Az Alkotmánybíróság (Ab) szerdai döntése kimondja, hogy nem ütközik az alaptörvénybe, hogy a választási törvény nem teszi lehetővé a magyarországi lakcímmel rendelkező, de a szavazás napján külföldön tartózkodók számára a levélben szavazást, ez ugyanis nem korlátozza a szavazáshoz való jogot. Egy, az Ab-hoz forduló Angliában élő magánszemély azt kifogásolta, hogy Magyarországtól több ezer, az ottani külképviselettől több mint száz kilométerre tartózkodik, így a szavazatának érvényes leadásához több tízezer forintot kellene utazásra költenie, míg egy vele összehasonlítható helyzetben levő, Magyarországon kívül tartózkodó, de magyarországi lakcím nélküli választópolgár így több ezer határon túli magyar – ugyanezt megteheti levélben. Az Ab 8:5 arányban dobta vissza az indítványt, mely szerint ez a rend sérti többek között a diszkrimináció tilalmát, a jogegyenlőség alkotmányos alapelvét. Az alkotmánybíróság indoklása szerint viszont nincs hátrányos megkülönböztetés a két...

Forrás: index.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Toby: A fideszes tákolmányból szerintem még azt is le lehet vezetni, hogy az offhsore az jó, és a korrupció a politikusi bérpótlék.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Abszurd. Tehát, ha a külföldön dolgozó magyar több választójogot akar, akkor fel kell vennie állampolgárságát mondjuk Angliában, lakhelyét is oda jelenti be, majd ezek után talán szavazhat levélben. És ez nem hátrányos megkülönböztetés?
Az sem hátrányos megkülönböztetés, hogy 50 milliárdot ad Orbán a vajdaságnak (200 ezer magyar). A 10 milliós magyaroknak meg 100 milliárdot szán 2017-re.
Toby
Alkotmánybíróság ? Ugyan már...részrehajló csicskagyülekezet.
Fradigege
Több ezer határontúli magyarnak van Magyarországi ingatlanja. Én többet is ismerek. Nem kell a púder.
sziha
Tisztelt AB!

Remelem, van olyan hosszu a ferfiassagaom, hogy innen, az Egyesult Kiralysagbol is eler a szajukig es lesznek szivesek oralisan kenyeztetni. Nem kivanok Onoknek semmi rosszat, de azert csak egy foguk legyen es az is fajjon... Mitol vagyok en kevesebb, mint az, aki a Seggebolrankragyogtatjaanapfenyt Viktorovicsra szavaz? Az, hogy otthon probaltam meg egeszsegugyiskent kikohogni 2 munkahely mellett egy alberletet? Hogy tisztesseggel adoztam? Hogy a keresetem minden Forintja utan meg 50 fillert sem kaptam kezhez? Hogy megprobaltam uj, biztos alapokra helyezni az eletem, egzisztenciam mar reg felnott fejjel?
Ha igy van, valoban elnezusek kerem, es szivbol sajnalom, hogy egy ilyen (mar megbocsassanak a kifejezesert) elkurvult tarsasag penzet is megkeresetem anno. Nem beszelve a "fonoksegrol"...
human
@Toby: A fideszes tákolmányból szerintem még azt is le lehet vezetni, hogy az offhsore az jó, és a korrupció a politikusi bérpótlék.
Toby
@sziha: A "tisztelt" megszólítást nyugodtan hagyd el ezzel a karámvéggel kapcsolatban !
Pestilence
Akkor most már azt is mondja ki az AB, hogy alkotmányellenes nem a fideszre szavazni, és akkor minden el van intézve.
sziha
@Toby: csak az idezojelet felejtettem el a szo elejerol es vegerol. Elegge felidegesitettek most. Illetve nem. Csak emberi mivoltomban gyalaztak meg. Szoktak volt mondani, hogy az ember attol is ertekesebb, ha ismeri a gyokereit. Oszinten megmondva en most mocskosul elgondolkodtam, akarok-e ilyen gyokereket (a szo szoros ertelmeben, mert a tobbi gyokeret kicsit sem akarom meg csak embernek sem tudni, plane nem magyarnak...).
Toby
@sziha: Látod, hogy "a magyar emberek" nem mindenhol egyforma jogosítványokkal rendelkező "magyar emberek" és ezt az aljasságot egy tákolmánybíróságnak csúfolt csicskakonda teszi !
sziha
@Toby: Az a legnagyobb bajom, hogy en ezt mar reg jol latom. Kivulrol mindent maskepp lat az ember. Erdekes, hogy itt meg "migranskent" is elismernek, sot, meg kell mondjam, megbecsulnek. A legnagyobb szivfajdalmam eddig az volt, hogy a sajat hazamban nem igy viszonyulnak az emberhez. De most atertekeltem. Mert ott sajna az emberhez nem viszonyulnak sehogy, csak ahhoz, aki szeles nyelvcsapasokkal lenditi elore a diktatort...
papa.49
@Toby: A helyzet az hogy aki elment Angliába dolgozni, az nem annyira ,,kedves magyar,, mint aki itt lógatja a taknyát, meg a lábát, élősködik rajtunk, és miért mert a hazugovicsnak azok ,,honfitársaik,, mert van benne néhány oláh bőgővonás))))))))))))
Toby
Ne keseredj el, de ha módon van/lesz rá, akkor ott tépd ezt a teves gengszterrezsimet külföldön, ahol tudod !
papa.49
A szolgalelkű ab. meg végrehajtja a hazugovics utasításait, oszt. jónapot))))))
Itt ha lesz egyáltalán választás 2018. ban semmi eredményt nem fognak a pártok elérni, mert megint vagy 200 névpárt fog indulni, ki van ez találva, ezért előbb kell véget vetni az ámokfutásuknak!!!
Borsodi
@Mirabilis: Jól mondod egy folytában nyalja az Erdélyiek seggét amit a mi pénzünk bánja csak nem tudom mi köze az Erdélyi Magyaroknak a hoz,hogy ki lesz a miniszterünk.Ezt nem szabad engedni,így akar megint miniszter lenni,de akkor Nem Magyarország lesz ha nem Fekete Orbánia országa.
machpeter.blog.hu/2015/09/22/folytassa_orban_romaniaban_is_a_stadion_epitest
mfor.hu/cikkek/makro/50_milliardot_kap_a_Vajdasag_a_magyar_kormanytol.html
human
Nem feltétlen az AB-val van baj, hiszen az AB az alkotmány soraiból vonta le ezt a következtetést és döntést. Mondjuk valaki azért jelezhetné, hogy az alkotmány módosításra szorul pont ez eset alapján. Mert ugye arra hivatkoznak, hogy ha nem ugyanarról a csoportról van szó, akkor nincs negatív megkülönböztetés. Ennyi erővel lehet olyan törvényt is hozni, hogy apolitikusnak nem kell adóznia. Ez ugye más csoport, mint a nem politikus állampolgár. Ez sem lenne alkotmányellenes.
mariaberta
Ez természetes, mert nem biztos, hogy a Londonban élők a fideszre szavaznak, viszont az erdélyek??? Kérdés,,,,,,, hiszen még stadiont is kapnak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.