De most tényleg. Ez? Így? Mi? A Kisalföld számolt be róla, hogy aszfalttal foltozták be a hiányzó térkövek helyét Győrben, a megyeháza előtti téren.

Kapcsoljuk Győrt, a világ leghülyébb városát

Ide jutott az ország – minden túláradó demagógia nélkül –, ezt bírták összehozni a Mészárosok és Garancsik hazájában építészet címszóval, jelleggel, sérelmére.

A sokkoló látványt tolmácsoló Kisalföld egyébként megkérdezte a Győri Útkezelő Szervezet szóvivőjét, hogy mégis hol fáj, mi szorít, de ő azzal hárított:

Nekünk is van szépérzékünk, nem azért csináltuk így, mert nekünk ez tetszik.

De hogy akkor miért csinálták így, az nem derült ki. Helyette szóba került a költségvetés, valami födémszerkezet, a vízelvezetés, és ha hagyják tovább beszélni, talán még a klímaváltozás, az éhező afrikaiak és Gyurcsány is előkerül, csak az nem, hogy miért kell ilyen igénytelen országban élnünk.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Most miért baj, hogy a látványsportok mellett a sakkot is népszerűsítik? Készítenek egy szabadtéri sakkot mindenki örömére, de ti ezt az örömöt is elakarjátok rontani. Semminek nem tudtok örülni? Semmi nem jó nektek? Mindenben a hibát keresitek? Ez nem más, mint liberális irigység.
Van annyi paraszt, annyi Bástya elvtárs, annyi lófejű és annyi lótó-futó, miért baj, hogy szerepet kapnak a király mellett?
Talán így majd kisakkozhatjuk a változás.
Egyébként 2006 óta tudjuk, hogy a térkő veszélyes fegyver.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Szegeny ember vizbo"l go"z...:o)))) (ferditese a "szegeny ember vizzel foz" szolasnak)
szaboria1
Sajnos sohasem azt nézik meg, hogy pl. egy talajnak milyen a szerkezete. Nálunk is felszedték a központban a beton járdákat helyette térburkolati köveket raktak le mára már olyan hepehupásak, hogy járni is rossz rajta. Ugyan is zömében homokos talajú.
Aki Én
Most miért baj, hogy a látványsportok mellett a sakkot is népszerűsítik? Készítenek egy szabadtéri sakkot mindenki örömére, de ti ezt az örömöt is elakarjátok rontani. Semminek nem tudtok örülni? Semmi nem jó nektek? Mindenben a hibát keresitek? Ez nem más, mint liberális irigység.
Van annyi paraszt, annyi Bástya elvtárs, annyi lófejű és annyi lótó-futó, miért baj, hogy szerepet kapnak a király mellett?
Talán így majd kisakkozhatjuk a változás.
Egyébként 2006 óta tudjuk, hogy a térkő veszélyes fegyver.
papa.49
Csókoltatjuk a polgit, a ,,nagyeszűt,, ez akar olimpiát rendezni, egy jó ólompinát nem tud összehozni, a szerencsétlen))))))))))9
eugen4402
A régi öregek erre mondták, hogy "Ha kő nincs, a szamár is jó." Bár ha kérhetem, az egész várost nem kellene lehülyézni, elég talán azt a néhány vezetőt minősíteni, akik nem gondoskodtak a hiányzó kövek pótlásáról. Mellesleg hova lettek az eredetileg lerakott térkövek? Gyűjti valaki?
papa.49
@eugen4402: Lehet, a polgi kezdte gyűjteni az ólompinára, mert olimpia helyet max. az lesz)))))))))
papa.49
@Toby: A ,,parasztok,, meg a városi tanácsból jönnek???
eugen4402
@papa.49: Ja, kíváncsi lennék mit válaszolna Borkai, ha valaki megkérdezné tőle, hogyha néhány térkő pótlására nincs pár ezer forintunk, akkor mi a bús, bánatos anyánk kínjából akarunk olimpiát rendezni. Az ahhoz szükséges létesítményeket nem lehet pár lapát aszfalttal elővarázsolni...
papa.49
@eugen4402: Én csak jeleztem te le is írtad, pont erre gondoltam én is, mikor az ember segge ki van a gatyából nem biztos hogy pont színházba kívánkozna menni)))))))))))))
nyanya001
Gratulálok a húgyagyú, szarevő városvezetéshez !
Rohadt jól néz ki !
eugen4402
@papa.49: Akkor már csak azt áruld el, nekik, a döntéshozóknak miért nem jut eszükbe egy ennyire kézenfekvő kérdés felvetése? Talán azért, mert konkrét választ kellene adni rá..?
papa.49
@eugen4402: Pontosan tudják ők is hogy semmi esélyünk sincs az olimpia megrendezésére, sőt gyanítom tisztába vannak azzal is, hogy nem kapjuk meg, de viszont jó pár milliárdocskát így erre, arra hivatkozással kilehet osztogatni a kedvencek között, azt bejelentik, pech még se mi kaptuk, oszt. jónapot, szerintem ez is egy jó pénzszivattyú a fütyisznek...
Toby
@nyanya001: Majd amikor mozaikkockákból lesz kirakva az orbánc-portré, hogy lábbal is lehessen illetni !
Kanaka
21.századi célszerszámokat is kaptak a munkához.
Kanaka
@nyanya001: Abban azért nem vagyok teljesen biztos,hogy ez a megoldás olcsóbb,mint,ha az eredeti anyaggal állították volna vissza.Sebaj.Haladunk visszafelé.Egy pár év ezekkel a férgekkel és úgy fog Magyarország kinézni,mint Románia a 70-es,80-as években.
nyanya001
@Kanaka: Nem hiszem, hogy az eredeti anyag visszapótlása megrendítette volna
Győr városának költségvetését.
human
A cikk írója téved. Győr pontosan, hogy előre látja a jövőt. Lehet hüledezni, de 2020 után ez megszokott technika lesz. Akkor már nem lesznek EU milliárdok a térkövezésre.
simmering73
Nem érti ezt itt senki. Ez a legújabb aszfaltozási technika. Mindig mikor egy térkő lepusztul, kiaszfaltozzák a helyét. Így néhány év múlva egy gyönyörű aszfaltozott tér lesz itt.
bence
@nyanya001: ! Az ! Rohadtul jó szar !
KERKA
Na, aki ezt elrendelte, azt se az eszéért fogják elrabolni. Isten barmai. Remélem, közben Gyurcsányoztak egyet, hogy kerek legyen a történet:))
percsi
@Kanaka: A ceruzának vastagon kell fognia! A kő lerakását nem tudják milliókban számolni, de az aszfaltozást igen. Az ezermester nem olcsó!
percsi
Az ország Mekk Elekje tavaly a Bp. XVIII. kerületében is aszfaltozott, és ott is remek munkát végzett. Fél méterrel keskenyebb lett az úttest. Most két autó nem tud egymás mellett elmenni, még a járdára sem lehet félreállni, ha szembe jön autó, mert vízelvezető árok van. Orbánnak több kiváló cége van, azok sem rosszabbak vagy jobbak? Lámpatestek 3x áron, csak egy apró hiba történt, este nem lehet elemlámpa nélkül gyalog közlekedni, mert vaksötét van. Megérdemlik a több tízmilliárdos megrendeléseket évente. Ilyen munkát Gyurcsány idejében nem végeztek, talán azért nem, mert abban az időben szakemberek dolgoztak, harmad áron, akik mellesleg nem közmunkások voltak? És mi ezt hagyjuk, vagy talán gyávák vagyunk?

ÉLJENEK A BÁTOR KOCKÁSINGESEK ÉS A FEKETERUHÁS ÁPOLÓK!
micfild
@Aki Én: naja.. főleg ha esik az eső... :-D
micfild
@eugen4402: lehet szijaspetya udvara van vele letérkövezve...
minden előfordulhat.
micfild
@KERKA: áááá.. igazából itt "baloghozni" kéne.. de jóska csak 2006ig volt.. azóta a zsoltika az uralkodó.
micfild
@percsi: te is ugyanazt érted az ország mekkelekje alatt akit én???
kkalman
A városnéző sétákat az esti, éjszakai órákra kell időzíteni, a Tiborcz gyerek LED lámpáinak a sötétjében. Máris nem lehet észrevenni a burkolat különbözőségét, és a külföldi turisták sem fogják jó hírünket terjeszteni
percsi
@micfild: Az ország első számú mekkelekje az a gázszerelő, aki kiváló szakember a mezőgazdaságban, földművelésben, építőiparban...
A polgármesteri hivatását is kiváló eredménnyel végzi, nincs még egy város Magyarországon, amely az elmúlt évtizedekben negyed annyit fejlődött volna, mint amennyit az elmúlt egy-két évben Felcsút.
Van még egy-két kiváló mekkelekünk, bele is rokkant az ország :-(
micfild
@percsi: tényleg.. igazad van...
ő az első számú mekkelek..
én egy másikra gondoltam.. a helyi illetőségű mekkelekre... -- de hasonló ő is.
nemjoezigy
@Aki Én: Remek hozzászólás! Sírva vigad, vagy vigadva sír a magyar!
Ezt pedig: " ...változást." kiegészíteném/helyettesíteném a VÁLTOZÁST!!! formátummal!
Rumcájsz
Mit vagytok felakadva...
Ez az új design oszt, jó napot!

:)
human
Rájöttem. A pedagógusok és az ápolók mellett áll ki Győr a fekete kockás díszburkolattal.
sokanvagyunk
Otthon, a fürdőszobájában is így javít a kitalálója?
kamazuka
Az van,hogy a tanácsadóknak ennyire futja!

A cél,elérni az 5 millió közmunkást ,napszámost cselédet!
qxy
Vagy ,??? célzás arra hogy Valakinek kellene a sok térkő.
human
Felénk az egyik iskolában csempével van kirakva a folyosó. Amelyik fellazult, eltört azt már nem tudják pótolni, hanem betonnal kiöntik. Így megy ez már évek óta.
huKKK
@human: És ugye,hogy milyen jól mutat?
huKKK
@Rumcájsz: Á, finnyás népek ezek.
Pedig milyen kecsesen is néz ki az az aszfalt!
Inkább, mint, hogy fölbukjanak a gödrökbe...
Hálátlanok ezek.
Ahelyett, hogy örülnének.
Ki a kicsi aszfaltot nem becsüli...
human
@huKKK: Szokták is nézegetni a szakértők. De még nem jöttek rá, hogy vajon mit is akart ezzel mondani a művész.
huKKK
@human: Nehéz megfejteni a kortárs művészek gondolatait.
Talán olyasmit, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen.
Vagy: Szegény ember vízzel főz.

Más.
Kitennék egy igényesen bekeretezett kinyomtatott a/4-es formátumú köszönetnyilvánítást:

A magyar betonhoz a magyar cementet, a magyar kormánytól kaptuk.
Áldassék nevük mindörökké.
Ámen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok