Ti négyütemű "fideszmajmok" ti aztán jól vezetitek!? Ja, a szakadékba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
mondja ezt a ,,sokat" bizonyított, mérhetetlen támogatottságú párt embere...
justhpeter
@dr. prédikátor: Azért nem kellene ennyit hízelegni egy nímandnak.

Nos Tömjén Zsóti !
Először azzal kellett volna kezdeni, hogy hol, mikor, milyen választáson indult kdnp nevű párt önálló jelöltekkel. Másodszor azzal kellett volna folytatni, hogy hol, mikor, milyen választás lesz, ahol ti "keresztények" önállóan indulni fogtok választáson. Ha ez valóban bekövetkezik, honnan fogjátok importálni a jelölteket, mert nyilvánvalóan annyi kdnp tag nincs, mint ahány választási körzet. Harmadszor azt kell jelezni, hogy hol, mikor, milyen választást fogtok ti "keresztények" megnyerni. Ezt követően lehet bátran ekézni az ellenzék töketlenkedéseit.

Ha mindezt betartjátok sokat nem fogok hallani rólatok, mert már az általatok kizárt, kitiltott keresztények többen vannak, mint ti a kdnp-ben.
Dr. Felipe
"Az ellenzék nem képes az ország vezetésére"

Még annyi esze sincs a g..inek hogy ezzel a pökhendi kijelentéssel csak a saját birka szavazóit altatja el és nem mennek el szavazni.
Hellcat
ZSótti...induljatok egyedül a választásokon, meglátjuk mire juttok!!! Mire van ekkora pofád hm? Ha egyszer bebukik a fidesz, olyan gyorsan fognak megválni tőletek, hogy öröm lesz nézni...megszűntük majd mint a KDNP anno...
kutyahűség
MIért, a kormány tán képes? Hát ládd, mi maradt szerette hazámbul: egy rakás betoji birka és egy rakás romhalom. Amihez csak nyúltok, minden szarrá válik a kezetek között. Már csak ránézésre és érintésre is.

Na akkor most miről is beszélünk, Semjénkém?
Peller Anikó
Igaza van a bótbezáró abapápistának, az ellenzék nem képes ilyen ügyesen és törvényesen lopni, más meg úgysem történik mert minden ennek van alárendelve.

Attól tartok még a migránskérdés is, függetlenül attól, hogy annak kezelésével maximálisan egyetértek.

Jaa, és az ellenzék... hááát.. Nagyon ideje lenne egy csodatévő megváltó születésének..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.