A rendelkezésre álló adatok alapján Magyarország az európai növekedési rangsor legvégére csúszott vissza - derült ki az Eurostat legújabb statisztikájából. Negyedéves alapon a hazai gazdaság 0,8%-os visszaesése a leggyengébb volt az egész Európai Unióban, éves alapon pedig csak a recesszióval küzdő Görögország teljesített nálunk rosszabbul. Az Eurostat második becslése alapján az Európai Unió összesített GDP-je negyedéves bázison 0,5%-kal, éves bázison 1,7%-kal nőtt az idei első negyedévben, az egyes tagállamok adatai között ugyanakkor igen nagy szórás volt. Délelőtt már beszámoltunk arról a hatalmas meglepetést okozó GDP-adatról, miszerint a hazai gazdaság az előző negyedévhez képest 0,8%-kal csökkent, az egy évvel ezelőttihez képest (szezonálisan és naptárhatással igazítva) 0,5%-kal nőtt.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Kósáék megmondták, hogy Görögország sorsára jutunk. És mindent meg is tesznek érte.
eszegfu
@Aki Én: Egyik jobb, mint a másik! Az Eurostat biztosan nem látta a kormány plakátjait, vagy rossz adatokkal dolgoztak, mert ha u.ezt a KSH biztos másként mérné... tényleg mindenki hülye, csak a kormányunk, no meg a hiveik tudják az "igazat"?! Egy 5 éves gyerek is többet gondolkodik, érdeklődik a miértek felől ...
nyanya001
@eszegfu: A kormány azt látja, amit a bringás félék beadnak nekik
mert ahhoz gyáva szar banda, hogy a való életről meggyőződjenek,
a hibbant csak testőrök hadával mert kimozdulni bárhová is menjen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.