A baloldali kormányok tanácsadói szerződéseinek kivizsgálását kéri a kormánytól a Fidesz és a KDNP – mondta Hollik István, a KDNP-képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal által a napokban nyilvánosságra hozott adatok szerint a Political Capital elemzőcég 432,2 millió forint állami megbízást kapott 2006 és 2010 között. Ebből 190 millió forintnyi a Nemzetbiztonsági Hivataltól érkezett – mondta a politikus.

Hozzátette: a nyilvánosságra hozott tanácsadói anyagok olyannyira nevetségesek, hogy nyilvánvalóvá teszik, a megbízást sem a megrendelő, sem a cég nem vette komolyan, a titkosszolgálat csupán a PC kifizetőhelyeként szolgált.

A kormány tízszer akkorát mutyizott

Csak összehasonlításképpen, 

a mostani kormány négymilliárd forintért rendelt tanulmányokat az általa pénzelt kutatóintézettől, a Századvégtől –, ebből 190 milliót a Nemzetbiztonsági Hivataltól. 

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter politikai kifizetőhelynek nevezte a Political Capitalt, amely szerinte "egy fiktív megrendelés keretében a politikai lojalitásért kapott egy csomó pénzt".

A PC pénteken úgy reagált: "az ügyben nyilatkozó kormánypárti politikusok elhallgatták azt", hogy a cég által végzett munka ellenértékének utolsó részletét éppen a jelenlegi kormány felügyelete alatt álló AH utalta át tavaly augusztusban, ezzel is "megbecsülve a korábban számos alkalommal írásban is elismert, jól végzett munkát".

Ez önmagában cáfolja a politikai indíttatású vádakat – tudatta a Political Capital.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ez a "lócici" is visszafelé köpött - rá a karámra !
human
Éves szinten ez bizony 20-szoros a különbség!!!
Szocik 432 millió 4 év alatt. (évi 108 millió)
Orbánék 4000 millió 2 év alatt. (évi 2000 millió)

A maffiavezér felháborodott, hogy az inas lopja a kanalat?
Desischado
De haláli! Épp az ordibál, akinek a bandája a legjobban lop!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.