Tíz évre titkosíthatta a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) a Germán8 nevű titkos nyomozást, amelynek részeként az iratokban egy Jürgen néven emlegetett rendőr mellett a Blikk főmunkatársáról, Csikós Klaudiáról is gyűjtöttek információkat. Az ügy egyik úgynevezett technikai aktáját 2024. december 31-ig titkosították „Bizalmas” minősítéssel, ez pedig azt jelenti, hogy a többi, ehhez kapcsolódó irat is hasonló sorsra jutott – írja a Blikk.

A lap úgy értesült, legalább hat ilyen dokumentum létezik, tehát az újságíró kapcsolatai közül legalább ennyi emberre adtak be lehallgatási kérelmet.

A rendőr ügyvédje indítványozta, hogy tegyék nyílttá a titkos információgyűjtésre vonatkozó dossziékat. Szerinte törvénytelen volt az újságíró elleni információgyűjtés, így nem lehet jogszerű eljárást alapozni a rendőr ügyfelével szemben sem. Emellett úgy véli, másképpen nem lehet ellátni a főtiszt védelmét, csak ha a titkos információgyűjtés adatait megismerheti a védelem.

A Népszabadság információi szerint ugyanakkor nem teszik nyílttá a titkos nyomozás adatait, ezt egy rendőrségi forrás közölte a lappal. Részletekbe nem bocsátkozott az informátor, ám szavai sejteni engedték, hogy van még a hatóság tarsolyában néhány további titkokban rögzített hangfelvétel.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ez a legegyszerűbb a titkosítás intézménye mögött gyáván, hazug módra meglapulni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Ez a legegyszerűbb a titkosítás intézménye mögött gyáván, hazug módra meglapulni.
papa.49
Kíváncsi lennék hányunkról vannak újra akták???
nezelodo
Ezek után halálra sértődik a Vezér, és ráküldi a csahosait arra aki bírálni, vagy csak véleményt mondani merészel. Aztán csodálkozik ha egyre több helyen csapják be az orra előtt az ajtót.
human
Az Orbán-kormány a mindent titkosítás kormánya. Orbánt kellene titkosítani 10 évre.
Hellcat
@papa.49: Mikor kerülnek elő a "Hellcat" és a "papa.49" akták...
Mangu
Nem kell csodálkozni, nem mai találmány ez az eljárás - a "rendszerváltás" is így kezdődött - folytatódnak a múlt bevált technikái - Bródy/Ezek ugyanazok. Ezek után vár még valaki bármit is?
papa.49
@Hellcat: Hát nem tudom, hogy egyáltalán összetudnak-e kapcsolni a régi aktámmal, mert volt olyan, mint ,,megbízhatatlan,, ...
human
Ezek szerint Orbán 10 éven belül kívánja megvalósítani az egypártrendszert.
justhpeter
Ezért használom a saját nevemet, hogy ne fáradjanak a lehallgatásommal. Megtudják a telefonomat, felhívnak és elmondom a véleményemet azonnal. Ha nincs takargatnivalójuk akár a Magyar Hírlapban is leközölhetik.
nezelodo
@papa.49: Olvasd el az előtted "szólót", hogy ezek ugyanazok. Máris láthatod, van esély az összekapcsolásra.
kukac50
Melyik politikus bújik a titkosítás mögé? Gyáva gerinctelen féreg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.