A szupertraffipaxok megjelenése óta nagy kérdés volt, hogy meddig is lát el egy ilyen berendezés. A Délmagyar egy szakember segítségével utánajárt.

A cikk szerint bár kérdezték erről az ORFK-t, választ nem kaptak, a sajtóban pedig a rendőrségi nyilatkozatok alapján 40-100 méteres hatótávolságról beszéltek.

A radarok 3–20 méterre mérnek pontosan, a radarjelnek 10-25 fokban kell visszaérkeznie, ha másképp jön, nem lesz hiteles a mérés. Érdemes megnézni a szabálytalankodókról készült képeket, melyekre nem fér fel két sávelválasztó vonal. Ha messzebbről mérne a berendezés, a rendszám sem látszana. Mindemellett ha messzebbre menne a jel, akkor egyszerre mérné a távoli és az elhaladó autókat is, ez pedig valakinek biztosan gyorshajtást jelentene.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
marhasok pénzért ennyire fussa. hát ez van emberek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
marhasok pénzért ennyire fussa. hát ez van emberek.
eugen4402
A Facebookosok meg összetévesztették a traffipaxot a csodarabbival...
human
A végén kiderül, hogy ez is csak annyira csodatrafipax, mint amennyire csodazongora a csodazongora. De legalább jó sokba került.
silber13
@human: Tényleg, mi van a csodazongorával?? Nagy a kuss róla... Vagymint minden csoda, ez is 3 napig tartott? Ha olyan sufniban gyártották, nem csodálom.
human
@silber13: Ugyanaz van mint Rákai Filip vagy Matolcsi könyvével. Már az elején tudták, hogy senkinek nem kell, de nem is ez volt a cél. Tudták, hogy közpénzből majd jönnek a milliós rendelések. Így nem túl kockázatos könyvet írni. Nem is értem minek ez a körítés, menjenek be két táskával az mnb-be és tömjék meg pénzzel és viszlát.
A vár (vagy az mnb egyik alapítványának) épületébe vettek zongorát XX millióért és az nem az mnb csodazongorája volt. De hát akkor minek csináltatták, ha ők sem veszik meg?
kamazuka
ŰMennyire szuper?
Belát a sarkon túlra is?
silber13
@human: Persze, hogy nem kellett a csodazongora, megfelelt helyette egy lenézett , mezei Steinway, amit még fel is kell újítani. Hogy minek csináltatták? Szerintem egyértelműen pénzlenyúlási szándék vezérelte a gyártókat, még azon az áron is, hogy bizonyosan vissza is kellett csorgatni egy összeget valakiknek a zsebébe.
Toby
Remélem senki nem gondolta komolyan, hogy a szupcsi traffik sűrgős megvásárlása a technikai - hamis - paramétereik miatt történt!
Első látásra sem tűnt hihetőnek a bemesélt 1000-1500 méter, ugyanis a felvétel középpontjában csak a célgépkocsi szerepelhet, egyéb tereptárgy nem!
A bíróság már olyan felvételt sem fogadott el terhelőként, amelynek látómezejében/mérési tartományában szerepelt az útvonal jelzésére szolgáló műanyag oszlop!
Hozzáértőtől tudom!
human
@silber13: Ráadásul plágium gyanús volt a zongora dizájnja. Már egy cég korábban csinált egy kísértetiesen hasonló zongorát.
silber13
@human: A zongora, amiről koppintották, az a francia Peugeot-Pleyel cégek üzemszerűen gyártott hangszere, de megjelent az Audi-Bösendorfer közös munkája is. Tulajdonképpen nem is értem, mi keresnivalónk van a hangszer- jelesül a zongoragyártás környékén.Csak nagyképűsködés, pénztarhálás, lenyúlás az, amiben otthonosan mozgunk, ami a témát illeti.
human
@silber13: Talán olyan ez mint a kisvasút. Lehet mutogatni az unokáknak, látod ezt még a papa csináltatta annak idején.
silber13
@human: Még az is lehet, hogy az egyik kastélyba kerül. Majd anyjuk horgol rá terítőt és a személyzet letörli róla a port. Mert nehezen hiszem, hogy a háziak pl.: Bartókot játszanának rajta
egyvandor
Arra jó hogy az utánfutósokat szívassák vele a lakott területen belüli autópálya bevezetőin a 70-est megengedő tábláknál. Mert ott ugye nagyon veszélyes, ha egy utánfutós 65-el halad. Az egész csak pénzbehajtásra lett kitalálva. Ha tényleg a biztonság lenne a cél, első körben csak figyelmeztetést küldenének ki. másodszorra már lehetne akár keményebben is büntetni, de nem.
namihami
Ismét sikerült a fiúknak adni a sz@rnak egy pofont.
Ezek után a lefotózott autósok 70-80%-a mehet vissza a kasszához és a yard még bizonyítani se tud, hiszen az, hogy csak, az kizárólag a parlamenti és politikai életben áll.
A legkisebb kétely esetén a viták sora fog elindulni és megfelelő anyagi vagy elszántsági fok esetén akár a kinti bíróságig juthat el.
human
@silber13: Kedvenc jelenetem a Legényanyából pont ide illik :)
youtu.be/dtuulfFjl_E?t=59m49s

"Csak tudnám mit jelentenek ezek a bizbaszok." :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.