Néhány hónapon belül több településen is leállhat a szemétszállítás - ezt mondták az RTL Klub Híradójának önkormányzati vezetők. A kormány ugyanis április elsejével államosította az eddigi önkormányzati szemétszállítást, csakhogy a rendszer nem működik, az állami cég a számlákat sem tudja kiküldeni. Április elseje óta a lakók nem az önkormányzati cégeknek, hanem a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Holdingnak fizetnek a szemétszállításért. Az állami cég pedig visszaosztja a pénz a munkát végző önkormányzati cégeknek Agócs Zoltán, a gyömrői hulladékgazdálkodási cég vezetője szerint az állami cég egyelőre számlázni sem tud. Az önkormányzatok lassan két hónapja semmilyen pénzt nem kaptak vissza az állami cégtől. Agócs állítása szerint egy-két hónapig tudnak még így működni, azonban ha addig nem kapnak állami támogatást, akkor leállnak a szemétszállítással. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint hamarosan tömegesen maradhat ott a szemét a...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Amihez a fideSS nyul az mind szarra valik. Gondolom azert a ceg vezetoje megkapja a havi ot millas fizujat orban gecitol.
nyanya001
A szemetek kitalálták a szemétmutyit aminek megint az oszág és a lakosság
fogja a kárát látni.
Ez van, ha egy elmebeteg az orsszág miniszterelnöke.
namihami
És ez csak a kezdet. Figyelem, a többi közműszolgáltató is ott áll már a startvonalon.
Nincs pénz fejlesztésre, karbantartásra. Eredmény: egyszerre rohad le mind és jöhet az állami költségvetésből (adóemelésekből) történő javítgatás.
Biztos lehetsz benne, hogy az többe fog kerülni. De jó kampányfogás volt, jó nagy szopás lesz.
eszegfu
Szabó Zsolt biztos az igazat mondja..."a korábban beszedett dijakból zavartalanul üzemel a rendszer"... nyilván mindenki más hazudik! 2 hónapja nem kapják meg a szemétszállitásért a cégek a pénzüket, az állami rendszer még számlázni sem tud... sőt még az is elképzelhető, hogy a lakosság számlázási adatbázisa sincs meg! Mire ebből pénzhez jut a "nagy nemzeti szemétszállitás", majd tovább utalja az igazi munkát végző cégeknek addigra lehet, hogy már "belefulladunk" a szemétbe, mert már a kukás autók üzemanyagára sem lesz pénzük! Megint előbb "cselekedtek", mint gondolkodtak volna az uj rendszer kialakitásán...de a lényeg nyilván megint a "nemzeti" jelzőn van!
eszegfu
@namihami: Ahogy mondod! Legnagyobb döbbenetemre a mi településünkön a kukásautó emelőjét nem használhatják a dolgozók (ü.a. takarékosság miatt -- megkérdeztem!), fel kell emelniük a kukát és ők öntik bele a kocsi tárolójába! Igy dolgoztak kb. 1957-ben is!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.