Magyarországnak a környező országokkal ellentétben nincs kormánygépe, emiatt vagy menetrendszerinti járatokkal, vagy, amennyiben nincs ilyen, vagy nem lehetséges így megoldani, bérelt repülőgépekkel oldják meg az államfői kiutazásokat. A köztársasági elnöki hivatal a magyar hadseregtől szokott bérelni egy több, mint negyvenéves teherszállító gépet, aminek a beceneve Ordító Egér. Az Antonov típusú gépbe székeket kell csavarozni, ha Áder János nagyobb delegációval megy. A gépben minden régi: a 2000-es években modernizálták ugyan, de a műszerek ugyanazok, amelyeket 1969-ben terveztek. Ez a gép robbant le most az utolsó pillanatban, így a magyar államfőnek gyorsított közbeszerzési eljárással kellett új gépet bérelni jóval drágábban, hogy el tudjon utazni a legnagyobb magyar zarándoklatra, a csíksomlyói pünkösdi búcsúra.

Forrás: ripost.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Menjen autóval, olcsóbb! És ott is maradhat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@KERKA: A repcsiből ott szálltak volna ki a dombtetőn???
Ebben a fene nagy rongyrázásban még a végén elfelejtenek a földre lépni))))))))))
KERKA
@papa.49: Á, vörös szőnyeg előre leterítve, székelyhuszárok sorfalat állnak. (nem tudom ám, csak fantáziálok)
colibri
A hét elején még az a hír járta, hogy Kövér elvtárs Japánban tartózkodik, de úgy látszik hamar véget ért a szigetországi kiruccanás, mert már a csíksomlyói búcsúba tart. Ezek nem beszélnek egymással? Nem tudnak együtt utazni Áderral? Micsoda közjogi méltóságok ezek?
papa.49
@colibri: Mindegyiknek külön jár a ,,méltóság,, legalábbis így gondolják ők))))))))))))))
papa.49
@simmering73: Ezt javasoltam én is egy másik posztban ki se rínna a varnyúk közül))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.