Meg kell mutatni, hogy a hagyományos iparvárosok nem a múlthoz tartoznak, hanem van jövőjük, ezért "becsületbeli ügy" Dunaújváros kérdése is – mondta Orbán Viktor Dunaújvárosban, ahol a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Cserna Gáborral, saját Fidesz-KDNP-s polgármesterével.

Az ezt követő sajtótájékoztatón Orbán Viktor kiemelte: Magyarországon a kormány nélkül nem lehet várost fejleszteni, bizonyos nagyságrendű fejlesztéseket nem lehet a kormány nélkül megvalósítani, és ez nem pártkérdés. A cél, Dunaújvárost modern ipari várossá tenni – fűzte hozzá.

A kormányfő úgy vélte, a modernséget nehéz lesz elérni, mert "új ipari forradalom zajlik és minden megváltozik, amit ma a modern gazdaságról és iparról gondolunk". Szerinte a digitalizáció át fogja formálni az összes termelési tevékenységet.

Rámutatott, hogy amennyiben Dunaújváros és a magyar ipar nem kapcsolódik be az ipari forradalomba, akkor nem fog fejlődni és a meglévő piacokat is elveszíti.

A miniszterelnök szerint Dunaújvárosban hamarosan a munkaerőhiány lesz a fő gond, ezért fontos a térség összekapcsolása a várossal. A megfelelő úthálózat biztosításához négymilliárd forintból felújítják a Nagyvenyim, Sárbogárd, Mezőfalva felé, később a Cece, Németkér és Paks irányába tartó utakat – ismertette.

Újságírói kérdésre Orbán Viktor elmondta: az M8-as autópálya megvalósítására van egy nagy terv, de jelenleg a pénzügyi alapok nem adottak. Megjegyezte: Dunaújvárost Kecskeméttel négy sávon össze kell kötni, de ahhoz az uniótól nem kapnak pénzt, a magyar források az első lépésekhez pedig legkorábban a 2018-as költségvetésben jelenhetnek meg.

A sportcélú fejlesztéseket firtató kérdés kapcsán a miniszterelnök kifejtette:

minden járásban szükség lenne lőtérre, vívó- és lovasközpontra, mert "az öttusa a magyar kultúra szerves része".

Cserna Gábor hangsúlyozta: az elmúlt évek megmutatták, hogy az együttműködés a város lakosaival állíthatja sikeres pályára Dunaújvárost, a településért dolgozók mottója ma is az, hogy "előttünk a város, mögöttünk a kormány", és ez a garanciája a város fejlődésének. A polgármester értékelése szerint a megállapodás aláírásával komoly esélyt kaptak a kormánytól arra, hogy előrelépjen a város.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Minden járásban lőtér ?
Miért ?
Kik fognak ott lövészeti kiképzést kapni ?
Újra alakul a munkásőrség ?
Itt valami nagy disznóság készül.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szomjankórász
Elég lenne két lőtér: egy a Cinege utcában, egy a felcsúti stadionnál...
Sziszifusz
Minden járásban lőtér ?
Miért ?
Kik fognak ott lövészeti kiképzést kapni ?
Újra alakul a munkásőrség ?
Itt valami nagy disznóság készül.
világlátó
Huszonöt évvel ezelőtt Hamburgban a kikötő nemzetközi továbbképző központjában egy mega szállítmányozókkal folytatott konzultáción a német, holland logisztikusok azt ajánlották a magyar delegációnak, hogy hagyjanak fel ipari országot építő szándékainkkal, hagyjuk ezt a nálunk gazdagabb országoknak, mi viszont legyünk Európa legmodernebb, legtisztább, legügyesebb logisztikai szolgáltató központja.Egy András- keresztet tettek Magyarország térképére, ahol a kereszt metszéspontja volt, az éppen Dunaújváros volt. Oda egy közúti, vasóúti híd kell, odavezető autópályák, azok mentén modern raktárbázisok. A Dunán lévő kikötőkhöz közeli raktárakban tömegárú, nehéz, túlméretes termékek, a hajózó szállítók részére, a Dunától távolabb más, a vasúti , majd a vasútaktól távolabbi területeken a közúti szállítmányozók részére. A raktárbázisok egyben pihenőhelyek, tranzitszállások, a megfelelő szolgáltatásokkal, Közbülső területeken kézi munkát igénylő összeszerelő üzemekkel, kertészetekkel, családi / 50 - 150 ha. / gazdaságokkal, friss primőráru, húsáru termelő gazdaságokkal. A zajos utaktól távolabb parkok, ligetek, a Nemzeti Parkok részei, tavakkal, patakokkal, hotelekkel, üdülőparkokkal. A raktárbázisok modern logisztikai eszközökkel, a szükséges adminisztratív szolgáltatókkal, bankokkal, vám-és pénzügyi szolgáltatókkal, javítóbázisokkal, állat- és növény egészségügyi szolgáltatásokkal, csomagoló üzemekkel, stb.
Sok elgondolkodtató javaslat született még ott, amit Dunaújváros esetében látok most megvalósulni. Kár, hogy nem tudom elhessenteni a gyanút, hogy ne gondoljak arra, miként nyeri meg a város lakosságát a fidesznek O. V. De akárhogy is alakul a politika, csak üdvözölni lehet minden olyan beruházást ami a fenti ajánlat megvalósulását eredményezi.
jolibaba
Na itt az újabb kívánság. Stadionok mellett, előtt, vagy utánuk?
leszúrt rittberger
Tehát ez a lófaszjóska X éve vezeti már Dunaújvárost fideszesként, de eddig nem működött együtt vele a kormány? :DDD

Ki eszi meg ezeket a látszat protokoll baromságokat?
papa.49
Alakul a MHSZ lövész klub, vajon csúzlival fognak lövöldözni, olyan ,,etnikumosan,,???
papa.49
És hol vannak a járások, megszüntettétek nem???
volvós
Söt !!! Minden kiskert mellé egy -egy löteret,
élethü céltáblákkal, kalasnyikovval !!!
Kutyuska
A kormánytagok képeit teszik ki céltáblának?
RonaGyuri
minden járásban szükség lenne lőtérre, vívó- és lovasközpontra, mert "az öttusa a magyar kultúra szerves része???
MHK???
Illetve szóljatok a köpcösnek, hogy az öttusában, pontosabban a 4 és 1/2-ben van még úszás és futás is. Pontosabban futás közben lövés! =))
Mobil123
Én lőtér nélkül is tudok lőni ! (csak szólók !!)
Pöpec
orbánék mindig is lenézték, és röhögték a munkásokat (ld. panelproli). Remélem felmegy megnézni egy csapolást mint anno Vályi elvtárs...
Hisz még valaki ennek a szülinapos sz@rházynak?
felnőttem kissé
orvos kéne meg ápolónő, járásonként megsokszorozódna a vadászbaleset, erre nem gondol senki?
micfild
@Sziszifusz: nekem is ilyesféle érzésem támadt
de lehet nem ártana átgondolni kinek a hobbija az öttusa... én a tömjénezősre szavazok...
Natsuki
Vigyázz mit kívánsz dádé... Nehogy úgy járj a végén mint a szomszédságban...
lampa laz
@Pöpec: ha ismeri Vályi elvtárs pokolrottyantós történetét, aligha teszi be oda a lábát, mert hát az is "véletlenül" esett a forró kokillák közé Diósgyőrbe a szépemlékü Lenin Kohászati Művekben.
alterego56
Ez mind szép és jó, de mi lesz ha bukja a fidesz az időközi választást?
Toby
Járjanak a zemberek a búcsúkba, három fapálcikáról már lehet lőni tömjénes és snittes doktorikat, kétpálcás a nyelvvizsga igazolása, egypálcás a kacsintós orbánctükör, valamint az afrikai polivinilklorid nevű ragadozó bundjából készült, cöf-logós pénztárca!
sentinel216
@Sziszifusz: ma,15:04

Novák Előd - mivel pxcsán rúgták - egy négyhetes alapkiképzésen vesz részt a nyáron, és ezután a határvédelmet erősítené a Jobbik parlamenti képviselője. Remélhetőleg valami Alpok aljai - Nemesmedves - erdőrengeteg közepén képezik a lúzert. 4 hét kevés! Három hónap legálább!
Mézike
Akkor most már a csendőrök is rendfenntartók lesznek?
justhpeter
Nooooooooooomális ? Nem hiszem, hogy ez a koma egy tiszta fialás. Akik ezeket az idióta ötleteket a szájába adják, azok bennünket néznek debilnek, vagy ezt a szerencsétlent akarják nevetségessé tenni ?
bence
Az biztos ! Főleg ha te lennél a célpont !
papa.49
@bence: Vállalom, akár ingyen is, csak adjatok egy Kalasnyikovot, imádtam azt a fegyvert a jó öreg AK 47. fatusást, figyuzz idősebb volt mint én, de marha pontos, és úgy vitte át a sín közepét mint a huzat, Vácot találkoztunk 1968 júniusában,...
papa.49
@volvós: Imádtam a régi első csúzlimat egy AK 47. fatusást, 100 méterről 3X 10, volt az első lövészeten a mellalakra...Ütött mint a rosebb, meg mászott is jobbra felfelé sorozaton de egyes lövésnél kurva pontos volt...
bakegya
Ha te leszel a célkeresztben ,semmi akadálya-tehát pénz nincs-18 után ha lesz ,te már nem leszel,akkor mi a francot hablatyolsz össze megint?
bence
@papa.49: ! Nyugodj bele , ezt rajtad kívül még nagyon sokan vállalnák ! Már nagyon elege lett az embereknek belőle !
human
Hallottam ezt az idiótát beszélni a dunaújvárosiakhoz. Gyakorlatilag megzsarolta őket mert azt mondta, hogy "A kormány nélkül nincs fejlődés Dunaújvárosban.". 20 milliárdért akarja megvenni a dunaújvárosi szavazókat. Orbán egy undorító féreg.
gulyasgyula
@papa.49: ..Nem is olyan rossz ötlet ez ..Ki tudja mikor kell egy kis fegyver ismeret , Csak túl drága a lőszer ..
Szókrakész
"Meg kell mutatni, hogy a hagyományos iparvárosok nem a múlthoz tartoznak, hanem van jövőjük, ezért "becsületbeli ügy" Dunaújváros kérdése is – mondta Orbán Viktor Dunaújvárosban"

Mondja ezt egy olyan "ember", aki személyesen tett azért, hogy Dunaújváros a padlóra kerüljön?
A Vasmű szétforgácsolása, a mészkő és dolomit üzletek(apuka), ...
kkalman
Egy jó, kis futóvadlövészethez nem kell lőtér. elég egy AK47, meg, hogy a csürhe fusson a réten. A többit intézem.
jav
Szutyak !

Lőtérre mindenképp,hogy lássam hogy ugrálsz el a golyó elől.

El nem találnálak !

A világ minden kincséért se.

Fosztanám meg magam attól hogy személyes kezemmel igazgassalak fel az ágyú talpra.

Mert az ilyen nagyságoktól azon szoktak,elköszönni.

Rá is raklak meg el is húzom talpasként ,ágyú-talpadat,mély alázattal.

Gondolom az nem baj ha méltón akarok ,emlékezi,Rád !
sentinel216
18:03 - kor azt írtam, hogy legalább 4 hónap kiképzés kellene a nyálas ficsúrnak. VISSZAVONOM! Ezt gyerekcsinálógépet a HATÁRŐR fogalom közeléből is több kilométerre távol kell tartani. Kikérem magunknak, valamennyi határőr veterán nevében, hogy ennek a fasisztának bármilyen köze legyen a testületünkhöz! Mi öreg járőrök, lehúztuk a 27 hónapot, ami pontosan 819 nap. Nem kaptunk havonta milliókat, csak 70 Ft volt a sima járőr zsoldja.
Borsodi
Elvették a labdáját,hogy ez jutott az eszébe? Ezzel megkönnyítené az emberek életét nem kell kiugrálni az emeleti ablakból ha kilátástalan helyzetbe kerülnek,csak elmenni a lő térre.Öreg otthon, kórház,iskolák nem lenne fontosabb?
Cicamama55
Ha így haladunk, rövid időn belül a testnevelés órákon kötelezővé teszik a katonai kiképzést...
silber13
@Cicamama55: Rohamosan közeledünk a hozzá!
Cicamama55
@silber13: Félő, hogy amiért ma még büntetés jár, amit még ma elítélünk, az a kötelező években gyermekeink kötelező tananyagává válhat az iskolákban...Nagyon sötét kilátások ezek.
Szomjankórász
@orange: Látom, bérfirkászéknál megjött a váltás. Kellett is, mert a kollégádnak már narancsról setétveresre váltott a feje, addig maszturbált itt szellemileg.
Legyen nálam is lőtér, rendben. Szólj, ha jössz, betárazok. Ha itt leszel, akkor meg ki-.
dr. prédikátor
@sentinel216:tegnap 23.10-re Egyetértek veled ,de én azért vállalnám a kiképzését mint veterán határőr kiképző tisztes!A faszát is elhagyatnám vele az egyes harcos kiképzés alkalmával!!!pedig én már elég idős vagyok hozzá képest!!!
sentinel216
@dr. prédikátor: ma,16:51

1969.XI.17. - 1972.II:17. (819 nap) Három hónap Nagyatád, alapkiképzés, három hónap nyári tisztes kiképzés, Nagykanizsa. Leszerelésig vonatellenőrző csoport. Kanizsa - Balatonszentgyörgy, NK - Barcs, Busz ellenőrzés NK - Zalaegerszeg.
Akkor még divat volt az akadálypálya. Novákot azért meg lehetne szivatni úgy hülye kopasz módra.
dr. prédikátor
@sentinel216: Én 62 -ben voltam Nagyatádon, 3 hó, Siklós 6 hó tisztes suli Pécs kiképző tisztes, na meg ujra Nagyatád kopaszkiképzés!De szép is volt!!!
gulyasgyula
@papa.49: ..Ha erősen tudtad tartani minden lövésnél jobbra 45 fokos szögben 12-14 cm a lövések közti távolság ..
gulyasgyula
@sentinel216: ..Ugyan akkor csak Sopronba hirszázad ., Pesthidegkut tisztes isk. Még össze tudnánk állítani egy rendes századot ..Egy migráns se jönne át drótkeritésen ..Jó egészséget kívánok minden volt kortársamnak és sorstársamnak ...
papa.49
@gulyasgyula: A fatusást tarthattad akármilyen erősen, az ugrált, és kúszott, viszont már mikor a deszant csúzlival lövöldöztünk, az nem ugrált, a csőszájfék...Nekem ' 70. ben volt olyan fegyverem, viszont meg se közelítette az AK pontosságát, se az erejét...
glorianna
A kis ügyes, megint feltalálta a kanálban a mélyedést:
"A kormányfő úgy vélte, a modernséget nehéz lesz elérni, mert "új ipari forradalom zajlik és minden megváltozik, amit ma a modern gazdaságról és iparról gondolunk". Szerinte a digitalizáció át fogja formálni az összes termelési tevékenységet."
De akkor miért butítja szervezett keretek között az ifjúságot? :O
glorianna
Az már csak a hírszerkesztő "hozzáértése", hogy egy újságírói kérdésre adott válaszból emel ki egy félmondatot... így elég fegyveresre sikeredett a cím is, a hozzászólások többsége is :(
glorianna
@Cicamama55: Nem azért a húsz fillérért, de a nyolcvanas években Romániában az általános iskola 5. osztályától volt "hazafias nevelés" című, heti 2 órás majdnem szabályos gyalogsági kiképzés, 9. osztálytól pedig évente lövészet is. 1973-tól az egyetemista lányok is teljesítettek sorkatonai szolgálatot, összesen 6 hónapot (nem volt túl komoly, de volt).
papa.49
@glorianna: Ha ez is hozzájárult a diktátor dicstelen bukásához nosza vezessék be itthon is!!!
gulyasgyula
@papa.49: A kezedre tekerted a szíjat és akkor volt 12-14 cm a lövések közti táv , ha valaki gyengén fogta össze vissza lőtt , volt szerencsém annyit lőni mint ma egy ezrednek .A 24 hónapos átállás elhalasztása miatt hetekig a laktanya teljes fegyverzetét belövették velünk hogy ne unatkozzunk ..Nekem nem tetszett a ""deszant"" .
glorianna
@papa.49: Gondolj bele: 1973-tól volt a lányoknak is katonaság, Ceausescu 1989 decemberében bukott - szerinted jó ötlet 15-16 éves futamidejű "buktatást" tervezni? Ráadásul egy csomó gyerek és fiatal rengeteg idejének a szabályos elrablásával?
gulyasgyula
@sentinel216: De azt elkocsmáztuk ..Igaz az otthoni csomagba úgy volt csomagolva a liba ha felrúgja a boros üveget el ne ázzon a 10-20-50-100 forint ..
karma1
@lampa laz: Szegeny Valy a sajat hulyesege miatt esett bele az ontott vasba... Azon a hidon, ahol csak nagyon komoly biztonsagi intezkedesek betartasaval lehetett barki is, O szegeny zsebreb@szott kezzel setalt, megbillent, es nem birta idoben a zsebebol kihuzni a kezet, hogy megkapaszkodjon a biztonsagi korlatban.

Bar, most hogy mondod,... Valaki ALLANDOAN zsebben hordja a kezet... Vajon ki is? Na, akkor mikor is lesz a miniszterelnoki latogatas esedekes Ozdon, a kohaszati muvekben?
karma1
@papa.49: Volt a Discovery channelen egy film a kezi lofegyverekrol, ahol a vilag osszes fegyveret megvizsgaltak, hogy melyik a legjobb fegyver, es igaz-e, hogy a nyugati gyartmanyok mindent vernek-e?
Ott egy fegyverszakerto felmutatott egy AK47-est, es kozolte, hogy a vilagon ennel jobb lofegyvert meg senkinek sem sikerult gyartania, termeszetesen beleertve a nyugati gyartokat is.
Bemutatta a celzasi-talalati pontossagot, erosseget, majd a terepen lerakta a foldre az AK-t, es egy amcsi lanctalpassal keresztulment a fegyveren, ami termeszetesen kanyarpuska lett ettol a kis intermezzotol, majd a szakerto felvette, lazan bemerte a celpontot a fegyves csovenek a vegpontjanak megfeleloen, LOTT vele, minden problema nelkul, es TALALT! Mintha semmi sem tortent volna! Aztan mondta a szakerto: "Na, szoval errol beszelek..."
Cicamama55
@glorianna: Most akkor a 20-30 éves Romániát állítjuk nálunk vissza?! Visszafelé forgatjuk a történelem kerekét, melyben közben egy marha nagy nyolcas lett!
dr. prédikátor
@karma1: Ez így igaz !!! a világ legjobb legbiztonságosabb fegyvere az AK 47. gépkarabély!!!Nem véletlenül használják a maffiózók, gerillák.Az AK 47 től jobb fegyvert még NEM gyártottak!!!
papa.49
@karma1: Azt nem tudom hogy a tank alatt mi történik vele, de én használtam, '68 nyarától '69 februárig, ja és velem volt mikor kisegítettük a ,,testvéri csehszlovák népet,, a kapitalizmus okozta ,,eltévelyedéséből,, nekem bevált...Később mikor Székesfváron. lövészversenyen indultam, '69 nyarán, akkor is egy ilyen csúzlival tettem...Az is biztos hogy tök mindegy volt hogy 50 fok meleg van, vagy mínusz 20 fok hóban mindig pontos volt, és SOHA NEM MONDOTT CSÜTÖRTÖKÖT!!!
papa.49
@gulyasgyula: Nem azt mondom, hogy szerettem, csak könnyebb volt, kisebb, ezzel véget is értek az előnyei, az igazi a jó öreg AK volt. tudod hányszor szedtem szét, meg raktam össze mikor a hadsereg bajnokságra készültem '69 nyarán, már bekötött szemmel is ment a dolog, meg feküdtem a ládahomoki pusztában félig a homokba süppedve, és álló nap lövöldöztem a felkészülés alatt...
papa.49
@glorianna: Tudod ez is érdekes amikor benne voltam utáltam de visszagondolva rá bizony kellett hogy felnőjek én is, meg a többiek is...
glorianna
@Cicamama55: inkább 40 évvel korábbit :(((
@papa.49: nekem nem sikerült semmilyen pozitívumot találnom benne, életem legfeleslegesebben eltöltött hat hónapja volt.
papa.49
@glorianna: Nekem 5 nap híján 2 év volt, mondom akkor utáltam de utólag nem volt felesleges szerintem...Engem még egészen '87.ig minden évben tarcsisként is berángattak, hol 1 hónapra, hol egy hétre...
kukac50
Minden faluba városba kellene,megtanulnék lőni, sorba lőném le a gazdag politikusokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.