A múzeum társadalmi kapcsolatainak erősítését szolgálta a Szépművészetiben megtartott Habony-esküvő – erről Baán László, a múzeum igazgatója beszélt az ATV Start című műsorában.

Baán azt mondta, egy olyan meghívotti körről van szó, amelyről 9 évvel ezelőtt úgy gondolta, hosszú távon „érdemes és hasznos” lehet a múzeum számára, ha meghívja őket a rendezvényre. Ezáltal a múzeum kapcsolatai a politikai és gazdasági elittel erősödtek, ezek a kapcsolatok pedig ma is a múzeum működésének alapját jelentik. Szerinte az ilyen rendezvények hosszú távon kedvező klímát teremtenek a múzeum számára. A végeredmény pedig igazolja ezeket a törekvéseket, hiszen a Szépművészeti Múzeum minden kormány alatt megkapta azt a támogatást, ami lehetővé tette, hogy olyan jelentőségű kiállítások nyíljanak, amikre egyetlen más volt szocialista országban sem láthatunk példát.

 Ilyen a Magyar Nemzeti Galériában nyíló Picasso-kiállítás is, amely Baán szerint a 10 év alatt kialakult kapcsolatrendszer mellett a Szépművészetit övező európai ismertségnek köszönhetően jöhetett létre

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Hát persze, a Szépművészetis lagzi nélkül, "a magyar reformok" sem működnének !
Nagy sunyi trozsőr vagy te baán, egyre érettebb leszel a soprkonkőhidai wellnessre !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Hát persze, a Szépművészetis lagzi nélkül, "a magyar reformok" sem működnének !
Nagy sunyi trozsőr vagy te baán, egyre érettebb leszel a soprkonkőhidai wellnessre !
sgyuri2003
Nem elég hogy korrupt , de még büszke is rá.
Sokba kerül nekünk az a kifaszom habony lagzi. Úgy 200 milliárdba, amit ez az erkölcsi hulla fog elkölteni miközben szétkurja a városligetet.
pbalage
olvasom a cikket, közben gondolkozok, hogy most akkor melyik buzeráns fogát is kéne kiverni.
gondolkozom a fogkiverési kommententen, erre ezt látom:

kepfeltoltes.hu/160421/fogp_tl_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
papa.49
Ez a pacák egy született hazudozó, röpke fél év alatt ez legalább az 5. variáció, ha kussolnál baromarcú okosabb maradtál volna))))))))))
namihami
Na Baán mester, ez egy jól sikerült, méretes, kis túlzással akár orbitálisnak is mondható s.ggnyalás volt a Gazdi és asztaltársasága irányába.
Még két változat és azt is kideríted, hogy a képeket a Takonyárpi rendelte a Picassotól, sőt az Árpi festette a Picasso helyett.
human
Nem életszerű, hogy egy múzeumigazgató reggel felkel és olyan ötlete támad, hogy egy kiállítást kellene rendezni ritka festményekből. De mi is kell ehhez? Szakmai barátságot kell kötni azokkal a fontos szakemberekkel akik ebben segíthetnek. Hogy oldjuk ezt meg? Hát híjuk meg a múzeumba őket. De ez olyan snassz. Megvan, rendezzünk esküvőt mert oda pont illik egy szakmai és üzleti tárgyalás. Már csak kell keresni valakit az utcáról aki esküvőt szeretne ingyen a múzeumban. Csak ez a Habony vállalta, aki ki is volt akkor? Vagy inkább hol volt, hol nem volt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.