A kormány úgynevezett "terrorizmus elleni intézkedéscsomag" alkotásáról döntött - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter csütörtök délelőtt.

Áprilisra szeretnék elkészíteni a törvényjavaslatot, amelyhez a parlament soron kívüli eljárását kérik majd. A törvénycsomag arról szólna, hogy "a magánszolgáltatók biztosítsák a rendőrség és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által lefoglalt adatszolgáltató eszközök dekódolását."

A Prviátbankár szerint ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy:

- betekinthetnek a magánszemélyek bankszámláiba és megfigyelhetik a pénzmozgásokat
- belenézhetnek a magánvállalkozások adatfolyamaiba. A nemzetbiztonsági szervek itt azt szeretnék, hogy az olyan magáncégek, amelyek titkosítást használnak (neten vagy mobilhálózaton), adjanak egy "hátsó bejáratot" a hatóságoknak, mivel az ilyen kommunikáció dekódolása sokkal hosszabb időt vesz igénybe
- szükség esetén csak SMS-üzenetekre redukálnák a mobilkommunikációs lehetőségeket: ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy merénylet esetén a civilek lehetőségét a kommunikációra visszaszorítják a mentőszolgálatok javára, hogy ne legyen a hálózat túlterhelt és használhatatlan

Ezekhez a lépésekhez kétharmados törvényt kell elfogadnia a Parlamentnek, és bírói határozathoz kötnék.  Simicskó István honvédelmi miniszter úgy fogalmazott:

"A magyar emberek védelmében ezeket mindenképp meg kell lépni."

Elmondása szerint csak a megfelelő felhatalmazás mellett használnak majd ilyen eszközöket.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyuska
Védjék meg egymást és a jó édesanyjukat ilyen módszerekkel. Köszönöm, én nem kérek a védelmükből. A nyugdíjpénztári megtakarításomat már megvédték, ennyi nekem bőven elég volt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@papa.49: Kellemes húsvétot kívánok neked és családodnak.
papa.49
@magyarbakancs: Köszönöm, és viszont kívánom neked és minden hozzád tartozónak.
papa.49
Fosőrkém!!! Kutakodj a szülőanyád szülőszervében, ahhoz van jogod!!!
kukac50
Ne a Magyar emberek között keressék a terroristákat! A többi országgal közösen kellene dolgozni ezen. Nem Brüsszelt szapulni hanem összefogva putyinkát meg el kell felejteni,mert neki a fegyver szállítás nagy üzlet,ami a biztonságunkat veszélyezteti..
panellproli
A rothadékok a saját bankszámlájukat figyeljék, mert ha elszámoltatás lesz akkor lenullázzuk a milliárdjaikat!
eszegfu
@panellproli: Nekem erős a gyanum, hogy nem m.o-i bankban tartják a pénzüket...itthon földterületben, épületekben lehet a pénzük... itt is leginkább a családtagok nevén, vagy esetleg cégekben, ami igen szövevényes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.