Az idei első negyedévben rekordszintre emelkedett Kína adósságállománya, ami növeli egy pénzügyi válság kialakulásának kockázatát, illetve a gazdasági lassulás elhúzódásának veszélyét - írja a Financial Times. A lap kalkulációi szerint idén március végére Kína teljes nettó adóssága - beleértve a hazai és külföldi adósságot - 163 ezer milliárd jüan (25 ezer milliárd dollár) volt, ami a GDP 237 százaléka. Ezzel az ország messze kimagaslik a fejlődő országok között is. Bár elsősorban a kínai adósság abszolút mértéke az, ami aggasztó, ennek növekedési üteme szintén aggodalmakat vethet fel. 2007 végén a kínai adósság a GDP 148 százalékát tette ki. A Goldman Sachs ennek kapcsán figyelmeztetett, minden fontosabb gazdaság, melynek adóssága gyors ütemű növekedést mutatott a múltban, pénzügyi válsággal, vagy a gazdasági lassulás tartós elhúzódásával szembesült. Az új hitelfelvételek 6200 milliárd jüannal emelkedtek az idei első negyedévben a lap számításai szerint, ami ilyen rövid...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Yoda69: Amiről én beszélek, az nem Amerika egy-egy választási terminusával kapcsolatos (és nem is a "szeretett" kormányunkkal), hanem az egész gazdaságával. Az üzleti életben pedig nincs mellébeszélés, ott kőkemény szabályok vannak.
Eriksson
Kezdjük elölről. Ha csak az USA törlesztené Kína felé az adósságait, azok már pozitívba lennének.
A könyvelésben két rubrika van: Tartozik és követel. Nem árt mindkettőt figyelembe venni.@Yoda69:
eugen4402
@Eriksson: Ilyen egyszerűen nem fordulhat elő, mert ha igen, az egyenlő lenne a teljes világgazdaság összeomlásával. Mint az egymást elbillentő dominókockák, sorra dőlnének a bankok, és vacsorára megennénk az aranyékszerek, és a műkincsek árát (már akinek van ilyen játékszere), a bankkártyák és a pénz szerepét az élelmiszerek és a drogok vennék át, no meg a fegyverek. Mert egyszer minden készlet kiürül, és akkor valakit meg kell ölni...
bundi
@Eriksson: @Yoda69: @eugen4402: "Ami azonban mindennél jobban erősíti Kína további felemelkedésébe vetett bizalmat, az az ország jövőorientált befektetési stratégiája, amely kiemelten kezeli a tudás és a humánerőforrás fejlesztését. Mivel a kínai kormányzat magyar szemmel felfoghatatlan összegeket invesztál az oktatásba és a kutatásba, a könnyebb összehasonlítás kedvéért talán elég egyetlen egyetemet kiemelni a sok közül.
Miközben hallgatói létszámát tekintve az ország legjobbjai közé tartozó Tsinghua Egyetem körülbelül megegyezik az Eötvös Loránd Tudományegyetem méreteivel, addig 2015. évi költségvetése több mint háromszorosa a magyar állam által a teljes hazai felsőoktatásra fordított összegnek."
forrás:
index.hu/gazdasag/penzbeszel/2016/04/25/kina_felemelkedes_osszeomlas_gdp_matura_tamas/
azért nem kell őket temetni...
Eriksson
@eugen4402: A körbetartozás esete forog fenn, éppen ezért nem szabad elakadni egy momentumnál.
Eriksson
@bundi: Nem véletlenül kopogtat Kína a gazdaságilag legfejlettebb államok kapuján.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.