„Másképpen lehet itt beszélni a politikáról, mert ez egy szabadegyetemi tér”- kezdte beszédét Orbán Viktor Tusványoson, majd rögtön figyelmeztette is a hallgatóságát, hogy amit mondani fog, abból „baj lesz”. A kormányfő nem először mondott tusnádfürdőn nagy hatású beszédet, két évvel ezelőtt itt vezette be a később az politikáját is meghatározó illiberális kifejezést. Hasonló merészséggel fogalmazott ezúttal is: beszédében többször kijelentette, hogy az Európai Unió politikai vezetése, az Európai Bizottság megbukott. Orbán szerint ennek éppen az az egyik oka, hogy az európai elit, ma nem mer úgy beszélni az EU-t övező problémákról, ahogy például ő teszi. Márpedig a tusványosi szabadegyetem ettől szabadegyetem, és nem propagandatábor. „Én viszont beszélni fogok, érzékeny kérdéseket fogok önök elé tárni. Mindezt olyan módon fogom csinálni, amely beszédmód ma be van tiltva Európában.”

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Könnyű a romániai hallgtóságnak: ők csak hallgatnak egy évben egyszer, mi meg fizetünk érte egész évben folyamatosan!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
Ez a beszédmód "be van tiltva ma Európában..."
Akkor mégiscsak azoknak lett igaza, akik azt mondták, hogy ilyenkor a Posványos nem tartozik Európához. (Csak Európának tartozik sok-sok tíz- és százmillióval, amit ilyenkor az európai egység aláásására költenek.)
bakegya
@bencemacska: orbán betontéglái ezek mind akik itt ebben a posványosban tapsikolnak ennek a tözsgyökeres lopós cigánynak.
dr. prédikátor
Még ha csak hallgatnák a cigus fecalicust!!!De ide is akarnak/fognak/ szavazni!!!
Tódor
A főcímben rossz a szórend, felcserélték a Brüsszel és a csutiszarzsák szavakat...
bakegya
Brüsszel bejelenti Orbán bukását...már rég el és leszámolhattak volna vele...igazad van@Tódor: igy lenne helyes!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.