Az Átlátszó szerint Orosz Mihály Zoltán polgármester szervezetein keresztül közel ötven ingatlant vásárolt fel Érpatakon.

A polgármester tucatnyi civil szervezetet irányít. Egy részük nem aktív, egy részük ellen a NAV végrehajtást kezdeményezett, egy néhány egészen aktív maradt. 

Legérdekesebb a Benefícium Szeretetszolgálat, amelyen keresztül Oroszék majdnem ötven ingatlant vettek (szereztek) meg Érpatakon, ebből jó párat egészen furcsa körülmények között. 

Trükkösen szerez egyre több ingatlant falujában az érpataki polgármester

A szervezet kuratóriumát Orosz Mihály vezeti, tagok a polgármester testvére, Násztáné Orosz Erika, aki tagja az érpataki képviselőtestületnek is, és Gelsnié Uri Valéria, a helyi szociális intézmények vezetője, aki magánemberként Orosz élettársa.

Az atlatszo.hu utánajárt annak a szóbeszédnek, mely szerint hogy Orosz nagyszámú ingatlan fölött rendelkezik a településen. A kutatómunka sikerrel járt,

összesen 47 ingatlan esetében azonosították tulajdonosként a Benefícium Szeretetszolgálatot.

Volt, aki nem is tudott róla, hogy eladták a házát

A lap munkatársa felkereste a korábbi tulajdonosokat, és kiderült, több esetben nem is volt egyértelmű a tulajdonosok számára, hogy eladták a házat.

„A Kossuth utca 40.-ben lakó idősebb, saját bevallása szerint írástudatlan pár nem is tud róla, hogy a házukat eladták – elmondásuk szerint Orosz végig arról beszélt nekik, hogy csak a telket veszi meg, a ház maradhat a nevükön"

– írják.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Rájött ez a fazon is milyen jövedelmező a zemberekért dolgozni éjt nappallá téve, az ügyvédjeivel együtt. Ha meg családi vállalkozásban boldogítják azokat, akik esetleg nem is akarják, a döntéseknél még vita sincs, nagyon hatékonyak lehetnek.
Bringás
Mivel nem az övé az ingatlan, hanem az alapítványé, mi is itt a probléma?
Aki Én
@Bringás: Ezt komolyan kérdezed? Nem olvastad, vagy nem érted?
Ha olvasás után kérdezed, akkor ez a nap vicce.
DE JÓ, HOGY VAGY NEKÜNK!!!
karma1
@Bringás: Gratulalok! Hat teged se az eszedert szeretnek, az tuti! Asszem, a haz addigi tulajdonosanak mar csak-csak lehet valami eszrevetele, ha egy csalad kinevezi magat "szeretetszolgalatnak", es idos embereket felrevezetve, CSALASSAL kitur a sajat vagyonabol???

Szoval EZ szerinted rendben van? mert egy ilyen ugyet az ugyesz halmazati buncselekmeny kent birna kezelni, ugymint: csalas, hivatali joggal valo visszaeles, magantulajdon serelmere elkovetett csalas, es nagy valoszinuseggel kozokirat-hamisitas is, amikor ugye a "szeretetszolgalat" nevere irtak az ingatlant - jogtalanul.

Volt penzforgalom is? Mert persze az sulyosbito korulmeny. Tobb iranyba is: tuti, hogy adobefizetes a NAV fele nem tortent, viszont az idoseknek sem adtak a hazukert semmit sem. Szoval, sikkasztottunk is, meg adot is csaltunk, ugye?

Na, meg mindig nem erted, hogy mi a baj?

Azt az erkolcsi fertot meg mar nem is irom le, amiben ez az orosz mihaly hentereg! ELETTARSA VAN, AKI MASNAK A FELESEGE! (Vagy csak volt?) Vagy - harrach ne adja! - Isten elott meg fel sem bontotta a frigyet ez a bigamista, szodomista, trappista, filatelista asszonyallat...

Ilyenkor a jozsieknal mar gyutt a vakkomondor ...:o))))
jav
Már ez is !

A Főőőd a Főőőőd a Főőőd !

Természetesen Új Nagyon Nemzeti Nagyon Magyarosan !

Nem osztva,fosztva !

Sikeresen.

Saját,

Javára.

De természetesen csak a Nép-Nemzet miatt.

Nagy test-vére meg a NER,miatt.

Milyen jó hogy mindegyiknek van Nemzeti Nagy Magyar oka,

Haza vinni.

Lehetőleg ingyé,ami még a Királyi birtokból ,maradt,mert a grófok,bárók ,után már nem,mert azok nem kapták vissza,rohadtetves kummunisták miatt.

Természetesen ,Emelkedésére,a Hun-Hazá-juknak.

Mert mi másért?
karma1
ceginformacio.creditreform.hu/cr9310219839

Es annak ellenere nincs semmi beveteluk, adobefizetesuk, hogy kozel 50 hazat szereztek... Szep nagy zsebes kabatjai lehetnek ennek a csaladnak...
nevemnick
Ismerős a helyzet, de itt fityiszes kiváltság az ilyen meló.
Bringás
@karma1: Orosz nem Fideszes! Fel kell jelenteni, ha bűncselekmény gyanúja merül fel. Most az, hogy két idős, esetleg demens személy nem emlékszik mindenre, nekem nem bizonyíték!
Bringás
@Aki Én: Engem nem zavar, ha egy magyar alapítvány ingatlant szerez.
Aki Én
@Bringás: Hát, ebből a hírből sem értettél meg mindent. Hogy van az, hogy te minden hírből csak a neked tetsző részt érted meg, aztán azt mantrázod ezerrel a körülmények teljes figyelmen kívül hagyásával? Általában pont a lényeget hagyod elsiklani, mint most is.
papa.49
@Aki Én: Szelektív hallással rendelkezik, csak azt hallja meg ami jó a fütyisznek!!!
De hol van a legfőbb szÜgyész, miért nem indít hivatalból eljárást a nyilvánvaló csalás miatt???
eszegfu
@Bringás: Csak annyit: nem kivánom még Neked sem, hogy akár egyetlen "demens" személy is legyen a családodban, akik "bizonyiték" nélkül még esetleg földön futókká is váljanak a Te szemléleted szerint!:(((( Tudod nagyon szomoru, hogy a "gyengéket" csapják be... akiknek még arról sincs fogalmuk legtöbbször, hogy hol van a házban a kamra, vagy a WC, nemhogy feljelentsenek bárkit is, majd végigcsináljanak egy pert...Azt hiszem a "küllöid" már töröttek, de nem veszed észre, hogy a kereked már nem kör alaku!
Bringás
@eszegfu: Tudod én a jogállam híve vagyok! Ha történt bűncselekmény nyomozzanak. Ha pedig nem, akkor nem kell itt a népet hergelni álhírekkel!
Bringás
@Aki Én: Hogy lehet, hogy nem akarod megérteni, fel kell jelenteni, ha bűncselekmény gyanúja van, nem a propelleren szörnyűlködni!
eszegfu
@Bringás: Rég derültem ilyen jót! A "jogállam hive" vagy?! Ugye nem M.o-n élsz? De ha igen, akkor bizonyára valami "titkos" védő ételt és italt kapsz, nehogy bármi is hasson Rád az itthoni környzetből... kivéve O.V-t, mint a gyevi birót!
Bringás
@eszegfu: Mi a gondod a jogállam kifejezéssel? A rengeteg jogvédő itt tátja a száját egész nap és piszkosul védik a jogot!
eszegfu
@Bringás: Önmagában ezzel nincs bajom, de hogy Te ezt M.o-ra is érted, az a "gáz". Csak pl. hol van a jogállamiság, ha az öregségi nyugdijat fel kell függeszteni, ha nyugdijasként munkát vállal, csak a képviselőknek nem... vagy a képviselők vagyonosodásának vizsgálata nem érintheti a családtagok vagyonosodását?! A jog szerint egyenlőnek kellene lennünk, vagy nem?!
Bringás
@eszegfu: Kevered a jogállamiságot az igazságossággal. Lehet, nem igazságos, hogy a nyugdíja képviselő dolgozhat, de a sima nyugdíjasnak elveszik a nyugdíját, ha dolgozik, de ilyen törvényt alkottak. Na, ha ezt betartják, attól már jogállam van! Vagyis jogállamban élünk!
nezelodo
@Bringás: Majd ha a te gyerekeidnek tartozna egy ilyen "alapítvány" mondjuk két évi alkalmazotti fizetéssel, vagy ha neked vállalkozóként kellett volna a gyerek megdolgozott fizetéséért havonta számlát adnod, ez azt jelenti te fizetted a járulékot és adót helyettük, akkor is ennyire tapsolnál-e a fidesz világnak?
szaboria1
@Bringás: Kellene egy kicsit utána néznek hogy, már hány bírósági pere lenne ennek az Orosznak de bejelentet lakcímen pl. semmi sincsen.
nezelodo
@Bringás: Nem ís az ő alkalmazottai voltak a gyerekek, hanem kormányzópárt kegyeltjeinek. Később egy ilyen családbarát kebelbarát rúgta ki a lányom aznap, amikor bemutatta a terheskönyvét az igazgatójának.
human
Szerintem ez az Orosz pont olyan mint Farkas Flóri. Próbálják a nagyokat másolni a lopásban, csak még nem profik benne.
human
@Bringás: Figyelsz? Akkor ne háttal ülj a monitornak, mert az nem a falra vetít.
Bringás
@human: Te pedig gondolkodj, miélőtt írsz!
Bringás
@nezelodo: Kár, hogy mendemonda bizonyíték helyett!
human
@eszegfu: Az a jó @Bringás: -ban, hogy megmutatja az országnak mekkora idióták alkotják Orbán szavazótáborának kemény magját.
justhpeter
A falu népének mi erről a véleménye ?
nezelodo
@Bringás: Neked az, mert azért fizetnek, hazudni nálatok szokás.
karma1
@justhpeter: Szerinted mernek velemenyt nyilvanitani?
Igaz, orosz nem fideszes, hanem jobbikos - igy aztan mar most megmutatja kicsiben, hogy mit csinalna a jobbik nagyban, ha uralomra kerulne, tehat szep es jo pelda ez, csak erteni kene belole a nepeknek, de nem fognak (ebbol se tanulni), viszont mindezt megteheti buntetlenul, csoportosan, a csaladjaval egyutt bunszovetkezetben kovet el...
Desischado
@karma1: Pontosan. Mióta mondom, hogy a jobbik még a fidesznél is rosszabb lenne. Most bemutatják, mit művelnének a hatalmon. Hataloméhesek, mert akinél a hatalom, annál a pénz! És az agyament radikalizmuskat is terjeszteni akarják!

És sajnos, nagyon igazad van, hogy ezek világos jelek, de a nép simán hülye! Jaj nekünk, ha ezek hatalomra jutnak! De ha ezek, vagy a fidesz győznek, megyek hozzád, ha befogadsz!
karma1
@Desischado: Gyere, Csillagom, hogyne fogadnalak? Te aztan tudod, hogy mi a nehez elet, es azt is, hogy itt se kolbaszbol van a kerites, de ha az ember akar, akkor tud dolgozni, es abbol tisztessegesen megelni.
Borzalmas, hogy mi var az egyedul elo emberekre, foleg, ha mar nem is huszonevesek. (Bar Te meg nem vagy ebben a kategoriaban, szerencsere...)
eszegfu
@nezelodo: 17:33 Az igazságosság: állampolgárok egyenlőek, a politikai döntéseknek függetlennek kellene lenniük a "sajátos elképzeléstől", a kormányzat legyen "semleges", ne alkalmazzon kettős mércét. Ebből kiindulva nem hozhatnának olyan törvényt, vagy rendeletet, melynek alkalmazása bizony igazságtalanságot, egyenlőtlenséget okoz! Tekintettel arra, hogy mégiscsak ilyen törvényeink vannak, ennek Te tapsolsz, sőt szerinted ez jogállam, akkor erkölcsi érzékeddel valami baj lehet...
nezelodo
@eszegfu: Alaposan félreérted a hozzászólásomat, nem tudom hol olvastad a fidesz rendszer galád módszereinek és törvénykezésének helyeslését a hozzászólásomban?!
nezelodo
"Orosz nem Fideszes!" Írja a színes egyéniségű kolléga. Kár hogy nem emlegeti a Fletót, pedig erről a fazonról ő is eszembe jut a Lipótmező bezáratása miatt. Volt a Balaton-felvidéken is egy ilyen, bár csendesebb polgi, aki annyi bűncselekményt követett el, hogy csak az elmebeteggé nyilvánítás miatt úszta meg. Azért a betegei szerethetik háziorvosnéknt, miután a rablóhadjáratából visszatért az eredeti, távoli pátriájába.
eszegfu
@nezelodo: Bocs.!!! NEM Neked akartam küldeni!! @Bringás: 16:12 hsz-re szerettem volna válaszolni...
Jozefina
Itt is lenne bőven dolga az ügyészségnek!!!??? Ennek az embernek már régen el kellett volna tűnnie.
papa.49
@Jozefina: A 2006,októberi ,,szabadságharcos vezérrel,, együtt, aki odavezette a tömeget a tévéhez!!!
Bringás
@eszegfu: Vedd már külön az erkölcsöt és a jogot! Sehol nem korrelál a kettő tökéletesen!
eszegfu
@Bringás: Veled is csak a "létszám" van meg... sajnálom, de én tovább nem "etetlek"...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.