Az alapítványi botrányokról szóló összefoglaló írás a Bloomberg hétfő reggeli vezető anyaga. A cikk felidézi a közpénztelenítési kísérletet, amit egy brüsszeli szakértő úgy értékel, hogy az még a kelet-európai sztenderdek szerint is túlmutat a haveri kapitalizmuson. Az MNB alapítványi botrányait nem csak a haveri kapitalizmussal ("crony capitalism") hozza összefüggésbe az írás, hanem ennek kapcsán felidézi Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyinnal való jó viszonyát, és az "illiberális államról" alkotott nézeteit. Otilia Dhand, a Teneo Intelligence brüsszeli politikai kockázati elemzője szerint az, hogy a központi bank a vezetőjéhez közeli személyeknek oszt megkérdőjelezhető módon pénzt (és ennek papíron vannak egyértelmű nyomai), még kelet-európai mércével is haveri kapitalizmusnak számít.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Thanks orban and matolcsi. You fucking asholes.
emerencia
@karma1: Az ő arcukra minden ráfér. Majd mi szégyellhetjük magunkat miattuk és "élvezhetjük" a következményeket.
RonaGyuri
S tegyük hozzá, milyen finom kifejezés ez "crony capitalism" a tényekhez képest
Aki Én
Minden normális ember zsigerből érzi ennek a botránynak a súlyát és jelentőségét. A szekta valamiért nem fogékony a tényekre.
Persze ha bárki más tenne ilyet, akkor nagyon felvilágosultak és értők lennének.
Yoda69
@Aki Én: Lathatjuk az eredmenyt a forint arfolyaman. A felminosites ellenere ott van ahol penteken volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.