A 444.hu kollégáihoz eljutott a Fidesz 1989-es programja. Pont az ellenkezőjét csinálják most, mint amit anno terveztek:

MIT AKAR A FIDESZ ?

Politikai erők szabad versenyén alapuló parlamentáris demokráciát. Felelős kormányt, független bíróságokat.

Szabad piacgazdaságot, takarékos államot, virágzó vállalkozásokat, társadalmilag ellenőrzött privatizációt.

Valódi önkormányzatokat, egyenlő lehetőségeket a településeknek, a megyei kiskirályságok megszüntetését.

Demokratikus, ideológiamentes oktatási rendszert, az oktatási intézmények önállóságát.

Gyermekeink által is lakható környezetet.

Az államtól megszabadított egyházakat, egyháztól mentes államot.

 Itt a bizonyíték: a Fidesz pont azt csinálja, ami ellen küzdöttek

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Pontosan tudták, hogy mit akar hallani, mire vágyik a nép. És pontosan tudták, ezek azok a vágyak, amiket ők nem fognak teljesíteni, csak addig mondták, amíg meg nem szavazta őket a birkacsorda 2/3-dal. Ott voltak az elmúltnyócév alatt kitervelt rablási terveik a megvalósításra, és ott volt a népbutító szöveg a hatalomra jutásra. Ez a terv 0rbán terve, de az összes csicskása beállt a megvalósításba. Mi van, ami ennél aljasabb terv és tett? Egy egész országot, a saját népüket becsapni, átverni, kirabolni???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
Az ellenzéki volt,ez meg kormánypárti. Másoktól azt várta el,amit ő csírájában ölt meg.
Az általam eddig ismert pártok közül a legaljasabb,legalávalóbb személyek helye.
Pár éve még mondtam volna,hogy tisztelet a kivételnek. Ma már ilyenek nincsenek.
nevemnick
,,Így kell ezt csinyáni!" mondta a tárjányi gy - őzike.
nyanya001
Szájból segg !
Ez Orbán és csapata !
nemkati
Pontosan tudták, hogy mit akar hallani, mire vágyik a nép. És pontosan tudták, ezek azok a vágyak, amiket ők nem fognak teljesíteni, csak addig mondták, amíg meg nem szavazta őket a birkacsorda 2/3-dal. Ott voltak az elmúltnyócév alatt kitervelt rablási terveik a megvalósításra, és ott volt a népbutító szöveg a hatalomra jutásra. Ez a terv 0rbán terve, de az összes csicskása beállt a megvalósításba. Mi van, ami ennél aljasabb terv és tett? Egy egész országot, a saját népüket becsapni, átverni, kirabolni???
verőce21
Kár a valóságtól elrugaszkodni. A Fidesz bőven nyerne most is, és a 2/3 közelében lenne jelen állás szerint. Van egy megfizetett baloldali ellenzék, adott egy jelenbeli támogatottsági helyzet média hatalommal, és egy feltőkésített, szervilis gazdasági háttérbirodalom. Innen még a hátralévő 2 év is kevés egy fordulathoz.
Borda
Na ja, mit tesz a hatalom? Ha én mondom meg mi legyen és eközben azt tehetek amit akarok, miért is fárasztanám magam milliók sorsával? Ha én jól élek, akkor mi a frászért törtetnék tovább? Majd ráfogjuk az elődökre,hogy mennyi csontvázat örököltünk és bármennyire törekedtünk is,ennyire futotta az erőnkből. Ugye Vitya? Viszont most az egyszer ez már nem lesz elég.
Pálinkafőző Rézüst
@verőce21: a cikk nem erről szól...Olvastad? Tedd meg kérlek...oszt nem vagy te ojjan (pajja) jó jós...oszt lesz futás, oszt jónapot...:)
verőce21
@Pálinkafőző Rézüst: (18:22) Ez ugyanolyan jól illik minden cikkhez, mint a: "Geki fidesz!"
Sőt kijózanítóbb a mélyballib trolloknak.
nemkati
@verőce21: " Van egy megfizetett baloldali ellenzék" Miről beszélsz? Ki fizeti meg az ellenzéket? Van egy vergődő ellenzék, akinek ugyanúgy égnek áll a haja attól, amit a szemét banda művel, naponta száz égbekiáltó gazságot akadály nélkül végbevisz, de azon kívül, hogy a szánalmasan kevés megszólalási lehetőségét kihasználva elmondja, mást nem tesz. A Fidesz meg hogy a túróba nyerne a 32%-os támogatottságával 2/3-dal? Ne álmodozz! Inkább gondold át, hogy szerinted is jól van-e az, hogy a közpénz ellenőrizetlenül a saját zsebeikbe áramlik, miközben rohad az egész ország!
Pálinkafőző Rézüst
@verőce21: vagyis -"a mélyballib trolloknak."- nektek...:))) És még komcsi besúgók is vagytok...Már tudjuk, miért szavaztátok le tavaly 3X(!!!) az ügynöktörvényt...:) Buzi besúgók...Érintet vagy, mélyballibkomcsi? :))))
nemkati
@verőce21: Kimaradt: " ugyanúgy égnek áll a haja attól, amit ..." a kismberek is pontosan látnak...
nemkati
@Pálinkafőző Rézüst: Igaz, már a nagyemberek is, akik most verik a fejüket a falba, hogy valaha a Fideszre szavaztak, de ilyet mégegyszer nem tennének. :)))
verőce21
@nemkati: Akkor van egy vergődő ellenzék!
Remélem így megfelelő lesz. :)
Eredetileg így írtam, csak finomítottam rajta az utolsó pillanatban, nem akartam lenéző lenni.

Egyébként az egyharmados támogatás bőven elegendő, mert a másik 1/3-ad fele-fele arányban megoszlik a végén a két nagy rivális között, a harmadik 1/3-ad pedig össze-vissza szavaz töredék pártokra. Így megvan a 2/3-ad.
44-45%-os támogatottság mellett, az egyéni jelöltek miatt.

A témához pedig, ki az a béna, aki félóra alatt nem tud egy ilyen szöveget legépelni?
nemkati
@verőce21: Nem érzed, mennyire kilóg a lólábad? Egy kétbites is meg tudja különböztetni a "megfizetett"-et a "vergődő"-től, a kettő nagyon nincs egymással köszönő viszonyban.

Te még nem jutottál el oda, de remélem eljutsz egyszer, hogy megvessed és leköpjed ezt a rabló bandát. Vagy neked csak az számít, hogy a fideszes lophasson, más ne? Hol van a korábbi kormányok bénasága a mostani aljasságaihoz?

A szövegnek nem a legépelése gaztett, hanem az emberek beetetése ezzel a szöveggel. Nagyon remélem, hogy ezt felfogod, mert ha nem, akkor viszlát.
verőce21
@nemkati: Megfizetik azért, hogy vergődjön! Vágod már?

Milyen nehézség van abban, utólag leírni egy ilyen listát? Nehezebb szerezni hozzá egy Erika írógépet. :)
nemkati
@verőce21: Azt mondd meg, hogy ki fizeti? De ne gyere nekem Sorossal. Régen rossz, ha nem hiszel abban, hogy valaki őszintén, érdek nélkül jót akar Magyarországnak. Mondjuk megértem, ha olyan párthoz húzol, akiket kizárólag anyagi és hatalmi érdekek motiválnak, és ezért képesek tönkretenni saját hazájukat is.

Azt, hogy valakik (???) utólag gépelték le ezt a listát, azt honnan veszed? Hogy a Fidesz 1989-ben még ezzel a szöveggel be tudott jutni a Parlamentbe, azt simán elhiszem, hamisítás nélkül. Majd akkor mondd azt, hogy ezt valaki utólag gépelte le, ha a Fidesz kikéri magának, hogy ezt ő valaha is gondolta.
verőce21
@nemkati: (19:45) Itt csak az számít, aki Parlamenti tagsággal rendelkezik, a többire nem figyel oda senki.
Egy-két bizottsági tagság, alelnökség azokban, felügyelőbizottsági tagság nagyvállalatok vezetésében, stb.
Melyikőjük kockáztatná ezeket a zsíros jövedelmeket egy bizonytalan újraválasztásban?
nemkati
@verőce21: Gyanús vagy nekem. Ezeket méginkább elmondhatnád a kormánypártokról.
Pálinkafőző Rézüst
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Slade
Akkor is hazudtak a tetvek meg most is.
Toby
Hoppácska, ezeket a majmokat nem nehéz szembesíteni a saját szavaikkal, mentsétek el és nyomjátok szét maílben !
Slade
@nemkati: az a gyanúm nekem is, hogy igaza van a verőcének. Az ellenzék a geci kottájából játszik velük kollaborál és mindezt pénzért teszi. Különben már régen ki kellett volna vonulni a parlamentből. Csak ugye a milla körüli fizuról nem tudnak lemondani. Az fontosabb mint az ország sorsa. Vergödnek egy kicsit mintha csinálnának valamit és élnek mint marci hevesen. Ők nem fogják a csuti elmebeteget elzavarni és választáson sem fogják megverni mert nem érdekük. A fideSS nem rendez demokratikus választást, csak olyat amin kizárólag ők nyerhetnek és ezt tudja az álellenzék is mint ahogy tudták 2014-ben is.
nemkati
@Slade: Ezt nem akarom elhinni. Vagy csak nem akarom, hogy igazad legyen! :(
verőce21
@nemkati: (20:42) Pedig beletörődhetnél. (olvass több Mikszáthot!) :)
nemkati
@Pálinkafőző Rézüst: Meginogtam, de ha esetleg megcáfolnád...
nemkati
@verőce21: Igen? Hát hiába pofázott erről annyit Mikszáth? Minden hiába volt, az ember csak hitványul?

elhitványolódik. De jó szó, most találtam ki. :)
verőce21
@nemkati: (21:14) Elhumillimusodik. "Servus humillimus." Írt! Írt róla M. szellemesen, tanulságosan és mindkét oldalnak.
Arról, hogy nem a nagydob a halhatatlanság. :)
JAJMÁR
@Slade: Igen, a 2014-es bukás nem volt véletlen. Az a sok "töketlenség" rámutatott, és a választások után már egyértelműen "mondogattam" is, hogy nincs ellenzék. Jól lehurrogtak akkor itt :)
Ma viszont már más a helyzet. Ők se "nem ilyen lovat akartak" nem erre számítottak, hogy majd nem lesz visszaút.
A békés fordulat egyre valószínűtlenebb, de fordulat pedig lesz, mert ez ami van, a végét járja.
Slade
@nemkati: hát az igazság az, hogy már sokszor magam sem tudom, hogy mit higgyek de ha objektíven nézem a tényeket akkor nagyon gyanus a dolog. Én sem akarom, hogy igazam legyen.
Slade
@JAJMÁR: akkor nem tudom mire számítottak, ha nem ilyen lovat akartak. Már 98 és 02 között is látható volt, hogy kikkel állnak szemben de 10 és 14 között csak a vak nem látta, hogy mire lehet számítani ettől a csőcseléktől. Nem vagyok lángelme de aki ettől az "ellenzéktől" várja, hogy elzavarja a terheltet és bandáját az még nagyon sokáig várhat. Életfogytig. Ha a lakosság nem veszi kézbe a dolgokat akkor beszoptuk.
kkalman
Akkor hogy is van ez? 1989-ben hazudtak, vagy most hazudnak? Vagy csak folyamatosan hazudnak, mert erre vannak kódolva?
micfild
@nemkati: Pedig szerintem is igaza van Verőcének és Sladenek... nem is már jó ideje ez az érzésem... Mert bármi történik csak a civil csoportok háborognak.. az ellenzék hallgat mint car a fűben... hallgat a parlamentben.. nem kér számon semmit.. és hallgat a médiában is. ...
Slade
@micfild: hát rózsásnak nem mondható a helyzetünk, de azért biztos van ebben az országban olyan ellenzék aki tenni akar és fog is, még ha most egyértelműen nem is látszik.
Yoda69
Uraim, ne azt nezzek amit mondok, hanem amit csinalok. Ha-ha-ha
preparátor
Hát ez öngól volt az ellenzőknek!
Épp ezt valósítja meg a Fidesz, csak épp a véleménydeformálók a hazugságig tekerik a híreket.
kukac50
Akkor még nem voltak hatalmon!
Azóta öregedtek fejtettek butultak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.