Az MSZP szerint a fideszes "bandaháború" miatt veszélybe kerülhetnek a Magyar Posta Zrt. dolgozói és betétesei.

Szakács László, a párt frakcióvezető-helyettese vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kezéből "kicsavarták" a Magyar Postát, amelyben barátja, Spéder Zoltán, az FHB vezetője, olyan befolyásra tett szert, hogy képes volt "blokkolni az állami döntéshozatali mechanizmusokat". Kormányzati döntések segítették, hogy Spéder Zoltán "adja az igazgatótanács, a felügyelőbizottság tagjainak felét" – tette hozzá.

A képviselő úgy értékelt: mivel Lázár János Spéder Zoltánt "jó barátjának" nevezte, fontos kormányzati lépés, hogy a miniszter kezéből kivették a postát, mint vagyont, annak kezelését, valamint a nemzeti pénzügyi szolgáltatások jogszabályi környezetének meghatározását is.

Közölte: azért tartják a sajtótájékoztatót a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) előtt, mert ahhoz, hogy az említett döntések megszülethessenek a postával kapcsolatban, az MFB-nek "végig asszisztálnia kellett".

Feltette a kérdést: lesznek-e további személyi következményei annak, hogy "kijátszották az állami tulajdont Lázár János barátjának".

Szakács László szerint amíg a fideszesek "bandaháborúban vannak", addig a Postánál 30 ezer munkavállalóért, 52 ezer betétesért, és 40 ezer értékpapírszámlát ott tartó magyar állampolgárért kell aggódni.

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg, hogy átalakul a postaügy és a nemzeti pénzügyi szolgáltatások területén a kormányzati munkamegosztás: július 30-tól a nemzeti fejlesztési miniszter felelős a kormányzati tevékenység összehangolásáért a vagyonpolitikában, ideértve a postaügyet és a Magyar Fejlesztési Bankot is.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A Magyar Posta az állami tulajdonnal való felelőtlen bánásmód tipikus példája.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Eriksson: Akkor nem érted kiballagsz Ausztriában bemégy egy ottani bankba és oda utaltatod a pénzed, megteheted, még most, ha lenyúlják a bankbetéteket már késő lesz...
Eriksson
@papa.49: Nem ballagok én sehová, az útiköltség 10 év kamatba kerülne. Majd kiveszem amíg lehet, oszt irány a szalmazsák. :)))
papa.49
@Eriksson: Az se rossz megoldás igaz nincs kamat de NEM IS TUDJÁK LENYÚLNI!!!
Eriksson
@papa.49: Majd ha elmúlt a betétveszély, újragondolom. Addig legfeljebb nem fial a HUF, de ahogy mondod, legalább biztonságban van.
Lackó50
@Eriksson: @papa.49: Ha kicsit megpróbál az ember hosszabb távon utána számolni, akkor mindenképpen a betétes az aki veszít. Nem fizet annyi kamatot, ami fedezi a kezelési költség, az adó, a készpénz felvét, átutalási költség, a kártyaköltség (amit időről időre lecserélnek, hogy ezreket lehessen levonni a betett pénzből! - bár a mai napig nem értem, hogy abba a kis plasztik kártyába mi kerül annyiba) ... stb. Ha nem milliók vannak a bankba, akkor símán elmegy az az alacsony kis kamat, amit adnának. Ezért otthon sincs rosszabb helyen, de legalább a bank nem tudja lehúzni.
Eriksson
@Lackó50: Valamikor a bank fizetett, hogy őket választottuk. Ma meg mi fizetünk, hogy őket választottuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.