Meg kell mutatni, hogy a hagyományos iparvárosok nem a múlthoz tartoznak, hanem van jövőjük, ezért "becsületbeli ügy" Dunaújváros kérdése is – mondta Orbán Viktor Dunaújvárosban, ahol a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Cserna Gáborral, saját Fidesz-KDNP-s polgármesterével.

Az ezt követő sajtótájékoztatón Orbán Viktor kiemelte: Magyarországon a kormány nélkül nem lehet várost fejleszteni, bizonyos nagyságrendű fejlesztéseket nem lehet a kormány nélkül megvalósítani, és ez nem pártkérdés. A cél, Dunaújvárost modern ipari várossá tenni – fűzte hozzá.

A kormányfő úgy vélte, a modernséget nehéz lesz elérni, mert "új ipari forradalom zajlik és minden megváltozik, amit ma a modern gazdaságról és iparról gondolunk". Szerinte a digitalizáció át fogja formálni az összes termelési tevékenységet.

Rámutatott, hogy amennyiben Dunaújváros és a magyar ipar nem kapcsolódik be az ipari forradalomba, akkor nem fog fejlődni és a meglévő piacokat is elveszíti.

A miniszterelnök szerint Dunaújvárosban hamarosan a munkaerőhiány lesz a fő gond, ezért fontos a térség összekapcsolása a várossal. A megfelelő úthálózat biztosításához négymilliárd forintból felújítják a Nagyvenyim, Sárbogárd, Mezőfalva felé, később a Cece, Németkér és Paks irányába tartó utakat – ismertette.

Újságírói kérdésre Orbán Viktor elmondta: az M8-as autópálya megvalósítására van egy nagy terv, de jelenleg a pénzügyi alapok nem adottak. Megjegyezte: Dunaújvárost Kecskeméttel négy sávon össze kell kötni, de ahhoz az uniótól nem kapnak pénzt, a magyar források az első lépésekhez pedig legkorábban a 2018-as költségvetésben jelenhetnek meg.

A sportcélú fejlesztéseket firtató kérdés kapcsán a miniszterelnök kifejtette:

minden járásban szükség lenne lőtérre, vívó- és lovasközpontra, mert "az öttusa a magyar kultúra szerves része".

Cserna Gábor hangsúlyozta: az elmúlt évek megmutatták, hogy az együttműködés a város lakosaival állíthatja sikeres pályára Dunaújvárost, a településért dolgozók mottója ma is az, hogy "előttünk a város, mögöttünk a kormány", és ez a garanciája a város fejlődésének. A polgármester értékelése szerint a megállapodás aláírásával komoly esélyt kaptak a kormánytól arra, hogy előrelépjen a város.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Minden járásban lőtér ?
Miért ?
Kik fognak ott lövészeti kiképzést kapni ?
Újra alakul a munkásőrség ?
Itt valami nagy disznóság készül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@karma1: Azt nem tudom hogy a tank alatt mi történik vele, de én használtam, '68 nyarától '69 februárig, ja és velem volt mikor kisegítettük a ,,testvéri csehszlovák népet,, a kapitalizmus okozta ,,eltévelyedéséből,, nekem bevált...Később mikor Székesfváron. lövészversenyen indultam, '69 nyarán, akkor is egy ilyen csúzlival tettem...Az is biztos hogy tök mindegy volt hogy 50 fok meleg van, vagy mínusz 20 fok hóban mindig pontos volt, és SOHA NEM MONDOTT CSÜTÖRTÖKÖT!!!
papa.49
@gulyasgyula: Nem azt mondom, hogy szerettem, csak könnyebb volt, kisebb, ezzel véget is értek az előnyei, az igazi a jó öreg AK volt. tudod hányszor szedtem szét, meg raktam össze mikor a hadsereg bajnokságra készültem '69 nyarán, már bekötött szemmel is ment a dolog, meg feküdtem a ládahomoki pusztában félig a homokba süppedve, és álló nap lövöldöztem a felkészülés alatt...
papa.49
@glorianna: Tudod ez is érdekes amikor benne voltam utáltam de visszagondolva rá bizony kellett hogy felnőjek én is, meg a többiek is...
glorianna
@Cicamama55: inkább 40 évvel korábbit :(((
@papa.49: nekem nem sikerült semmilyen pozitívumot találnom benne, életem legfeleslegesebben eltöltött hat hónapja volt.
papa.49
@glorianna: Nekem 5 nap híján 2 év volt, mondom akkor utáltam de utólag nem volt felesleges szerintem...Engem még egészen '87.ig minden évben tarcsisként is berángattak, hol 1 hónapra, hol egy hétre...
kukac50
Minden faluba városba kellene,megtanulnék lőni, sorba lőném le a gazdag politikusokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.