A Szépművészeti Múzeum műtárgykölcsönzési listáján az Adriatiq Islands Group Hungary Kft. is szerepel, amelynek Vitézy Tamás volt a tulajdonosa – írja az Átlátszó.

A 2008 elején bejegyzett, majd 2015 őszén megszűnt kft-nek egy horvát cégen keresztül az Orbán Viktorral távoli rokonságban lévő üzletember, Vitézy Tamás volt a tulajdonosa. Az Adriatiq két ügyvezetője pedig 2008 januárja és 2010 februárja között Szalay-Bobrovniczky Kristóf és a Baán Lászlóval baráti kapcsolatban álló Habony Árpád volt.

Az Adriatiq Islands Group Hungary Kft. először 2008. december 8-án kötött szerződést a Baán László által igazgatott Szépművészeti Múzeummal. A megállapodás szerint a cég három évre kapott kölcsön három festményt havi nettó 10 ezer forintos kölcsönzési díjért cserébe.

Johann Georg Waxschlunger: Baromfiudvar pulykákkal

Jan van Ossenbeck: Pásztorok a kútnál

Jan van Ossenbeck: Jákob kivonulása Kánaánba

Orbán rokonának is adtak kölcsön képeket a Szépművészeti Múzeumból Az első után 10 nappal egy újabb kölcsönzési szerződést kötött egymással a múzeum és a Vitézy-féle cég. Az Adriatiq Islands Group Hungary Kft. további négy festményt kapott kölcsön három évre, szintén havi nettó 10 ezer forintos kölcsönzési díjért cserébe.

Francesco Fidanza után: Kikötő napfelkeltekor

Holland festő 1700 körül: Kikötői jelenet

Dirk Maes: Lovasok egy itáliai kastély előtt

Dirk Maes: Itáliai piactér lovasokkal

A dokumentum szerint az Adriatiq összesen 400 ezer forint restaurálási díjat fizetett azért, hogy megkaphassa a festményeket.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bringás
Mi a baj? Átfestették a bérleti idő alatt?
Megint megy a libsi uszítás!
Toby
No comment!

"Tartsátok szárazon a puskaport!" Szükség lesz rá! Uff!
bencemacska
Szerintem azért "küldte" Vitézynek a nevezett képet, hogy el ne feledje, ki az úr a baromfiudvarban.
Desischado
A családi maffia virágzik, ahogy a tények mutatják, de meddig még?! A lámpavas projektet mikor indítjuk már végre be?
bakegya
@bencemacska: INA-ra volt ÉS VAN IS EZ A PROTOKOL mindkettejüknek.VITÉZY a vicctor INÁRA!!!A csoportdinamikát a horvátoknál már ős idők óta a Vitézy tesó egyensúlyozZa.KÉPBE KELL EZEKNEK OTTAN IS LENNI,mert mért baltáznák el azt a nyomvonalat is ha itthon fennmaradási engedéllyel ki lehet sajátítani.NEM ÁLOMPÉNZ MÁR AZ MAGYZSAR ÁLLAMPÉNZE AZ ORSOS PEREPUTTYNAK(A mol -ott-ov-i technológia azóta is virágzik,gazol-gázol át egészen azért bandzsánig...ÉS VISSZA...)DDD
colibri
Mik fognak itt még kiderülni? Óriási a sleppje gorbánnak is. (Hallhatjuk Matolcsynak is milyen népes rokonsága van)
Jozefina
Ezeket szép szóval, szavazással nem lehet távozásra kényszeríteni, de egy kitartó általános országos sztrájkkal és néhány szívlapáttal el lehetne kergetni őket és valamennyi csatlósukat!!!
bakegya
@nyanya001: az olajos üzletmenetet fényezik velük HORVÁTORSZÁGBAN-a Vitézi és a kocsis mérnök ki van telepítve oda.A nyaraló sziget is így pottyantódott az ölükbe a sintérrel felesben.
Számtalan idevalósinak is van ott a közelben nyaralóháza-természetesen narancsködös gazdasági csodatevők egytől egyig.(érbeadott apartmanházak)
bencemacska
@bakegya: És a magyar bíróság kimenti a MOL vezért!!! A q... a...t.!!!
namihami
Ez egy olyan család, amelyik szereti a szépet.
Tied az ország, magadnak ""építed""-miként azt a fiúk apái, nagyapái már oly szemléletesen közölték a néppel. Csak folytatódik a családi hagyomány.
papa.49
@nyanya001: Volna tippem hogy kinél kéne keresni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.