Jelentősen gyengült a forint péntek kora reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben hajnal óta azokra a nem végleges adatokra, hogy a britek többsége az EU-ból történő kilépés mellett döntött.

Az euró jegyzése a kora hajnali 312,97 forintról 318,16 forintra, a dolláré 273,98 forintról 289,16 forintra, a frank árfolyama pedig 284,39 forintról 296,44 forintra változott pénteken, percekkel reggel 6 óra előtt.

Az euró árfolyama is esett a dollárhoz képest: a hajnali 1,1424 dollárról 1,0915 dollárra.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nagy-Britanniának az EU-s jog szerint most két éve van végigtárgyalni a szakítás feltételeit, addig a tagságuk legalább papíron megmarad. Nagy kérdés, hogy mennyit tudnak majd megtartani a közös piachoz tartozásból, illetve mi lesz azokkal a munkavállalókkal, akik az EU egyéb tagállamaiból költöztek Nagy-Britanniába. Az sem világos, hogy a 2020-ig befizetendő tagdíjukkal mi lesz. Ez azért is érdekes, mert Magyarország részben ebből kapja a támogatásokat.
444.hu/2016/06/24/brexit-van-zuhan-a-font
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vizual
Egy biztos, Orbán nem jár rosszul. Neki már milliárdjai vannak igy bárhol megél majd ahol befogadják. A sok hive pedig ugyan ugy fogja szívni mint az aki ellenezte őt. De nem gondoljátok, hogy a mi érdekünkben tevékenykedett már közel 10 éve.
Yoda69
@papa.49: Amiatt nem kell aggodni hogy hazaternek, van meg mas Unios tagallam is ahol jol kereshetnek, csak ujra koltozni kell. Ami meg azt illeti Union kivul is lehet munkat talalni. ami a tobbszoroset fizeti a hazainak. Szerintem aki egyszer csaladostul eljott otthonrol az nem valoszinu hogy hazater, hacsak minden kotel szakad.
eszegfu
@Yoda69: Ebben teljesen igazad van! Nem egyik pillanatról a másikra dönti el a család, hogy elköltöznek M.o-ról, de aki ezt meglépi, kicsi a valószinüsége, hogy egy másik ország helyett visszaköltözik...
Jozefina
Orbán magyarországa már szivatva van a forint gyengüléssel, de ez még nem a végső szerintem.
A már kint dolgozó magyarokat senki nem fogja elzavarni, csupán más jogi helyzet fog előállni.
eszegfu
@Jozefina: Az igaz, hogy a már kint dolgozó magyarokat nem fogják "elzavarni", viszont -- legalábbis ezt olvastam -- hoznak uj törvényeket, szabályokat, igy "önként" keresnek majd más országot, "ujakat" viszont eleve nem engednek dolgozni. Ez is valóban más "jogi helyzet" lesz, csak éppen a kint dolgozók számára nyilvánvalóan hátrányos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.