A magyar ellenzéki pártok meglepően alacsony összegeket költenek az október 2-án esedékes betelepítési kvóta elleni népszavazás kampányára.

kormány május közepe óta 3 milliárd forintot költött a Tudta-e című tájékoztató kampányra, a HVG körkérdéséből pedig megtudhatjuk, mennyit szántak erre az ellenzéki pártok.

A Fodor Gábor vezette Liberális Párt 10 millió forintból fog az igen mellett agitálni, ehhez folyószámlahitelt vesznek fel.

Az MSZP "tízmilliókkal" számol saját büdzséből, valamint mivel frakcióval rendelkeznek a parlamentben, ingyen is hirdethetnek majd a tévében és rádióban. Ők a távolmaradásra próbálják rávenni a híveiket.

A távolmaradás mellett kampányoló DK nagyjából 10 milliót tervez költeni, de folyamatosan gyűjtenek. 

Az LMP "nem-párti", de a kvótanépszavazást és a kampányt felesleges cirkusznak tartja, így részt sem vesz benne.

Az Együtt 3-5 millió forintot költ a saját kampányára, ezen kívül 10-20 millió forintból a PM-mel és a MoMa-val lesznek közös óriásplakátjaik is. Az Együtt az MSZP-hez és a DK-hoz hasonlóan azt kéri, hogy ne menjen el senki szavazni.

A Jobbiknál egyelőre "nem tudták" megmondani, mennyibe kerül majd a kampányuk. Ők a népszavazáson a kormánnyal azonos álláspontot képviselnek majd.

A legtöbb pénzt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt költi a kampányra, nekik múlt csütörtökig 22 millió forint gyűlt össze (most már 26 milliónál tartanak), de októberig folyamatosan várják az adományokat.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Hajrá Kétfarkúak! Ti legalább úgy álltok hozzá a kamunépszavazáshoz, ahogy valamire való ellenzéktől elvárható. Röhejes, de lassan ti lesztek az a párt, amelyikre leginkább szavaznék. Viszont akkor jöttök nekem az ingyen sörrel, meg örök élettel.
telegdilaci
Azok legalább nem a közpénzt szórják,adományokból finanszírozzák!
Desischado
Nekem is a Kétfarkú lesz lassan a legszimpatikusabb. Tényleg igyekeznek, de az Együtt, és a Dk is csinál legalább valamit. Ezt a kombót szivesen látnám a Parlamentben. Remélem, a Kétfarkú be fog jutni a Parlamentbe, hajrá fiúk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.