Kultúrharc folyik a hagyományos értékeket hordozó európai nemzetek és a globalizált multikulturális elitek között – mondta Schmidt Mária, a Terrorháza Múzeum főigazgatója a Századvég Alapítvány által szervezett Merre tart Európa? – A Project 28 kutatás eredményei című konferencián Budapesten kedden.

A történész szerint ebben a harcban a kulturális identitásunk forog kockán.

A globális elit ötlettelen, begyöpösödött, a 2008 válság után csak kivételezett helyzetének, a felelősség nélkül szerzett gigajövedelmeknek a megőrzésével törődött – hangoztatta a Terror Háza főigazgatója. Európának megújulásra, ráncfelvarrásra van szüksége – jelentette ki.

Schmidt Mária – Kertész Imre Nobel-díjas író gondolatait felidézve – kifejtette: az a civilizáció, amely nem mondja ki vagy cserbenhagyja értékeit, a pusztulás útjára lépett.

Az előadásokat követő kerekasztal-beszélgetésen Maróth Miklós akadémikus kiemelte: a migráció és a biztonsági kockázatok közötti összefüggésekről Európa nyugati felén szinte tilos beszélni, pedig ezek nyilvánvalóak. Ehhez hasonlóan sokan elhallgatják a migráció és bűnözés közötti összefüggéseket is.

Az akadémikus szerint az európai politikában egyre inkább csak hitvitákat folytatnak a tények figyelembe vétele nélkül, és ezzel kockára teszik Európa jövőjét.

Maróth Miklós azt mondta: az európai politikai elit elvesztette legitimációs alapját, mert nem demokratikus, névtelen, meghatározhatatlan pénzügyi körök hozzák a fontos döntéseket.

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász arra hívta fel a figyelmet, hogy olyan európai nagyvárosokban, mint Brüsszel, Amszterdam, Malmö, a lakosság 20-25 százaléka mohamedán, Londonnak és Rotterdamnak mohamedán polgármestere van, és míg Belgium összlakosságának 8,1 százaléka mohamedán, addig a börtönnépességének a 45 százaléka.

Egy civilizáció fennmaradásához 2,1 százalékos születési ráta szükséges, Európában ez a mutató 1,6 százalék, a muszlimok körében viszont 3,2. Visszafordíthatatlanul megváltozhat a kontinens népességének összetétele – figyelmeztetett az alkotmányjogász.

Tóth Norbert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa arra hívta fel a figyelmet, hogy míg a kelet-közép-európai régióban az elit és a társadalom számára is számára létező, fontos tényező az alulról építkező, szerves fejlődés eredményeképp létrejött nemzet, addig a nyugati elit felülről próbál létrehozni valamiféle európai nemzetet. Az emberek feje felett nem lehet fontos döntéseket hozni, velük szemben nem folytatható az európai projekt – jelentette ki.

Orbán Balázs, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója azt hangsúlyozta: az emberek világos különbséget tesznek Európa és az Európai Unió között, és miközben egyértelműen megvallják európai identitásukat, meglehetősen kritikusak az unióval szemben.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ez már lentebb van, mint a létezőben!
A következő tudományos konferencián arról fognak értekezni, hogy hülyék a földrajztudósok, mert azt hiszik, hogy Németország meghatározó része Közép-Európának! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vadnarancs
A verseny arról szól, hogy ki tudja többször kimondani a migráncs szót 1 perc alatt. Van induló szép számmal...
RonaGyuri
Ez már lentebb van, mint a létezőben!
A következő tudományos konferencián arról fognak értekezni, hogy hülyék a földrajztudósok, mert azt hiszik, hogy Németország meghatározó része Közép-Európának! =))
Bringás
Betóduló erőszakos élősködők lepik el Európát és van még olyan nyomorult, amelyik az őslakosokat hibáztatja! Ettől nincs lejjebb!
Sziszifusz
@Bringás: 16:46
A probléma létező, de azzal, hogy már a vízcsapból is ez a téma folyik nem változik meg a helyzet. A magyar lakosság érdemben, csupán passzív szemlélője az eseményeknek. Annak
befolyásolására nincs lehetősége. A magyar lakosság hála Istennek nem érintett a történésekben, és számítások szerint nem is lesz.
Amikor a kormány szándékosan gerjeszti az indulatokat a lakosság körében, sokat ront a közállapotokon. Az emberek életük alakulása miatt, enélkül is erősen frusztráltak, lelkileg maguk alatt vannak. Nem szabadna tovább rontani helyzetükön. Ez már több mint hiba, ez már bűn. Főleg azért, mert mindezt pártpolitikai érdekből teszik.
justhpeter
Egyszer szeretném megérni, hogy Orbán pincsijei a sok migráns várható érkezésének megtárgyalásával egy időben azt is legalább ilyen korrekten megtárgyalnák miért emigrálnak ilyen sokan Magyarországról Nyugat-Európába.
Bringás
@Sziszifusz: Libsiék generálják az ellenségeskedést!
Sziszifusz
@Bringás: 06:54
Például a plakátokkal ? Vagy az idióta kérdést feltevő, semmit sem befolyásoló, népszavazással ? Vagy a "véres kardot" felmutató, kőrbehordozó kormányzati szóvivőkkel ?
Bringás
@Sziszifusz: El kell kezdeni az ellenállást a gyilkos merkeli idiotizmussal szemben.
Sziszifusz
@Bringás: 11:11
Ellenállás ?
Mit kell tennie egy átlagos magyar állampolgárnak ebben a bevándorlókkal terhelt időben ? A népszavazás annyi mintha egy szöveget korommal írnánk a kéménybe - értelmetlen pótcselekvés, semmi. Ablakon kidobott pénzt.
A kormánynak lenne tennivalója, összehangolva az unió többi országával.
Orbán amit eddig tett, az csak a probléma áttolása más országokba.
Bringás
@Sziszifusz: Határvédelem, kitoloncolás, számonkérés!
Sziszifusz
@Bringás: 11:35
Mi a véleményed az október 2-án esedékes népszavazásról ? Mennyiben oldja meg a menekült kérdést ?
Bringás
@Sziszifusz: Mondunk egy nemet Merkel mutti hülyeségére!
Sziszifusz
@Bringás: 11:44
És azzal mi változik ? Semmi.
Merkel csak von egyet a vállán és arra gondolva, hogy "köhög a bolha", elmosolyodik.
Sziszifusz
Navracsics elismerte, hogy ennek a népszavazásnak belpolitikai oka van.
Bringás
@Sziszifusz: Merkel nem a vállát vonogatja, hanem reflex szerűen rugdal a lába, ha a németek észhez térnek!
nemfideszes
Szégyen, hogy pont egy ilyen "ember" vezeti a Terror házát. Egy olyan múzeumot melyben többek közt azon százezreknek állítanak emléket, akiknek csak azért kellett meghalniuk, mert más etnikumhoz tartoztak.
De hát van az a pénz...
24.hu/belfold/2016/04/19/schmidt-maria-cegenek-reszvenyvasarlasan-160-milliot-bukhatott-az-allam/
propeller.hu/itthon/3205340-schmidt-maria-az-allami-reszvenyek-ki-mikor-mit
Sziszifusz
@Bringás: 13:08
Várd ki a végét és megtudod mi lesz akkor akkor, ha egyszer a magyarok észhez térnek !
Semmi sem tart örökké.
Akasztás nem lesz, de a sok bűn nem marad büntetlen.
kukac50
Nem kérünk a letelepedési kötvényt vásárolókból sem! Aki felvette a kötvények árát az fizesse is majd vissza! Ne az adófizetők fizessék azt a pénzt amit Fideszes barátok zsebét tömte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.