A Spiegel Online című német lap hírportál a röszkei tranzitzónáról közölt riportot.

A Magyar-szerb határ: Európa új nyomortábora című írásában a szerző, Keno Verseck kiemelte, hogy a balkáni migrációs útvonal "egyáltalán nincs lezárva: az utóbbi hetekben menekültek ezrei érkeztek a magyar-szerb határhoz, és nem jutnak tovább".

A többi között kifejtette, hogy néhány hete a "tömeges tolongás" jellemző a röszkei tranzitzónára, és a magyar hatóságok "nem tudnak, vagy nem akarnak" úrrá lenni a helyzeten.

A Spiegel Online szerzője által idézett bírálatokkal kapcsolatban Kovács Zoltán kormányszóvivő a hírportállal közölte, hogy "Magyarország betartotta és betartja a nemzetközi jogot és az EU-s jogot".

Ami az MTI híradásából kimaradt

A Magyar Távirati Iroda nem részletezi a Spiegel tudosítását, így a HVG összefoglalójából szemlézünk érdekesebb részleteket.

Míg a kormány a kerítés létesítésekor azt ígérte, hogy a hozzáférés a tranzitzónához problémamentes lesz, jelenleg egy nap legfeljebb 15-20 embert engednek be. 

A tranzitzónában nincs vécé, nincs orvosi ellátás és csak egyetlen vízvezeték van két csappal.

Naponta egyszer adnak a menekülteknek ásványvizet, kenyeret és halkonzervet. 

Az ENSZ menekültügyi szervezete és a Magyar Helsinki Bizottság is úgy látja, hogy

a magyar állam szándékosan nem javít a körülményeken, hogy a menedékkérőket elriassza a belépéstől, ezzel is azt üzenve: "menjetek máshová, nem kelletek!"

A riportban megszólaló afgán középosztálybeli család ezért azt fontolgatja, hogy mégis érdemes talán beszökni Magyarországra, és nem sárban és szemétben várakozni heteket, hogy beengedjék őket.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nem kellenek ehhez a menekültek, annyi itt a honi nyomorgó, hogy
bőven ráillik a cím : Európa nyomortábora !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cs.n.
"Kovács Zoltán kormányszóvivő a hírportállal közölte"
Dobott egy egymondatos emailt. De azt is minek? Külföldi kormányok sem pofáznak bele a magyar sajtótermékekben megjelentekbe. Itt meg már divat a kormányzati okoskodás és a beszólogatás, ha valahol külföldön valaki mond vagy ír valami nem pozitív dolgot a kormányról. Ld. Szijjártó, aki napi szinten gyakorolja ezt.
Strong
Rosszul bánik a kormány a migránsokkal..de én megoldanám.
Minden migráns kapna szobát a Kempinskiben + halal kaját...aztán le is telepedhetne. Minden férfi kapna 70 db - szőke hajú szűz feleséget. (akik legalább 9. életévüket betöltötték)
Egész nap csak feküdniük kéne, mi magyarok pedig dolgoznánk helyettük.

...úgy is ezt ígérték nekik a török menekülttáborokban + afrikában...
nyanya001
Nem kellenek ehhez a menekültek, annyi itt a honi nyomorgó, hogy
bőven ráillik a cím : Európa nyomortábora !
perfekt
@cs.n.: szia.Elnézést de nagyon alul informált vagy ez ügyben. Azok pofáznak,legjobban akik biztatják,hogy befogadják őket.Magyarország kezdettől ellenzi a bevándorlók betelepítését. Mire föl követelőzik valaki is.Több helyen , találkoztam velük.Életerős fiatal férfiak,kik ahelyett hogy fegyverrel adnának nyomatékot hazájukban a szutykoknak-itt zaklatják - tisztelet néhány kivétellel azokat, kikkel találkoznak.Semmi nem érdekli őket-és nem tudja megállítani. Előbb-vagy utóbb vér fog folyni -mert békés úton ezt a kérdést kezelni-már most nem lehet.
cs.n.
@perfekt: Elnézést, én egy szót sem írtam bevándorlókról, sem befogadásról. A sajtóról írtam. Lehet, hogy az alultájékozottságom miatt van, de nem tudok olyanról, hogy a német/osztrák/szerb/horvát/akármilyen kormány üzengetett volna egy-egy, a magyar sajtóban megjelent cikk/interjú kapcsán.
perfekt
@cs.n.: Az elektromos média--a tv-től, a számítógépen át, sem mondanak semmit rólunk?És tudod ,én sem kedvelem,hogy mindenre rámozdulnak a mi politikai megmondó embereink.De azt, tisztelem,hogy nem hagyják válasz nélkül a jogtalan támadásokat.Itt a példa: az Osztrák kancellár civil ruhája, még otthon lógott a fogason-mikor kendőzetlenül hablatyolni kezdett országunkról--egy nappal a megválasztása után.Nem vagyok italos ember-de ha helyébe képzelem magamat,én még a választási győzelem mámorában leledztem volna-másnap is aznaposan:).A felsorolt országokhoz adj még hozzá néhányat,akiknél ha búcsú van is ekézik a magyarságot,nem beszélve arról-mikor választások vannak.
cs.n.
@perfekt: Még mindig ugyanott tartunk. Volt már olyan, hogy egy külföldi kormánytag/kormányszóvivő kioktatta a magyar médiát, vagy lehazugozta a magyar médiában nyilatkozókat? Viktor legalább két hónapig hisztizne emiatt péntek reggelenként a Kosútrádión. Mindegy, hagyjuk, elbeszélünk egymás mellett.
wagabund
Ma hallottam egy ensz megfigyelőtől, hogy a legnagyobb gond a wc hiány...egyszerűen nincs. el lehet képzelni, hogy nők-férfiak-gyerekek guggolnak szanaszét a határban...nincs ám bidé, hanem semmi sincs...képzelő erő sem kell hozzá, mi lehet az alsó fertályon...kézmosás? azt már hónapok óta nem követték el...
Hogy fokozzam... jön a meleg, és az arra bóklászó éjszakai állatok...amik viszik szana-széjjel a fertőzést...

ezek a jobb sorsrsban reménykedők német hívószóra indultak el...miközben sunyi módon a hívók ide akarnak visszatoloncolni alsó hangon ötvenezer embert...rémálom..

vagyis nem álom...valóság...(európa közepén)
justhpeter
Még mindig nem tudom a kormány véleményét erről.
perfekt
@cs.n.: Én már léptem néhány lépést előre--mondd meg őszintén tényleg nem,érted-vagy csak nem akarod.Nem írtam én sem, hogy az újságíróinkat ,és az ott tett nyilatkozatokat ekézik.Ők Zusammen, a magyar politikai élmunkásokkal együtt támadják,s nyíltan mocskolják a nemzeti identitás tudatunkat ,ha van okuk rá, ha nincs.A politika területén zajló adok,- kapok kölcsönös,és az a véleményem-hogy széles e világon ők azok akik egymásra nyugodtan mondhatnak bármit-- mert egyformák--egyik kutya másik eb-de ne mossák össze a politikát az államok polgáraival.
Borsodi
@nyanya001: Még egy ciklus az Orbán kormánynak és Magyarországot így körbe lehet keríteni.mert az egész ország egy nyomor tábor lesz.
Desischado
Az egész ország egy nagy nyomor tábor!
fekete
A Spiegel Merkelnek reklamaljon. O" la'zitotta europaba a sok Hassza'n Mohammedott.
hemami
@nyanya001: Igaz, a migránsok nélkül is van pont elég bajunk, nem kellene tetézni az idegen kultúrából beözönlőkkel, akik, ha elszaporodnak, az életünkre és a saját kultúránk, szokásaink elpusztítására törekednek, amit nem is rejtenek véka alá, hanem nyíltan hirdetik, hogy a céljuk az egész világ iszlamizációja.
F_Viktor
@perfekt: Írod:
"...támadják,s nyíltan mocskolják a nemzeti identitás tudatunkat ,ha van okuk rá, ha nincs."

Ezen jót nevettem .-)))

Én azt mondom, "rasszista állatok" a magyarok nagyobb része.
A demokratikus államok politikusai, médiái ennél sokkal árnyaltabban fogalmaznak...
Ők csak az alapvető emberi jogokat, Magyarország által aláírt humanitárius egyezményeket, szerződéseket kérik számon az országon.
A Spiegel riportja is csak erről szól, persze egy ott adózó állampolgárban felmerülhet a kérdés, hogy egy ilyen rasszista ország mit keres velük egy táborban, s valójában hová kerül az ő, adóik által befizetett € millióik amikből Magyarországnak a menekültekre kellene fordítaniuk.
perfekt
@F_Viktor: Azt gondolom,hogy ez a fórum azért van ,hogy elmondjuk véleményeinket.De én nem @F_Viktor: -nak címezem,mondanivalómat--és ha már @F_Viktor: elolvassa írásomat, és amennyiben nem tetszik neki ,nem az én személyemmel kellene foglalkoznia.
Szokás,nálad,hogy a szövegkörnyezetből kiragadva egy mondatot, ami egyébiránt triviális-és érthető, válaszként ontod a hülyeségeidet..
Jót nevettél?-- bizonyára tükrödbe néztél:) Állatkertben nagyobb majom nincs, azért nevettél:)
Befejező szavaid olvasva,békés módon csak annyit mondok..Üres a fejed,koma--vigasztalódj azoknak jobb az akusztikájuk:).Ha durva lennék--megkérdeznélek ,szemeimbe mernéd ,mondani,hogy mondjuk én egy rasszista állat vagyok?Igen--? figyu fecó gyerek ,azonnal több füled lenne, mint fogad! Csakis azért mer igyekeznék kedves lenni hozzád.De írásaiddal kímélj meg-én ezt korábban-már kértem-firkálmányaiddal ne keress mert ,te nekem az élet egyetlen témájában újat-mondani nem tudsz-a hülyeségeidet pedig, oszd meg a családod tagjaival.Azért fordítottam figyelmet személyed irányában, hogy közöljem,hogy tudatlanságoddal,arroganciáddal,a demokráciáról tanúsított alul műveltségeddel,és sok millió magyar ember meggyalázásával, neked trágyát kellene forgatnod otthon, az ólatokban.
F_Viktor
@perfekt: Írod:
"...és ha már @F_Viktor: elolvassa írásomat, és amennyiben nem tetszik neki ,nem az én személyemmel kellene foglalkoznia."

Mikor írtam neked egyesszám második személyben?
Nagy problémád lehet a lelkiismereteddel ha ennyire magadénak érzed amit írtam.
Azért olvasd el előző hozzászólásodat, s láthatod ki foglalkozik a másikkal, ki személyeskedik!

Írod:
"Szokás,nálad,hogy a szövegkörnyezetből kiragadva egy mondatot, ami egyébiránt triviális-és érthető, válaszként ontod a hülyeségeidet.."

1) a lényeges részt szoktam beidézni, hogy mindenki értse mely mondatra írok!
Esetedben nem idéztem tőled azt a részt, amiben mondatod elején belekeverted a magyar ellenzéket, mikor neked is illene tudnod, hogy a fitymakkok az EP legnagyobb pártja soraiban ülnek!

2) Ha "triviális" idézeteket copyzok vissza, az az eredeti író hibája!

3) Amennyiben úgy érzed, hogy hülyeséget írok, akkor esetleg arra kellett volna válaszolnod, s nem személyemmel foglalkoznod, s itt a fórumon sírdogálnod!

Írod:
"Ha durva lennék--megkérdeznélek ,szemeimbe mernéd ,mondani,hogy mondjuk én egy rasszista állat vagyok?"

Természetesen! Nem te lennél az első akinek ugyanezeket a szavakat mondtam. Közölük egyet ha nem is személyesen, de ismerhetsz.

Írod:
"...azonnal több füled lenne, mint fogad!"
A tehetetlen pö@sök szövege ez :-)
+ volt idő mikor foglalkoztam kutyákkal, jó idomárnak érzem magam :-)

Írod:
"Azért fordítottam figyelmet személyed irányában, hogy közöljem,hogy tudatlanságoddal,arroganciáddal,a demokráciáról tanúsított alul műveltségeddel,és sok millió magyar ember meggyalázásával, neked trágyát kellene forgatnod otthon, az ólatokban."

Ezen is jót nevettem :-))
A "sok millió magyar ember meggyalázásán" pedig már hangosan nevettem :-)
Tehát meggyalázottnak érzed magad? A rasszista, vagy az állat ami ennyire fáj neked?
emerencia
"A tranzitzónában nincs vécé, nincs orvosi ellátás és csak egyetlen vízvezeték van két csappal.

Naponta egyszer adnak a menekülteknek ásványvizet, kenyeret és halkonzervet."
Orbán rendszerében az emberség még akkor sem opció, ha jól tudják, hogy ezek az emberek bejuthatnak az országba előbb utóbb és megfertőzhetnek minket, ideszületett, egész életüket hazájukban leélő és dolgozó belmagyarokat is. Aki nem tartozik az ő közvetlen haszonélvezői köré, az "annyit is ér" emberi mivoltát tekintve függetlenül attól, hogy a világ melyik országának polgára. Szégyen ez az EU-ra. Egy két újságcikk aligha fogja ezt a mentalitást megváltoztatni.
perfekt
@F_Viktor: Méltatlan vagy,a válaszra,hiszen,olyan környezetben szocializálódhattál,ahol csak a kosz ragadt rád értelem semmi..A kutyák világa az a tiéd bár nem szeretném megsérteni őket--kár, hogy ott hagytad a sintér szakmát--valszeg nem bírtad elviselni-hogy ott sem te vagy a falka vezér:). Jut eszembe: már írtam,hogy neked minden nap kétszer örülnek: Reggel mikor elindulsz kukázni,a családod--este mikor hazatérsz viskódba pedig a kutyád..
Nekem a te jelenléted,a hozzászólásaid, a világról alkotott torz képeid sem fájnak,hiszen attól hogy perben-haragban állsz ,minden haladó tevékenységgel az attól a te bajod.
Azt hiszem rólad,bérfirkász lehetsz, egy kis senki-aki egy-egy-rasszistázás,után üres tökfejedre simogatást kap--és a te szembe nézésed velem csak papíron létezik.

Tudod kislány,a te bátorságod, csak szájkarate.Azt gondolom,volt már olyan,hogy mikor háttal álltak neked,kinyújtottad az illetőre a nyelved, és szamárfület mutogattál.Ez a lelki szegények kiváltsága.Nagyon remélem-hogy egyszer mikor a "rasszista állatok a magyarok nagy része" közül,valaki rendbe tesz téged.
F_Viktor
@perfekt: Igazi fityeszes hozzászólás! Ehhez értetek, ennyi felétek egy ember!
Pár év múlva, mikor a Btk. újra tartalmazza majd a közveszélyes munkakerülést, kívánom neked, arasd le életed gyümölcsét, s 75 éves korodban közvetlen a munkahelyedről toljanak ki a temetőbe! Vezekelj csak bűneidért!
perfekt
@F_Viktor: Azt nyújtod amire a családodban(ha nem lelencben az állam nevelt) szocializálódtál.Az apád elfelejtett ,felpofozni-mikor először hazudtál neki .Köszönöm,őszinteséged--de az élet nagy rendező-- minden megtörténhet--sőt még annak az ellenkezője is.Úgyhogy csak magadra vigyázz-engem nem kell féltened:)
F_Viktor
@perfekt: Egy ilyen szarházi alakot dehogyis féltek, magadtól fogsz megbaszódni (Apa zenél).
perfekt
@F_Viktor: Már azt hittem,bedugultál.A szarházi etalonját, rólad állapították meg a tól-ig mércével.Te pedig azzal, ki először adott enni ,a szádba!
Mangu
@perfekt: Ilyen alakkal ne állj le, mert csak magad alázod!
Egyébként ez a hír egy fizetett sz@rkeverés, nem érdemes még reagálni sem rá.
A szerbek meg világ életükben mocskok voltak és maradtak is.
perfekt
@Mangu: szia.Köszönöm a segítséged.Az a helyzet,hogy ez a fazon két havonta velem szeretne nemi életet élni--és hiába győzködöm,hogy én a nőket szeretem--mint a bumeráng vissza-vissza tér.Nem engedhetem meg,hogy olyan dolgokat írjon személyemről--amik nem tulajdonságaim.Válasz nélkül--hagynád,ha pl rasszista állatnak nevezzen?Nem gondolom-de igazad van, aki szarral hadakozik- ö maga is -szarossá válhat.Egyetértek,a szerbekkel kapcsolatos véleményeddel-mert a "Róka csak a szőrét változtatja meg--a tulajdonságait soha"!
Bringás
Forduljanak vissza és menjenek haza! Köszönjük, mi egyet sem hívtunk!
Mangu
@perfekt: Több ilyen szellemi szegénylegény van. Én teszek rájuk, esetleg bannoltatom, ha túlzásba esnek.
kukac50
Ezek a menedékkérők nem Magyarországon akarnak élni,látják,hogy mennyi nyomorúságos sorsú ember él itt,Ők nem ilyen szegénységre megaláztatásra közmunkabérre vágynak.
Bringás
@Mangu: Ne vitázz velük. Én ma két tahónak is megírtam, hogy nem reagálok a mocskos böfögéseikre!
perfekt
@Mangu: Azt gondolom a tiéd a bölcsebb eljárás---én nehezen tűröm a talpas telefonokat,akik intellektuális hiányukat -durva módon közvetítik.És bizony ,vannak akiknek ez még tetszik is-mert egyet ő nyom magának-a többit az-azonos szintű falkatagok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.