A lakosság 64 százaléka szerint nyugdíjas korában is dolgozni kényszerül majd, mindössze három százalékuk véli úgy, hogy biztosan meg fog tudni élni nyugdíjából – derült ki az OTP öngondoskodási index eredményeiből.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott tájékoztatás idézi Nagy Csabát, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját, aki elmondta: ez azt eredményezheti, hogy a ma ismert békés nyugdíjas évek eltűnnek, és az emberek jelentős részének kell majd élete utolsó időszakát is munkával töltenie. Felhívta a figyelmet arra, hogy ha egy ma 35 éves fiatal nyugdíjas koráig havi 5 ezer forintot félretesz, akkor a mai átlagnyugdíj 25 százalékával növelheti időskori bevételeit.

Ertl András, a GfK Hungária ügyfélkapcsolati menedzsere ismertette: tízből mindössze négy 15 és 69 év közötti magyarnak van akármilyen megtakarítása. A harmincas éveikben járó megtakarítóknak mindössze 38 százaléka gondol a nyugdíjas korra, tehát minden ötödik-hatodik ember a korcsoportból. A nyugdíjhoz közeledő ötvenes korosztályon már jobban látszik az igyekezet, majdnem minden negyedik áldoz a gondtalan időskori évek érdekében – mondta.

Kiemelte, hogy érdemes időben megtenni az első lépést, hiszen 5 százalékos hozam mellett egy befektetés 10 év alatt 1,6-szorosára hízik, 30 év alatt viszont 4,3-szorosára.

A tájékoztatás szerint az OTP Nyugdíjpénztárhoz 2016-ban 7000 új tag csatlakozott, ami 17 százalékos emelkedés a tavalyi év hasonló időszakához képest. Ugyanebben az időszakban az egy főre eső vagyon 3,3 százalékkal, 890 000 forintról 920 000 forintra emelkedett, a pénztár által kezelt vagyon összege pedig idén júniusban átlépte a 200 milliárd forintot – írták.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Én nem vagyok ilyen optimista, arra sem számítok, hogy megérem a nyugdíjas kort. :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nil
És ezért nincs a fiataloknak munkája
cs.n.
Én nem vagyok ilyen optimista, arra sem számítok, hogy megérem a nyugdíjas kort. :)
ila51
@cs.n.: Na ezek is arra számítanak...
papa.49
Én már nyugger vagyok, és a megélhetéshez bizony dolgoznom kell, mert a nyögdíj éppen elég a rezsire, meg a gyógyszerekre!!!
namihami
Ertl András, a GfK Hungária ügyfélkapcsolati menedzsere::""Kiemelte, hogy érdemes időben megtenni az első lépést, hiszen 5 százalékos hozam mellett egy befektetés 10 év alatt 1,6-szorosára hízik, 30 év alatt viszont 4,3-szorosára.""

Na, hogy finoman fogalmazzak, ez is éljen házaséletet a jó édes anyukájával.
A magyar jövedelmekből (nem az övéből) nem hogy félretenni, de sok család még megélni is csak nagy nehézségek árán képes. Az ő pénzéből mi is tudnánk félretenni, de bezzeg neki még takarékoskodni se kell, mert ha nyugdíjat se kapna, akkor is fényesen megélne.
Könnyű a más f...
Tódor
Óvatosan kérdem: nem azért van ilyen helyzetben az egészségügy, hogy hulljon az őregje, akkor nem kell nyugdíjat fizetni?
papa.49
@Tódor: Jól közelíted meg a lényeget, vélhetően ez is ,,kormányprogram,,!!!
Amit meg ők kapnak az lesz a progrom, csak fejére hogy ne sántuljon!!!
papa.49
@namihami: Pontosan definiáltad a köznép helyzetét, a leendő nyugdíj vonatkozásában!!!
Perwool
kepkezelo.com/images/ikpst3g3v1997amihmc4.jpg
Azért kíváncsi lennék arra, hogy majd 65-70 éves korában sebészeten, vagy baleseti sebészeten dolgozó nővér, kitudja-e kelteni az előző napos műtöttet az ágyból. Vagy a 70-75 éves buszsofőrre. Vagy a 70 éves rendőrre akció közben, vagy a 70-75 határőrt abba komfortba ami jelenleg a határon van...
Mert muszáj lesz, nyugdíj nem igen lesz, a fiatalok külföldre mennek... és szülő tartás is be lett vezetve. Amelyik gyerek itthon maradt, anya- apa gyerekeik(mondjuk 2) + 4 idős szülő eltartása! Akkor főleg jól élnek ha 47 ezret keresnek!
Köszönjük...Szárnyakunk, jobban élünk... plakátilag!
Nem kell itt jobbosnak, balosnak liberálisnak illiberálisnak lenni, hogy lássuk szar van a palacsintába. Elég nyitott szemmel járni!
namihami
Egyébként miből gondoljátok, hogy Volvo buszok fognak járni Pesten? Lehet, hogy pótkocsis traktorok lesznek a tömegközlekedésben bevezetendő új utak. És gyalulatlan deszkából szögeznek üléseket a pótosokra. Némi retro, vissza az '50-es évek nosztalgiáihoz.
namihami
Bocs kollégák. Ezt az előző kommentet a traktoros tömegközlekedéshez szántam. Véletlenül melléütöttem a címet.
Perwool
@Tódor:Csak, ha kiürül az ország azért mert kihalnak, és aki teheti külföldre megy, ki fogja vissza fizetni az adósságot ki fogja kitermelni a 47 ezres segélyt, miből tartják fenn az állami apparátust.
Pár év múlva a határra kiírják, hogy?
"93 030 km² ingatlan, igénytelennek kiadó! Kiválóan alkalmas birkák rideg tartására. Az ingatlan egy elvadult birkanyájat és némi egzotikus lakosságot leszámítva lakatlan. Négyzetméterenként pár millió dollár jelzáloghitellel terhelve.
Érdeklődni a tulajdonosnál:
Orbán vajda, Felcsút. (Stadiontól balra.)"
Vagy ami megmaradt Trianonból azt hozzácsatolják Ukrajnához, és kiírják a nyugati határra?
Újukrajna?
kamazuka
,,Felhívta a figyelmet arra, hogy ha egy ma 35 éves fiatal nyugdíjas koráig havi 5 ezer forintot félretesz, akkor a mai átlagnyugdíj 25 százalékával növelheti időskori bevételeit."

Így igaz!Pontosan akkor,ha rátok bízza hogy ez így legyen!
De magyar ember nem hülye,és munkásévei utsó 10 évében külföldön vállal munkát,mert 5 év munkaviszony után járó nyugellátási díj,kint már alapban több mint az itthon ledolgozott 40 45,év re járó mérték,és hozzá csapják a hazait mert nyugati nyugdíjintézet nem zsiványok gyülekezete.

Viszont létezik,egy másik megoldás is!
human
Orbán nem szeretné, ha családja ilyen apróságok miatt aggódjon. Ezért is teszi őket milliárdossá.
Tódor
@Perwool: nem, mert ha beválik a csuti zsírdisznó terve, addigra magyarország már ősi dák föld lesz.
Yoda69
En ezt egy irnam: a magyarok 2/3-nak nem lesz nyugdija egyaltalan, ezert kenyszerul majd dolgozni.
Itt fog kibukni a fideSS altal ellopott 3 ezer milliard manyup penz hianya, ami addigra akar 10 ezer milliardra is duzzadhatott volna. De az mara kodde valt, es orban magan off shore szamlait hizlalja.
Tódor
A hatvanas években volt a nagy bébibumm. 5-10 év múlva iszonyatosan nagy mennyiségű nyugdíjas lesz hirtelen. ezeknek az embereknek NINCS meg a nyugdíja, hat évvel ezelőtt valaki ellopta. Bármelyik börtönben is ül akkor, ezek az emberek előveszik és meglincselik, a bűntársaikkal együtt.
papa.49
@Tódor: Benne vagyok leverni a veséjét a bokájáig!!!
human
Ehhez adjuk még hozzá, hogy az állam perrel fogja beszedni az idős szülő eltartási költségeit.
Bringás
Fletó alatt is dolgoztak, csak akkor a nyugdíj mellé a teljes fizut kapták. Most van egy plafon, aztán vagy fizu, vagy nyugdíj!
Véletlenül épp ez az igazságosabb. Ne vegyék már el a pályakezdők helyeit! Ez is a magyarok érdekeit szolgálja, de libsi módra meg kell köpködni! Szerencsétlenek!
Jozefina
Annak, aki orbániában marad és ott képzeli el nyugdíjas éveit valóban nem sok jóra számíthat! Se munka, (ha van akkor éhbérért), teljesen lepusztított egészségügy, semmi szociális háló a rászorultaknak. De van lehetősége mindenkinek sajátkezüleg eltemetni hozzátartozóját!!! A fidesz-kdnp jól teljesít élen a maffiafőbök orbánnal!!!
Tódor
@Bringás: A kurva anyád! hogy jön ide a Fletó? Hány éves vagy te szarzsák? Mi az hogy elveszik a pályakezdők munkáját. Te ostoba fasztarisznya.
Tudod, dádá.
Mangu
@Tódor: @Bringás: Nyugi, nem kell közönségesnek, és idiótának lenni. Dolgoztak, dolgoznak és dolgozni fognak. Ez a szellemi és fizikai állapotuk fügvénye (egy-két kivételtől eltekintve). Nem veszik el a munkát senki elől, értenek hozzá és szükség van rájuk, meg nekik is a pénzre (sajnos).
Tódor
@Mangu: Nem vagyok közönséges. A lényeget nálam okosabb, higgadtabb, intelligensebb emberek leírják. Hidd el többségben vannak. De nekik is vannak indulataik. Hát ezeket írom meg én. Bevállalom a villámhárítóságot. Akinek ez nem tetszik, bekaphatja a bal bokámat.

Ps. Mielőtt valakivel csörtét kezdenék, elolvasom az összes fellelhető hozzászólását.
Mangu
@Tódor: A trágár jobban testhezálló? Egyébként nem vagy egyedül, sajnos. Kár a szóért ezek után.
simmering73
@Bringás: Most nyugdíj mellett megbízásos munkaviszonyban lapátolják haza a lóvét te agyhalott. A pályakezdőket azért veszik fel (nálunk), hogy a státusz ne vesszen el. Van munkája? Nincs. Van diplomája? Van. Havi nettó 200ezerért nem csinál semmit. A lényeg a státusz.
simmering73
@Tódor: Hogy lenné már közönséges. Akinek ilyen szép cica az avatarja, az nem lehet közönséges.
Tódor
@simmering73: úgy elpirultam, rögtön dobálni kezdtem a szőröm...
simmering73
@Tódor: Csak óvatosan azzal a bundával. A kopasz cica nem igazán a szívem csücske.
Tódor
@simmering73: Az nekem sem. Mint a herezacskó...
Veleda
nem lehet összehasonlítani egy német és egy magyar 60 éven felülit. Sem a nőket és sem a férfiakat.
Ha egy magyar férfi megéri a 70 évet, az már isten kegyeltje. Hogy a francba tudna még dolgozni, és egyáltalán kinek kell mint munkaerő?
Ez nem sértés, ez a nagy büdös magyar valóság.
Levendula
Egyharmada pedig arra számít, hogy meg sem éri a nyugdíjas kort...
Perwool
@Tódor: ma,21:25...
Mi lesz, ha rém álmom lesz az éjszaka. -:))))))))
Tódor
@Perwool: Ha nem jó a kedvem ez mindíg bejön...
mamo
@Veleda: mire gondol nėmetorszägban mi van
mamo
Nėmetorszägban SE lesz nyugdij, rengeteg nyugdijas nem tudja fizetni a villanyt , üveget gyüjtenek hogy legyen ennivalojuk. Hogy valki ITT 20 EV mulva nyugdijat Kap nem hiszi senki. Ezenkivül KB 70 szäzalėka a nyugdijasnak dolgoznia Kell.
Jozefina
Németországban még működik a szociális háló!!! És jelenleg annak bővítéséről folynak a tárgyalások!!! Aki munkanélküli az kapja a munkanélküli (nem kevés) segélyt!! Aki nyugdíjas és esetleg nem tud belőle megélni, annak kiegészítik a nyugdíját!!! Lakbértámogatás, megélhetési támogatás... Aki kukázik és koldul, annak 90-%-a Hegyeshalomtól keletre származik!!!
human
@Bringás: Ezzel szemben a valóság az, hogy a nyugdíjasokat visszahívják dolgozni, mert a fiatalok külföldre mennek. De volt nemrég példa rá, hogy Mexikóból is jönnek munkások, de Ukrajnából több száz kilométerről már évek óta járnak.
Munka mellett ma már valóban nem jár nyugdíj, KIVÉVE a parlamenti képviselőket.
A KDNP-s Harrach Péter mit is mondott erről?
"Most ez van, ránk nem vonatkozik a törvény. Nem tudok olyan képviselőről, aki lemondott volna a nyugdíjáról"
Tehát hoztak egy törvényt, mert helyesnek tartják, de annyira nem, hogy magukra is érvényesnek tekintsék.
De te tapsikolj csak nekik tovább:
media.giphy.com/media/hDwYu8UEcUone/giphy.gif
Veleda
@mamo: 18.41 nem gondolok, TUDOM! a német nyugdíjasok közel sincsenek olyan elhasznált egészségi állapotban, mint mi magyarok. Állandó rendszeres orvosi ellátásban részesülnek, az ő TB-jük mindent fizet, még a taxi költséget is, amikor indokolt kezelésre megy valaki. Meg tudják fizetni azt a sok magyar asszonyt, akik német nyugdíjasokat ápolnak odakint.
A mi városunkból (csak) több százan ingáznak 3 heti váltásban dédiszitter alkalmazásban. És nem feketén, a Müncheni központ kiközvetítése által. Ebből élnek azok a magyar ny. nők akiknek 60-70 ezer a nyugdíjuk.
mamo
AZ hogy kiegėszitik igaz. Egy szemėlyre 340 Euro havonta. Ha valaki ismeri az ärakat akkor tudja hogy ez nem sok. Villany egyedül KB 80 Euro. AZ egeszsėgügy is Volt mär jobb. Es azėrt dolgoznak magyar hölgyek mert nėmet munkaeröt nem tudnak fizetni. Ezen kivül mär adot is Kell fizetni nyugdij utän. Es a tamogatäst akkor kapjäk csak ha felmondanak ėletbiztositäst STB.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.