A kormány úgynevezett "terrorizmus elleni intézkedéscsomag" alkotásáról döntött - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter csütörtök délelőtt.

Áprilisra szeretnék elkészíteni a törvényjavaslatot, amelyhez a parlament soron kívüli eljárását kérik majd. A törvénycsomag arról szólna, hogy "a magánszolgáltatók biztosítsák a rendőrség és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat által lefoglalt adatszolgáltató eszközök dekódolását."

A Prviátbankár szerint ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy:

- betekinthetnek a magánszemélyek bankszámláiba és megfigyelhetik a pénzmozgásokat
- belenézhetnek a magánvállalkozások adatfolyamaiba. A nemzetbiztonsági szervek itt azt szeretnék, hogy az olyan magáncégek, amelyek titkosítást használnak (neten vagy mobilhálózaton), adjanak egy "hátsó bejáratot" a hatóságoknak, mivel az ilyen kommunikáció dekódolása sokkal hosszabb időt vesz igénybe
- szükség esetén csak SMS-üzenetekre redukálnák a mobilkommunikációs lehetőségeket: ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy merénylet esetén a civilek lehetőségét a kommunikációra visszaszorítják a mentőszolgálatok javára, hogy ne legyen a hálózat túlterhelt és használhatatlan

Ezekhez a lépésekhez kétharmados törvényt kell elfogadnia a Parlamentnek, és bírói határozathoz kötnék.  Simicskó István honvédelmi miniszter úgy fogalmazott:

"A magyar emberek védelmében ezeket mindenképp meg kell lépni."

Elmondása szerint csak a megfelelő felhatalmazás mellett használnak majd ilyen eszközöket.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyuska
Védjék meg egymást és a jó édesanyjukat ilyen módszerekkel. Köszönöm, én nem kérek a védelmükből. A nyugdíjpénztári megtakarításomat már megvédték, ennyi nekem bőven elég volt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kutyuska
Védjék meg egymást és a jó édesanyjukat ilyen módszerekkel. Köszönöm, én nem kérek a védelmükből. A nyugdíjpénztári megtakarításomat már megvédték, ennyi nekem bőven elég volt.
Kutyuska
Magyarázzák már el, hogy attól, hogy valahol egy merénylő robbant és közvetlen mellette állok, hogy véd meg az, hogy a bankszámlámat nézegethetik.
pbalage
Aha... tehát ha jól értem, akkor például tőből levágják a "polgárok" karját,
ezzel megvédik őket egy esetleges csuklótörés előfordulásának lehetőségétől.
bundi
ja kérem...erre kaptak felhatalmazást a néptől...
nyanya001
Az enyémben nem fogtok turkálni !
Turkáljatok abba amibe én gondlom... nem írom le nem akarok
megint vulgáris lenni !
SV
Először csak belenéznek a bankszámlákba, utána majd bele-bele túrnak...
Eriksson
Ja kérem... akiéban akartak, azokéban eddig is turkáltak, gyanús pénzmozgásokat keresve. Nincs ebben semmi különös.
Yeromos
A Magyar emberek védelmében csak egyet kellene tenne el kellene zavarni ezt a mocskos korrupt kommunista bagázst.
eszegfu
Ez azért nagyon "átlátszó"... pl. a magánvállalkozások adatfolyamataiba miért is kell "betekinteni"?! Azok csak papir szerinti ügyletek... a pénzforgalmukról pedig a 2007-ben hozott, a pénzmosás és a terrorizmus finanszirozása elleni törvény (persze különböző változtatásokkal) ma is érvényben van. Ügyvédeknek jelenteniük kell az adás-vételeket, a bankoknak a "gyanusnak" tartott pénzmozgásokat, a postán nyilatkozni kell, ha nagyobb össszeget fizet be a saját bankszámlájára (sőt rózsaszin csekket "kiséri" egy másik nyomatvány is, ahol az adóazonositód feltüntetésével alá is kell irnod, ha magánszemélynek adod fel). Meg mi az a "megfelelő felhatalmazás", mint uj, bevethető dolog?! Eddig is: alapos gyanu esetén ügyészi, esetleg birói engedéllyel (a többiről én nem tudok) lehetett valakit lehallhatni, a Nav pedig lekérheti jelenleg is 5 évre vissszamenőleg a magánszemélyek bankforgalmát. Ugy látom kár volt lebontani a "felvonulási téren" azt az emelvényt (csak Lenint kellett volna leemelni!)...fogunk még mi vonulgatni, meg integetni "vezényszóra"...:(((
Jozefina
Az nemzet és a magyar emberek védelmének érdekében, majd egyszercsak eltűnnek a pénzek a bankszámlákról is!!! Ez a gazember mindenre képes!!! De miért nem lehetne ezt önkéntes alapon megoldani??!!
Hellcat
Egymás seggében túrkáljatok ne a bankszámlámon!!!
Mobil123
Kíváncsi leszek mi lesz az első esemény amit "terrorista eseménynek" neveznek el . Pl sztrájk?
human
Álljon már meg a nászmenet, pubi! Először talán a Quaestorban eltűnt százmilliárdok útját kellene felderíteni, nem??? És ott van még a Buda Cash, és Marcsika által eltüntetett milliárdok. Azokat nem kellene megtalálni. Azt is csak átutalással tüntették el, tehát nyoma van. De miket is gondolok én naiv.
1magyar
Amerikában a titkosszolgálatok belenézhetnek bárkinek a számlájába.
human
@1magyar: Akinek nincs takargatni valója annak ne is kell félni. De vegyük csak a NAV-ot alapul. Ott sem vizsgálják a fideszeseket, annál inkább a többit.
papa.49
@human: Meg leginkább saját magukat vizsgálgatják, lásd. a sztojkalány))))))))))
papa.49
Várható volt már elfogyott a levegő, akarom mondani az ellopható suska, új forrás keresése folyik))))))))))
Majd ,,jól megvédik a bankszámláinkat TŐLÜNK,, hurrá))))))))))))
Mobil123
@papa.49: Arra is kíváncsi leszek mikor fogják "államosítani" a rajta lévő pénzeket.
namihami
Adva van egy olyan brancs, amelyik csak abból rabol, amit az EU ad nekünk. Ha ez a csap elzáródik, akkor fogja elővenni a bankbetéteket.
Közli, hogy kell a pénz és akármennyit levesz a számláinkról, ad róla egy darab papírt.
Amikor bemegyek a pénzemért, akkor közli velem a bankom, hogy elvitte a Viktor, kérjem tőle. De hol lesz Ő már akkor?
Állam garantálja a pénzem? Röhej, kellett a céljaikra.
És akkor még a betét után fizetett kamatról és a pluszban kirótt járadékos költségekről szó se essék.
Na, ennyiért inkább itthon tartom, ahol tudom, hogy nem teheti rá a kezét.
papa.49
@namihami: Igazad van a cihában nem kamatozik, DE NEM IS VÉSZ EL!!!
papa.49
@Mobil123: Vélhetően nem sokára, és tudod milyen indokkal ,,kell a ország védelmére,, ))))))))
Mobil123
@papa.49: Sajnos ettől tartok én is egy ideje, és ott vannak még az önkéntes nyugdíj megtakarítások is.
papa.49
@Mobil123: Na szerintem ,,az már elesett,, még ugyan jegelik a hírt, de már ,,dolgoznak,, rajta!!!
Mobil123
@papa.49: Ennyit arról hogy gondoskodj magadról öregkorodra.
papa.49
@Mobil123: Én már gondoskodtam, csak nem sokat ér, a ,,0,,% infláció mellett, illetve egyre kevesebbet!!!
Toby
Erre is van megoldás ! A pofátlanul alaqcsony kamatok, amúgy sem teszik érdekeltté a számlást, hogy bankban tartsa a pénzét,(átlag emberről beszélek ! ) ismét elő kell venni a "párnaciha takarékot" de nem csak HUF-ban kell rejtegetni a lét, hanem dollárban, Euroban, vagy aranyban ! Azuért nem vcsak HUF-ban, mert időnként - nem véletlenül - "igazítanak" a bankjegyek küllemén, így kikényszerítve az átválthatóságot, amelyhez viszont elő kéne venni a "cihatakarékban" őrzött lét és ismét ellenőrizhető az összeg !
A bankok visítozni fognak, de nem baj !
Aztán gengszterék lekérhetik a nemlétező bankszámla összegét !
Macskaszem
Megvédés fidesz nyelven = ellopás. Mindenki védje a magáét amíg lehet, amíg rá nem teszik a mocskos kezüket.
cs.n.
Van rajta egy kiló kenyérre való, azt levásárolom, aztán két hétig nem lesz pénzmozgás a bankszámlámon. Ha kell, ezt az infót elküldöm a kormánynak is, mert biztos szükséges a magyar emberek védelmében.
bencemacska
@Eriksson: Ahogy mondod!
Nálam kiverte a biztosítékot, amikor a havi számlakivonat mellett közöltek velem egy jelszót, ami segítségével megnézhetem az MNB honlapján, mennyi pénz van az értékpapír számlámon a számlavezető bankomban!!!
Ezek szerint kuszaszem nyilvántart már tavaly óta!!!
Tádé
Az un. Operatív Bizottság csak szemfényvesztésre alkalmas.
Érdemi, szakmai tevékenységről még álmodni sem tudnak.
A magyar illetékes szolgálatoknak nem utolsó sorban a TEK magán hadseregnek nem véletlenül olyan a nemzetközi szakmai megítélése, hogy a kevésbé fontos információkat is félve adják át.
Ezért rendelik az utcára a fegyvereseket és a technikát.
Ezzel pedig még nem tudják, hogy senkit sem fognak megvédeni.
Ezt a magatartást a btk. büntetni rendeli!
bencemacska
@1magyar: M.o- talán nem???
Nem a számlavezető bankodban kell érdeklődni a bankszámlád tartalma felől, hanem az MNB honlapján!!! Neked ez nem mond semmit???
nyanya001
Én is szeretném ellenőrizni a bankszámlátokat főleg azokat, amit külföldi
pénzintézetekben tartotok !
verum
Ha már turkál, nyúljon is bele, zárolja, vagy csapolja meg, vagy szüntesse meg.
Már mindent feltételezek róluk.
Egyetlen dolog, amiben bízom, hogy mindez hatalmas adattömeg és nem bírnak vele. Igy van esély, hogy nem mindenki lesz reflektorban, csak akire utaznak.
Kubatov lista...
Eriksson
@bencemacska: Na, ez egy kicsit furcsa volt nekem is, de végtére logikus. Ha napi kamatozású az értékpapírod, a számlakivonat kiküldésekor már régen nem annyi az egyenleg. Pontos összeg lehívásakor az MNB tartja nyilván, hogy aznap mennyit ér.
human
@nyanya001: Ezeknek szerintem már birtokaik vannak külföldön. Tuti, hogy folyamatosan mentik kifele a milliárdjaikat.
bencemacska
@Eriksson: "Az itt látható jelszó segítségével ellenőrizni tudja értékpapír portfóliójának és a kapcsolódó befektetési ügyfélszámlájának előző hó végi egyenlegét az MNB által üzemeltetett internetes felületen. A jelszót a korábban elküldött 24 számjegyű belépési azonosítóval együtt kell alkalmazni."
Csak azért idézem, hogy nem azért van, hogy naprakész anyagot kapjak, hanem egyszerre ellenőriznek engem és a bankot is!!!
Eriksson
@bencemacska: Szerintem ez így van jól. Ha a bankot is ellenőrzik, még egyszer nem lesz kvesztor ügy, mert ott is az volt a probléma, hogy a kutya se törődött vele, mibe fektetik az ügyfelek pénzét.
justhpeter
Ha már hagyták bebukni a Quaestort - nem mondhatják, hogy nem tudták, mert a külügy is kivette időben a pénzt -, igazán turkálhatnának az oligarcháik zsebében.
Nekünk meg érdemes megfontolni az alábbiakat:
1./ Mivel Eltolcsy levitte a jegybanki alapkamatot, nem nagyon érdemes bankban tartani a pénzt, marad a készpénzben otthon.
2./ Meg lehet próbálkozni külföldi bankkal is.
3./ Átváltani euróra.
bencemacska
@Eriksson: Ott is ellenőriznek, ahol fidesz közeli a vezérigazgató?
A Quaestorral sem volt baj a pénzügyi válságig! 2010-ben aztán a Fidesz megsegítette!!!
Eriksson
@bencemacska: Ehhez csak annyit, hogy a kvesztor nem 2010-ben kezdte áldásos tevékenységét.
human
Én inkább megvédem magam. Hol lehet Orbán számlájában turkálni?
Toby
@human: Mészáros & mangalicza bankár széfjeiben van az orbánc-számla...no és a "belevaló" is !
bencemacska
@Eriksson:
Én a megalakulásuktól 2013-ig voltam az ügyfelük! Ezért tudom mikor roggyantak meg.
Eriksson
@bencemacska: Én nem, tehát nem is vitatkozom.
Pestilence
Oké, nézzék meg a bankszámláinkat, de akkor mi is hadd nézzük meg az övékét.
Ha pedig a facebookos hozzászólásaimra kiváncsiak, akkor azok a különböző kormánytagok oldalán megtehetik (nem nick-kel, saját nevemen, ha azóta még nem tiltottak ki).
Egyébként meg... na nem tudom elég finoman kifejezni, hogy mit csináljanak magukkal.
Borda
Elmennek a pi..ába! A saját folyószámláikat nézegessék,mert azon aztán nem kevés pénzmozgás van! Jaa,nem magyar viszonylatban gondoltam. Ja az is meglehet már lenullázták őket és befektettek egy-két olajkútba az arabusoknál. Később jól fiadzik ugyebár.
Desischado
Most örülök, hogy nincs pénzem! De ha véletlenül lenne, akkor külföldi számlát nyitok! Mi van srácok, elfogyóban a lopnivaló? Újabb forrás kell? A jó c...va anyá...kat!
Fradigege
Az adózatlanná nyílvánított andyvajna kaszinókból csengesse a köcsög a problémáit! Nem kéne elérni arra a pontra, hogy a Cinege utcába baltával csengessünk be és benzinnel locsoljuk a Pancsó-arénát, majd Nárcisz kutyust a zsírmore family ellen hergeljük.
eszegfu
@human: tegnap 13:03 Persze igaz: akinek nincs takargatni valója, annak ez nem okoz gondot. A másik oldala ennek... Addig, amig nem törtek be hozzám, addig én is azt hangoztattam: ide csak hozni lehet, nem vinni...aztán sajnos megtörtént. Gyakorlatilag csak egy "ékszeres" dobozkámat vitték el, amiben bizsuk voltak. A "veszteségem" inkább lelkileg volt... teljesen "bekattantam", hogy mindent felturva az egész életemben turkáltak, nem véd meg semmi és senki még a saját lakásomban sem, pedig nem voltak titkaim! Hát kb. ezt érzem most is, amikor -- többek között -- a bankszámlámban kutakodnak... nem maga ez a tevékenység bántó, sértő, hanem maga az elv! Hozzáteszem még, hogy ha büncselekmény gyanujával vizsgálnának, akkor ez természetes, de igy?!
eszegfu
@Toby: Tegnap 16:24 Még belegondolni is rossz, hogy mi lesz/lenne, ha most egyszerre mindenki kivenné pénzecskéjét a számlájáról... nemcsak a bankok mennének tönkre, hanem jócskán "sérülne" az egész M.o. egyébként sem tul jó gazdasági, pénzügyi helyzete!:(((
Toby
@eszegfu: Így van, azért írtam, hogy visítanának a bankok és csak őket emeltem ki, mint pénzforgamat bonyolítokat.
Ma is él az a szabály, hogy 2 millánál több pénzbetétről nyilvántartást kell vezetnie a bankoknak, nem kérdés, hogy miért ! Már csak az a kérdés, hogy ez mindenkire vonatkozik-e, vagy léteznek gyevi bírók is, amint azt Sunyisztánban már megszokhattuk !
eszegfu
@Toby: Értettem a "ráutaló" mondatodat... de kiegészitésként inkább én hangsulyozni szerettem volna: ha a bankok ebből adódóan tönkremennének (akár "feltőkésiti" a költségvetés -- mert ugye az is a "mi" adónkból történik --, akár nem) mindenképpen "megrogyna" az egész gazdaság. Jóhiszemüen azt gondolom, hogy "Gizike", az egyszerü ügyintéző mindenkit felir a nyilvántartásba és elkésziti a jelentést. Az is érdekes kérdés: mit itél meg a bank "gyanus" pénzmozgásnak, és ki itéli ezt meg?! Pl. a törvényben én nem találtam értékhatárt, csak olyant: ha beérkezik egy pénz a számlára, rögtön továbbutalja másnak...ez már gyanus szerintük! Holott mondjuk alig várom, hogy beérkezzen a pénz, mert én már igy is késésben vagyok az én szállitóm kiegyenlitésével...tehát ez igen szubjektiv megitélés lehet...
Jankó123
"A Forbes-listát készítő Zsiborás Gergő az Indexnek elmondta, már csak az utóbbi idők jelentős tranzakciói miatt is érdekesnek tűnt ránézni Csányi szingapúri érdekeltségére, amelyből kiderült, a bankvezér jóval nagyobb vagyont tart a Távol-Keleten, mint ami korábban a magyar adatok alapján látható volt."

Már ennél a régebbi hírnél is megjegyeztem, hogy érdekes módon ez a fazon nem bízik meg a saját bankjában sem, hanem inkább egy szingapúri bankban (ami nyilván biztonságosabb, mint egy magyar) tartja a nehezen összekuporgatott pénzecskéjét!

-Mondjuk, ha én terrorcselekményre készülnék, biztosan nem pl. egy OTP folyószámlára kérném a megbízóimtól jövő átutalást, inkább a Kajmán-szigetek egyik, a magyarnál ezerszer megbízhatóbb bankfiókjában nyitnék "lakossági folyószámlát" magamnak, az OTP-s számlát meg ellenőrizgethetnék naponta akár többször is és mellé be is nyalhatnának az efftácsak!!!
:-)))
eszegfu
@Jankó123: Ebből is látszik, hogy nem igazán a terroristák meg a pénzmosás elleni küzdelem miatt van az egész! Hiszen valóban m.o-i bankokban a "kisemberek" tartják a pénzüket, oda érkezik a nyugdijuk, a fizetésük és onnan költenek... a tehetősebbek pedig ki tudja a világ mely sarkában tartják "nehezen összekuporgatott pénzecskéjüket"?!
human
Igazából ebben az az aggályos számomra, hogy nincs garancia rá, hogy csak terrorelhárítás miatt fognak bankszámlákba benézni. Lesz valamilyen felügyelete, ami a jogszerűség felett őrködik?
Jankó123
@eszegfu: Na pontosan ezért tartom a kisemberek sarokbaszorításának és megfélemlítésének ezt az egész agyament ötletet!
human
@Jankó123: Eszembe szokott jutni, hogy vajon meg mernék-e lépni, hogy zárolják a bankszámlákat? Előfordulhat, a görögöknél is eljátszották. De én ezekből azt is kinézem, hogy X%-ot le is vesznek róla, valami nemzeti államadósság csökkentési alap javára. (Aztán persze az is eltűnne, mint a magánnyugdíjak). Aztán azzal nyugtatom magam, talán mégsem mernék megtenni, mert akkor emberek tömegei mennének az utcára és lincselés lenne a vége.
Jankó123
@human: Csak az általuk nemzetellenesnek tartott egyének számláiról vennének le pénzt, hiszen a listájuk meg van.
Ezzel a húzással ismét sikerülne két csoportot egymásnak ugrasztani, ahogy ez itten mára már a néppel való játékuk részévé vált ( és sajnos ez eddig még mindig bejött nekik)!
De ígérem több tippet nem adok a G. kormánynak!
Clavigo
@human: Persze.,,A "felügyeletet " Selmeczire fogják bízni..Esetleges imegvédését is.
karma1
@namihami: @papa.49: Kb. ket nappal ezelott volt egy "panaszkodo" cikk itt a Propin: a bank tranzakcios ado bevezetese ota tobb mint 200 ezer bankszamla szunt meg. (Vagyis vonult illegalitasba, a dunnacihaba).
Ezeket a penzeket most ugy akarjak kienekelni a nepekbol, hogy bevezettek az uj huszezres bankjegyetm, es adtak egy hataridot a penzcsere lebonyolitasahoz, aki nem akarja, hogy a penze a cihaban, befottesuvegben elertektelenedjen, annak bizony be kell setalnia a bankba, bevaltani a regi bankokat.
Itt azonnal regisztralni is fognak, es kaphatsz egy "lajtos" adobecslest is, tehat felterkepezik a vagyonodat. MIndegy, hogy 20 kulonbozo bankban akarod atvaltani a penzed, az online mindenhol a NEVEDHEZ adja hozza a becserelt osszeget.
Ha viszont a postan akarnad anonym becserelni a bankokat, akkor fizethetsz erte sulyos, majdnem 1500 forintos dezsmat minden 20 ezres utan. (Es meg az sem biztos, hogy innen nem adjak-e le a nevedet a NAV-nak...:o((((
Ordogi, gusztustalan, bunozo cselekedet a kormany reszerol...
karma1
@verum: Dragam, ha arrol van szo, hogy valahonnan lehet penzt szerezni - nepszeru neven: LOPNI - akkor a fide$$ nem ismer lehetetlent! SAJNOS!...:o((((
karma1
@bencemacska: 19.06-ra: Mikor a jo eletosztonodtol hajtva meg idoben kivetted a penzedet a Quaestor-bol...:o)))) Akkor roggyant meg igazan...:o)))))

Ne haragudj, nem tudtam kihagyni...:o))))
magyarbakancs
@eszegfu: Kellemes húsvétot kívánok neked és családodnak.
magyarbakancs
00 ügynöknél voltam.
kódoltan barna maciban elrejtve meg fogalmaztam a legközelebbi véleményemet.
Jelsó : könyékig a jó lében.
Tádé
@human: gondolom a kérdésed költői!
Amennyiben komoly, akkor a pukkadt, undorító, torzó - mocskos vajna.
eszegfu
@karma1: Nahát, látod erre nem is gondoltam! Ugyanis a "régi" 20 ezresek nincsenek még lestrapálva, tehát nekem érthetetlen volt a lecserélése, hiszen még biztonságos is volt!
eszegfu
@magyarbakancs: Köszönöm és viszont kivánom Neked is!
karma1
@eszegfu: Egyaltalan nem az elhasznaltsag miatt gyutt ez az otlet,... es eltolcsi BARMIT megcsinalhat, amit akar...
aljas, ordogi eljaras, ideje megadni a jo eros kezdorugast...
eszegfu
@karma1: De hát épeszü ember nem cserél le valamit, ami még jó?! Ugy látom: most már M.o-n csak az ilyen esztelen ötletek valósulnak meg! Kiváncsi lennék egy pár kormány szimpatizáns véleményére is... tényleg a magyarok megvédését látják a bankszámlánkba való bele-bele nézésben?!
qxy
Meg is engedném ha tudnám hogy valóban a " Védelmünkről van szó de ez épp nem az a kategória hogy pont most kellene aggódni az emberek miatt . Nekik kellene aggódni hogy eddig nem tekerték ki a nyakukat amit eddig tettek ellenünk.Jól írja Kutyuska is. de ha haza megyek és nem lesz meg a nyugdíjjam szét csapok a szar közt és addig verem míg össze nem adják ami jár.Hogy fenyegetés? Nem az.
Annak idején kis határ, hoztam be a cuccokat adtam el, egy kis jövedelem kiegészítés miatt. Volt egy törzs vásárlóm Mindent meg vett De egyszer le buktam, és ki ült az író asztal másik felén? Igen. Az akinek adtam el a cuccokat . Azt mondta , nem ismerjük egymást. De butikja volt ahol árúlta a cuccokat. Na , meg is büntettek nem kis összegre de , Ki is rabolták a butikot kétszer. Mit vittek el? Szó szerint mindent. Hogy ki tette? azt senki nem tudja.De el is esett mert valaki meg verte az utcán eccer kéccer Nem tudom , mert nem voltam ott . de ez a politikusokkal is meg tud ám történni . de ki tudja ? Én nem.
kukac50
ha tudnák melyik pénzintézetbe kinek mennyi pénze van az előbb utóbb csődbe menne, mert ellopnák a pénzeket.
bencemacska
@kukac50: Légy erős, tudják. Másképpen hogy nézhetnéd meg a saját számládat az MNB honlapján?!?!?!
bencemacska
@karma1: Az már nem sok volt, mert folyamatosan "feléltem"! Betenni nem volt mit, de kivenni folyamatosan kellett!
Az viszont furcsa volt, minden nap hívott valaki, érdeklődve, miért szüntettem meg a számlám.
Mindig azt válaszoltam, olyan jól teljesít a Fidesz, hogy nekem már minden tartalékom elfogy.
Később meg elkezdték ajánlgatni a kötvényüket!
karma1
@eszegfu: Dragam, Te olyan becsuletes vagy, hogy el sem tudod kepzelni, hogy masok hatso szandekkal csinaljanak valamit, plane, ha arrol van szo, hogy az orszag erdekeben teszik ezt...

Nem ez lenne az elso eszetlen, ertelmetlen cselekedetuk, ugye ebben egyetertunk?
Es hidd el, hogy nem a 20 ezresek "elrongyolodasa", hanem inkabb azok ujra aktivalasa a kurmany celja... Tanulsag: tartsatok 5 ezresekben a penzt! Kicsit macerasabb, de ezt sokkal jobban meggoldolnak, hogy kicsereljek, mert rengeteg penz cserejerol lenne szo, amit nem lehetne megtenni olcson. Nagyobb lenne a raforditas, mint a megterules...
papa.49
@karma1: Pont ez a megoldás kis címletekben tartani, mert azt nem cserélgetik olyan hamar...
eszegfu
@karma1: Nem gondolom, hogy mintakép lennék bármiben is, de azért ezek az "uri huncutságok" nekem még álmaiban sem jutnak eszembe! Manapság oda jutottunk, hogy inkább az értelmes cselekedetüket kellene megszámolni, mert az ellenkezőjét mindenhol tapasztalhatjuk.
magyarbakancs
@papa.49: Kellemes húsvétot kívánok neked és családodnak.
papa.49
@magyarbakancs: Köszönöm, és viszont kívánom neked és minden hozzád tartozónak.
papa.49
Fosőrkém!!! Kutakodj a szülőanyád szülőszervében, ahhoz van jogod!!!
kukac50
Ne a Magyar emberek között keressék a terroristákat! A többi országgal közösen kellene dolgozni ezen. Nem Brüsszelt szapulni hanem összefogva putyinkát meg el kell felejteni,mert neki a fegyver szállítás nagy üzlet,ami a biztonságunkat veszélyezteti..
panellproli
A rothadékok a saját bankszámlájukat figyeljék, mert ha elszámoltatás lesz akkor lenullázzuk a milliárdjaikat!
eszegfu
@panellproli: Nekem erős a gyanum, hogy nem m.o-i bankban tartják a pénzüket...itthon földterületben, épületekben lehet a pénzük... itt is leginkább a családtagok nevén, vagy esetleg cégekben, ami igen szövevényes.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.