A howmuch.net a Világbank adatai alapján összeállított egy világtérképet, amelyen a föld országait az egy főre jutó jövedelem alapján (GNI) négy csoportra osztotta – találta a Short. Ez a GDP-ből, azaz a bruttó nemzeti össztermékből származtatott mutató, hozzá kell adni a külföldön dolgozó állampolgárok és szervezetek jövedelmeit, és ki kell vonni a az adott országban működő külföldiek jövedelmeit. A fenti térképen jól látható, hogy Magyarországot megelőzi az összes közép-kelet-európai ország, Csehország, Lengyelország, Szlovénia, Szlovákia, illetve a balti országok is. A Short megjegyzi: a térkép összeállítói a Világbank Atlas-módszerével számoltak (ami az árfolyam-ingadozás jövedelemszint számítására gyakorolt hatását tompítja), ha azonban az elfogadottabb árfolyamalapú legfrissebb GNI-adatot nézzük, akkor az első csoportba éppen beférnénk.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nyugi, van ettol meg lejjebb is. orbannal ez garantalva van.
nyanya001
Tovább nőtt a megtakarítani tudók aránya 2013 óta az internetező lakosság körében: míg két évvel ezelőtt a megkérdezettek mindössze egyharmada tudott félretenni, mára ez az arány már 55 százalék – állítja a Budapest Alapkezelő legfrissebb összegzésében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.