A terrorizmus és a migráció kéz a kézben jár – jelentette ki Kósa Lajos az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Vajon meddig kell várni arra, hogy az Európai Unió és a baloldali pártok rájöjjenek, hogy a terrorizmus, az egész európai életforma ellen irányul, és megváltoztassák álláspontjukat? – tette fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője.

Az Európába érkező migránsok ugyanis nem akarnak integrálódni – tette hozzá a kormánypárti politikus.

Kósa Lajos, aki az országgyűlés rendészeti bizottságának elnöke is, beszámolt arról, hogy a bizottság a röszkei látogatásakor példásnak ítélte a tranzitzóna működését. Svéd és finn rendészeti szakemberek is hasonlóan nyilatkoztak az intézményről – tette hozzá.

Orvos, videotolmács áll a migránsok rendelkezésére, és akinek a kérelmét befogadhatónak ítélik, azok táborban várhatják meg menekültkérelmük elbírálását – mondta.

A gondot az jelenti – folytatta – hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai szerint a migránsok 90-95 százaléka nem együttműködő. Nem mutatnak be úti okmányt, hamis adatokat közölnek, és miközben például azt állítják, hogy Szíriából jöttek, nem beszélnek arabul. Az pedig nem igaz, hogy a magyar hatóságok fizikailag bántalmazzák a bevándorlókat – fűzte hozzá.

A Fidesz frakcióvezetője arról is szólt, hogy tapasztalatai szerint a magyar baloldal bevándorláspárti, minden eszközt felhasznál a migráció támogatására.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadnarancs
@krumpli: Itt már éjjel lement a cikk... De migráncsozz még kicsit, most nagyon trendi a birkák körében!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
Kósa logikája sántít. Már egyszer leírtam, hogy hazánkban évi 100-120 gyilkosság történik amelyeknek elkövetői magyarok, akik nem tartják be a törvényt. A Kósa féle logika szerint a magyar gyilkos nép.
volvós
Kupaklali !!! Most már elkerülhetetlen
az elmegyógyintézetbe kerülésed !!!
varrólány
Azért túlzásokba ne essen , mert nem terroristák és még muszlimnak sem kell lennie elég ha sérelem éri őket vagy nem kapják meg amit akarnak. Akkor nem békés párbeszédet favorizálják hanem az agresszivitást hiszen ahol éltek eddig így oldották meg a problémáikat. Az pedig a Fideszt erősíti sajnos ,hogy lassan napi szinten történik valami miattuk Európában .
Eriksson
Kósa illetékes lehet az ügyben, mivel az ország egyik legnagyobb menekülttábora Debrecenben volt még tavaly év végén is..
eszegfu
@Eriksson: Ez akár igaz is lehetne... csak tudod Kósa 2014-ig volt Debrecen polgármestere, a menekülttáborba az ő idejében leginkább a délszláv háboru elől jöttek az emberek. Az afrikai menekült hullám idején Kósa már nem állt Debrecen élén. Azt nem tudom eldönteni, hogy a délszlávok menekülésekor u.azok a bajok, gondok voltak, mint a mostani menekültekkel... valahogy emlékeim szerint az előző "turnus" befogadása, ellátása valahogy mintha "természet-szerübb" lett volna... de lehet, hogy tévedek.
Eriksson
@eszegfu: Nem az a lényeg, hogy mikor volt pm, hanemhogy debreceni polgár és nap mint nap megtapasztalhatta a migránsok áldásos jelenlétét, mint a többi debreceni városlakó.
eszegfu
@Eriksson: Értem... de akkor migránsok voltak a délszlávok is annak idején?
Eriksson
@eszegfu: A debreceni lakosok számára igen. De azzal egyetértesz gondolom, hogy azért az más tészta volt.
Eriksson
@eszegfu: Azok igazoltan valódi menekültek voltak, mégis volt bőven incidens a különböző kultúrák és együttélési szokások miatt.
Bringás
Miután napnál világosabb az összefüggés és a migráció között, csak a merkeli hazugságra világított rá! Jól tette!
vadnarancs
Lajos! Mielőtt ezt kiokádtad magadból, szondát fújattak-e?
krumpli
Jahh.. Különben baltázgatott egy 17-éves migráncsoló németben. Mindenhol főcím, de ti tudatlanok nehogy megtudjátok ! Ha elkerülte a figyelmemet, itt, akkor bocsi...
vadnarancs
@krumpli: Itt már éjjel lement a cikk... De migráncsozz még kicsit, most nagyon trendi a birkák körében!
krumpli
@vadnarancs: Nem vagyok fideszes, de most már jobbikos sem. Oda szeretnék tartozni aki fellógatja a rendszerváltozás óta az országot idejuttatókat !
vadnarancs
@krumpli: Csatlakozom! Kell egy jó pár lámpavas!
eugen4402
Nem tudom... Ha a debreceni menekülttáborban napirenden történtek a gyilkosságok, és volt olyan nap, amikor hatszor fordult a hullaszállító, akkor miért nem zárták be előbb? Megértem Kósát, ha idegileg ilyen állapotba került...
Nem inkább az a baj, hogy egy nap max. 17 menekült azonosítását tudjuk elvégezni?!? Ha szándékosan lassítjuk az átvonulásukat, akkor nem kell csodálkozni, ha kissé ingerültebben viselkednek. Persze nem hiányzik egy hívatlan vendég sem, de 56 - 57-ben a nyugati országokban 200 ezer magyar is eljátszotta ezt a szerepet.
eszegfu
@Eriksson: Igen, egyetértek! Kb. pont erre szerettem volna "kilukadni"... más volt. És pontosan szerintem ebből következik, hogy Kósa az akkor szerzett "tapasztalatával" a mai helyzetben nem valami sokat ér... hiszen 2x egymás után u.abba a folyóba sem lehet belelépni...
krumpli
@eugen4402: Tények, vagy csak megint kihagytad a gyógyszereket ?! Hat halott naponta AHA !!!
Aki nem a kijelölt határátkelőkön jön át, az határsértő... Nehéz azonosítani mivel eldobálták, elégették a papírjaikat. Mind Szíriai ! És te DK-s nagyi annyira buta vagy hogy az hihetetlen..
Eriksson
@eszegfu: Oké amit írsz, de ne felejtsd, hogy azok regisztrálva voltak, s nem százezerszám özönlötték el Európát. S nem volt köztük terrorista, csak szerencsétlen háborús menekült. Mégsem volt könnyű a debreceniek élete.
Eriksson
@eugen4402: Ez érdekes megjegyzés:
" Persze nem hiányzik egy hívatlan vendég sem, de 56 - 57-ben a nyugati országokban 200 ezer magyar is eljátszotta ezt a szerepet."
Akkoriban a magyar menekültek hónapokig voltak különböző táborokban, amíg sorsuk további folyását el nem igazították. Különböző nyugati országok kiválogatták, hogy melyiknek milyen típusú munkaerő kell, s a magyar disszidensnek nem sok választási lehetősége volt.
eszegfu
@Eriksson: Ebben egyetértünk! Nem akarok tényleg vitázni, de a mostani "terroristákkal" kapcsolatban nekem kissé "árnyaltabb" a véleményem.
Eriksson
@eszegfu: Hagyjuk már. Anno Gyurcsány a szaudi focistákat terroristázta le, amitől hajszál híján nemzetközi bonyodalom lett. Idehaza mégsem volt különösebb hírértéke, következménye.
Ha így nézzük, - ki az a Kósa?
Eriksson
@Tavryni őrnagy: Ő az! :-))
Éppen ma hallgattam újra egy beszédét abból az időből, amikor még értette a politikát. Nagyon tanulságos amit az oktatásról, az egészségügyről, és egyebekről mond.
indavideo.hu/video/Gyucsany_beismeres_teljes_25_perc
eugen4402
@Eriksson: 14:12 Jól emlékszem, hogy legtöbbjüknek mennyit kellett várakozni, amíg "vevőre talált" a munkaerőpiacon. Sőt egyik barátom három- vagy négy év múltán jutott ki Kanadába, ahol aztán gyökeret vert. Viszont soha nem írta, hogy leterroristázták volna, pedig a világtörténelem első repülőgép rablója is 56-ban landolt Ingolstadtban a Maszovlet LI-2 gépével...
eugen4402
@krumpli: 14:07 Kösz a rendreutasításért...:-)
Azokat a döbbenetes állapotokat persze, hogy nem komolyan állítottam, csak érzékeltetni szerettem volna, hogy a valóságot nem csak Kósa úr tudja meghamisítani. Ha nagyon muszáj, én is tudok lódítani... Azért most zavarba hoztál: ha nem vagy fideszes, most már a Jobbikban is csalódtál, be fogsz lépni a Bizonytalanok Pártjába?
justhpeter
Látom Lala ma is hiába ment a rendelésre, a rendelő be volt zárva.
Eriksson
@eugen4402: Akkoriban még ismeretlen volt a fogalom. :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.