Bár a Fidesz tagja, soha nem politikai alapon tett bejelentéseket és feljelentéseket – állította a Magyar Nemzetnek adott interjúban Tényi István, aki komikusnak és megtisztelőnek is tartja, hogy az ország első számú feljelentőjének hívják.

Tényi a feljelentéseit úgy indokolta, hogy

az elmúlt rendszerben, a kommunizmusban a feljelentések politikai alapon történtek, a politikai rendőrség járt el bizonyos emberekkel szemben. Én viszont, bár a Fidesz tagja vagyok, soha- sem politikai alapon tettem bejelentéseket a hatóságoknak. Annyi történik, hogy ha a vezető orgánumok valamilyen bűncselekményre utaló jelenséget leírnak, körülírnak, akkor ezt nem hagyom a levegőben, hanem lépek.

Beszélt arról is, hogy szerinte a mind a rendőrség, mind az ügyészség egyfajta politikai befolyás alatt áll és a feljelentéseivel csak tisztább közéletet szeretne.

Nincs mögöttem senki. Egymagam ülök esténként a szobámban, olvasom az újságokat, nézem az internetet. Nem irányítanak. Magam vállaltam ezt a feladatot, küldetést.

Tényit eleinte úgy könyvelték el, hogy a Fideszt segíti a feljelentésekkel,

sokan valóban azt hihették, hogy csak olyan ügyekben teszek bejelentést vagy feljelentést, ami a kormánypártok érdekeit szolgálja. Ez nem így volt, bár a norvég alap ügyében is a lépéseim épp jól jöttek a Fidesznek. Azután már más volt a Fidesz hozzáállása a tavalyi, G-napként emlegetett események után, amikor a rendőrséghez fordultam, mivel a Magyar Nemzet tulajdonosa arról beszélt, hogy veszélyben látja az életét. Akkor Kocsis Máté fideszes kommunikációs igazgató egy vasárnap délben, éppen amikor a levest ettem, felhívott, hogy gondoljam meg, nem lenne-e szerencsésebb, ha kívülről szemlélném a Fidesznek a folyamatait.

- Erre mi volt a válasz?

– Semmi. Leraktam a telefont. Később pedig, amikor elkezdtem Mészáros Lőrincet, Andy Vajnát vagy épp Rogán Antalt „támadni”, már nem mondták rám, hogy a Fidesz szekerét tolom.

A belvárosi Fidesz tagjaként az ingatlanügyletekből nem látott semmit:

Ezt a Fideszt egy nyugdíjasklubként kell elképzelni. Évente volt egy taggyűlés. Amikor kampány volt, akkor kellett dolgozni, bevallom őszintén, hogy én például a Kubatov-listákat gyártottam.

A munka egy számítógépes rendszeren keresztül ment. Beikszeltük, hogy ki a szimpatizáns, és ki nem, adatokat mentettünk le ide-oda. Erről volt szó. De hogy Rogán Antal kivel üzletelt, arra nekem nem volt rálátásom. Mindig akkor hívtak csak, amikor munka volt.

Megvan a jelenlegi Fideszről, illetve Orbánról is a véleménye:

Vissza kellene térni az 1998 és 2002 közötti időszakhoz, amikor a polgári Magyarország eszménye még létezett. Nem tudom már elhinni Orbán Viktorról, hogy ő ezt a célt meg tudja vagy meg akarja valósítani. Nem szeretném azt sem, ha a Fideszt nagypapák vezetnék. Egyfajta nemzeti szabadelvűségben hiszek, és egy Orbán Viktor nélküli Fideszt szeretnék.

A komolyabb politikai szerepről még nem döntött, majd 2018.

Nagyban függ attól, hogy a Fidesz hogyan fog szerepelni. Jobb lenne az országnak és magának a Fidesznek is, ha a 2018-as választást elveszítenék. Ez a rendszer bukásra van ítélve, de a Fideszt nem kívülről kell megbuktatni, hanem belülről. Csak így lehet.

Az emberekről lesújtó véleménye van, tippeljenek melyik feljelentése váltotta ki a legnagyobb visszhangot:

nem a már említett fideszes vagy Fidesz-közeli emberek váltották ki, hanem az, amikor azt a kamionost jelentettem fel, aki a franciaországi Calais-nál elhúzta a kormányt az út szélén vonuló migránsok felé. Az embereket nem az elvont politikai eszmék érdeklik, hanem a bulvár. Azt, hogy Rogán Antal vagy Andy Vajna talicskaszámra viheti ki a pénzt a hátsó bejáraton, sajnos már megszokták az emberek, és csak lapoznak egyet.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
En is egy orban nelkuli fideSSt, es egy fideSS nelkuli Magyarorszagot szeretnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
Orbánékat a tények (és a Tényik) soha nem befolyásolták. Az ő valóságuk a minielnök képzeletében létezik, a reális VILÁG csak rosszindulatú baloldali politikai áskálódás, és nagy ívben ürítenek rá...
Jozefina
"Ez a rendszer bukásra van ítélve, de a Fideszt nem kívülről kell megbuktatni, hanem belülről. Csak így lehet."
Ebben van igazsága!!!
nezelodo
Engem riaszt ennek az embernek a küldetéstudata. Látott már ilyent a világ.
Aki Én
@nezelodo: A tekintete sem normális...
Desischado
Én a teljes fidesz banda bukását szeretném, kivétel nélkül!
babp1982
"Vissza kellene térni az 1998 és 2002 közötti időszakhoz, amikor a polgári Magyarország eszménye még létezett.,,
Drága elvtárskám az mitől volt jobb ? Nem volt 2/3-ad és nem azt csinált amit akart? Talán attól,hogy nem volt kommunista,vagy nem simogatta Putyin elvtárs buksiját nem (térdelt előtte)? Egyébként elég beteges dolog arra büszkének lenni,hogy az ország feljelentője vagy! Kíváncsi lennék,hogy a nagy G... Viktátort feljelentetted é pofátlan gazdagodásáért,hogy strómanokat használ vagyona eltitkolására,de arra is kíváncsi lennék,hogy valamikor Magyarországon lesz e olyan politikai erő amely ki tudja vizsgálni igazságosan ennek a sötét gazembernek és tettestársainak az üzelmeit és oda juttatni őket ahova valók életfogytiglani börtönre,hogy soha többet ne tudják ellopni a becsületes adófizetők pénzét ezek a rohadt hazaárulók!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.